kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Dropshipping Yaparak Aylık Ne Kadar Para Kazanılır?

Dropshipping Yaparak Aylık Ne Kadar Para Kazanılır? Dropshipping Nedir? Ne Demek? Dropshipping Nasıl Yapılır? Dropshipping Avantajları Nelerdir?

A+
A-

Stoksuz ticaret yapma anlamına gelen dropshipping hakkında en güncel bilgileri sizlere sunuyoruz. Dropshipping yaparak aylık ne kadar para kazanılır sorusuna da bu yazımızda sizler için yer verdik.

Günümüzde yeni iş trendlerine ayak uydurmak, pasif gelir oluşturmak, ek iş yapmak hayati derecede önemli. İşsizliğin arttığı bir dönemde hayat kalitesini korumak hatta artırmak için herkes yeni yollar arıyor. Tam da bu dönemde internet üzerinden yürütülen işler büyük ilgi çekiyor. İnternet üzerinden yapılan işler, e-ticaret, elektronik satış yöntemleri hakkında pek çok soru soruluyor. Bu konuda araştırma yapan kişilerin karşısına ise “dropshipping” kavramı çıkıyor. Yabancı bir terim olan dropshipping kavramı binlerce kilometre uzaklıktaki insanlara ürün satmak anlamına geliyor. Peki dropshipping nedir? Ne demek? Dropshipping nasıl yapılır? Dropshipping yaparak para kazanılır mı? Ne kadar kazanılır?

Araç Kilometre Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dropshipping Nedir? Ne Demek?

Günümüzde online olarak, internet üzerinden herkes ticaret yapıyor. Binlerce kilometre uzaklıktaki, farklı ülkelerdeki insanlar birbiriyle ticaret yürütüyor. Elektronik ticaret fırsatlarından binlerce hatta milyonlarca insanlar faydalanıyor. Üstelik her geçen gün daha çok kişi bu yöntemlerle para kazanmaya çalışıyor. Dropshipping olarak da bilinen bu yöntem stoksuz ticaret yapma anlamına gelir. Müşteriler malı hiç görmeden internet üzerinden alım-satım yapılır. Bu hizmeti verip para kazanılabilecek pek çok global ölçekli internet sitesi bulunur. Trendyol, eBay, AliBaba, Amazon bu sitelere örnektir.

Dropshipping kelimesi yabancı bir kelime olduğu için bununla ilgili pek çok konu merak ediliyor. Özellikle de konuyu tam olarak anlayamayanlar olabiliyor. Bunu bir örnekle anlatmakta fayda var. Örneğin Çin’de satılan bir ürünü alarak ABD, Kanada, Avrupa, İngiltere’de özel olarak açtığınız hesaplar üzerinden satışa çıkarabilirsiniz. Bunu yaparken arada oluşacak kargo ücreti, hizmet ücreti gibi masrafları da hesap ederek ürün fiyatı belirlersiniz. Bu sayede sizin adınıza ürünler alınıp, satılır, kargoya verilir ve teslim edilir. Tüm bu süreçlerden siz de gelir elde edersiniz.

Dropshipping Nasıl Yapılır?

Bu işlemi yapmak için belirli bir şart yoktur. Ne eğitim şartı aranır ne de başka bir şart. Ama dropshipping yapmadan önce e-ticaret ile ilgili eğitim almanız, konu hakkında bilgi sahibi olmanız oldukça önemlidir. Aksi takdirde para kaybedebilir ve başarısız olabilirsiniz. İnternet üzerinde de bu konu hakkında ücretli/ücretsiz bilgi/eğitim veren pek çok içerik bulunmaktadır. Ayrıca hangi siteler üzerinden işlem yapacağınızı, hangi ülkelerde faaliyet göstereceğinizi seçmeniz gerekir. Bunun yanı sıra başlangıçta birkaç temel ürün üzerinden işlem yapmanız da faydalı olabilir.

Kararınızı verdikten, bilgi aldıktan, bütçenizi ayarladıktan sonra Amazon, Trendyol, Ebay gibi platformlara başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru süreçlerinin ardından bu işi yapmaya başlayabilirsiniz. Günlük kazancınız da ürününüze ve satış politikanıza göre sürekli artacaktır. Örneğin başlangıçta birkaç lira kar ile 

Dropshipping Avantajları Nelerdir?

Bu iş yöntemi son derece yenidir. Henüz dünyada yaygınlaşmamış ve genel bir çerçeve çizilmemiştir. Bu nedenle avantajları olduğu kadar dezavantajları da vardır.

  • İşçi, depolama ve stok maliyeti yok
  • Lojistik problemi yok
  • Teslimat ve paketleme maliyeti az
  • Müşteri ve satış işlemine odaklanmak kolay
  • Ürün tanıtımı, reklamı kolay
  • İnternet sektöründeki büyük oyuncularla çalışmak zor
  • Ürünlerinizin görünür olması için çok para gerekiyor
  • Büyük firmalarla yarışmak zor
  • Tekelleşme söz konusu
  • İnternet siteleri her geçen gün masrafları artırıyor

İlaçlama Personeli ve Ekibi Ne Kadar Para Kazanır?

Dropshipping Yaparak Aylık Ne Kadar Kazanılır?

Dropshipping yaparak şu kadar para kazanırsız demek mümkün değildir. Birincisi bu yöntem son derece yeni bir yöntem olsa da dünyada binlerce kişi şu anda bu işle meşguldür. Ürününüze, sattığınız ülke ve platforma göre başarınız değişebilir. Ancak kesinlikle çok yüksek seviyede gelir elde etme şansınız vardır. Dropshipping yaparak ayda ortalama 5 bin TL ile 100 bin TL arasında para kazanabilirsiniz.

Dropshipping yapanlar vergi öder mi?

İster dropshipping, ister TR’den alıp FBA depolarına göndererek satış yapın, yerleşik bir T.C. vatandaşı olarak elde ettiğiniz gelir vergiye tabi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.