kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

ENKA İnşaat Personel Alımı Nasıl Yapılır? Enka İnşaat İş İlanları Yayımladığında Nasıl İş Başvuru Yapılır?

ENKA İnşaat personel alımı nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir, ENKA İnşaat iş ilanları nerede yayımlanır ve nasıl başvuru yapılabilir, ENKA inşaat hangi unvan veya pozisyonlar için personel alımı yapar, ENKA İnşaat kim tarafından kurulmuştur, nasıl bir firmadır, ENKA’nın açılımı nedir ve enka inşaat iş ilanına çıktı mı gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Tercihini Yap ekibi olarak sizlere kariyer planlamanızda yardımcı olabilecek yazılar yazmaya devam ediyoruz. Maaş bilgilerinden, meslek tanıtımlarına kadar pek çok konuda yazdığımız gibi iş ilanları üzerine de sizleri bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bu yazımızda sizlere ENKA İnşaat hakkında ve iş ilanları üzerine bilgiler vereceğiz. Kamu Haber

ENKA İNŞAAT NASIL BİR FİRMADIR? ENKA İNŞAAT’I KİM KURMUŞTUR? ENKA İNŞAAT HAKKINDA GENEL BİLGİLER

Enka inşaat Şarık Tara ve Sadi Gülçelik birlikteliği ile 1957 yılında kurulmuştur. Firma 1957’den bu yana yaptıkları ile mühendislik ve inşaat alanlarında dünya çapında bir firma olmayı başarmıştır. Merkezi İstanbul’da olan firma; mühendislik, inşaat, elektrik üretimi, gayrimenkul, ticaret sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

Sadi Gülçelik Şarık Tara’nın kayınbiraderidir ve söylendiğine göre ENKA açılımı enişte ve kayınbirader kelimelerinin ilk iki harfleri alınarak konulmuştur. Firmanın kendi sitesinde belirtilenlere göre iş hacmi ve yaptıkları aşağıda yer almaktadır.

ENKA, Türkiye’nin en büyük inşaat şirketi olmakla beraber, 1982 yılından bu yana ENR En İyi Uluslararası Müteahhitler arasında yer almaktadır. İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapan Sn. Mehmet Tara, şirket yönetimini üstlenen Tara Ailesi’nin üçüncü kuşak temsilcisidir.

Türkiye’nin en değerli markaları arasında yer alan ENKA, 2018 senesi içerisinde, şirketin başlıca faaliyet alanlarında yürütmüş olduğu operasyonlar ile 2,9 Milyar ABD Doları iş hacmi gerçekleştirmiştir:

ENKA, 4,5 Milyar ABD Doları’ndan fazla piyasa değeri ile Borsa İstanbul (BIST)’de işlem görmektedir.

ENKA, bugüne kadar, Türkiye’de toplam 7 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli tutarında 124 proje tamamlamış, ve yurtdışında toplam 41,1 Milyar ABD Doları sözleşme bedeli ile 397 projeye imza atmıştır.

ENKA İNŞAAT HANGİ UNVAN VEYA HANGİ POZİSYONLARDA PERSONEL ALIMI YAPMAKTADIR?

Enka İnşaat yukarıda da görüldüğü gibi hem geniş bir faaliyet alanına hem de geniş iş hacmine sahip bir firmadır. Hal böyle olunca da öğrenci ve staj programından mühendis ya da hukukçu alımına kadar pek çok konuda personel alımı veya stajyer alımı yapmaktadır, bu alımlarda çalışacak personellerde hem Türkiye’de hem de yurtdışındaki çalışma sahalarında istihdam edilmektedir.

Genel olarak birçok farklı alandan mühendis alımı yapan firma; makine, inşaat, bilgisayar, elektrik, elektronik, elektrik-elektronik mühendisliği, mimar, inşaat teknikerliği, makine teknikerliği, elektrik teknikerliği, avukat, güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi,   gibi ve bunlar benzeri pek çok unvan için ilan verebilmektedir.

ENKA İnşaat pozisyon olarak; çevre ve iş sağlığı güvenliği şefi, elektrik kalite kontrol mühendisi, sürdürülebilirlik mühendisi, mekanik kalite kontrol mühendisi, kalite müdürü gibi ve benzeri pozisyonlar için alım yapabilmektedir. Bunun dışında genel başvuru gibi başvurular da açabilmektedir.

ENKA İNŞAAT PERSONEL ALIMI NASIL YAPILIR? ENKA İNŞAAT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

ENKA İnşaat personel veya stajyer alımına genellikle kendi websitesindeki kariyer bölümünde çıkmaktadır. Bu devletteki merkezi atamalar veya standarda bağlanmış alımlar gibi olamamaktadır çünkü firma ihtiyacı oldukça ilana çıkmaktadır.

Enka inşaat personel alımı başvuru şartlarına baktığımızda aslında unvandan unvana, pozisyondan pozisyona değişebildiği görülmektedir fakat en genel haliyle sıralamak gerekirse firma genelde alacağı personellerde şu şartları aramaktadır:

  • Genellikle üniversitelerin mühendislik fakülteleri veya teknikerlik unvanları için 2 yıllık ilişkili önlisans programı, diğer kadrolar için (güvenlik görevlisi, temizlik görevlisi…) lise veya ortaokul mezunu olmak.
  • Mühendislik veya 4 yıllık bölüm mezunları için ileri düzeyde İngilizce bilgisine sahip olmak, teknikerlik veya diğer unvanlar için de tercihen İngilizce bilmek ve ayrıca çalışılacak bölgeye bağlı olarak Rusça vs. farklı bir dili ileri düzeyde bilmek.
  • Başvurulacak pozisyona uygun olarak gerekli sertifika sahibi olmak.
  • Yine başvurulacak pozisyona uygun olarak bazı personel alımlarında proje üretme alanında en az 3-4 yıl tecrübe sahibi olmak.
  • Proje üretme alanı dışında da yönetici veya benzer kadrolar için bunları idare edebilecek tecrübeye sahip olmak.
  • Çalışılacak pozisyona uygun olarak o konuda tecrübe sahibi olmak.
  • Microsoft Office programlarına hakim olmak.
  • Yoğun çalışma disiplinine ve ekipler ile birlikte çalışma becerisine sahip olmak.

Görüldüğü üzere firma köklü ve güçlü bir firma olduğu için iyi düzeyde dil bilme becerisinden alan hakimiyetine, tecrübe sahibi olmaktan koordine çalışma disiplinine kadar pek çok beceri istemektedir.

ENKA İNŞAAT İŞ İLANLARI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? ENKA İNŞAAT İŞ İLANI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

ENKA İnşaat yukarıda da belirttiğimiz gibi kendi resmi websitesindeki kariyer linkinde personel alımı ilanı yayımlamaktadır. Bu ilanları enka.com.tr/kariyer/ adresine giderek inceleyebilirsiniz ve eğer size uygun bir kadro var ise iş başvurusunda bulunabilirsiniz.

İş başvurusunda bulunmak için verdiğimiz linki tıklayarak yönlendirildiğiniz sayfada size uygun pozisyonu tıkladıktan sonra açılan kısma bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Bilgilerinizi girip onayladıktan sonra insan kaynakları tarafından incelenen özgeçmiş bilgileriniz uygun bulunursa size dönüş yapılacaktır. Bu dönüş sonucunda da iş görüşmesine çağırılarak eğer iş görüşmeniz olumlu geçerse ve onaylanırsanız iş başlangıcınız yapılacaktır.

Tercihini Yap Ekibinden Öneri

Bizler girişte de söylediğimiz gibi sizlere kariyer planlamanız konusunda fikir verebilecek yazılar hazırlamaya çalışıyoruz ve özellikle enka inşaat veya benzer firmalar ile ilgili olarak size birkaç öneride bulunmak istiyoruz.

Bu tip köklü ve güçlü firmalarda işe girebilmek için birkaç yöntem bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi ve en uygun olanı kendinizi alanınızda yetiştirebilmenizdir. Bu şekilde söylenince bunun çok havada kaldığını biliyoruz fakat size kendinizi geliştirmeniz konusunda önerimiz de eğitim ve öğretim hayatını boş geçirmemeniz olacaktır. Yapacağınız stajlar, iyi seviyede öğrenmeye çalışacağınız bir veya birkaç dil (enka inşaat iş başvuru şartlarında da görüldüğü üzere bu olmazsa olmaz), projelere veya ileride yapacağınız meslekler ile ilgili etkinlikler hepsi sizin gelişiminize katkı sağlayacaktır. Bunları yapabilmek için okullarınızdaki tecrübeli hocalardan nasıl yapabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

Eğitim ve öğretim hayatınız sonlanmışsa da buna benzer bir yol çizebilirsiniz ve bu tip bir firmada hemen işe başlamadan önce daha az parayla çalışabileceğiniz ama yine de biraz daha eli yüzü düzgün bir firmada işe başlayarak ve çok çalışarak edineceğiniz tecrübe, geliştireceğiniz yabancı dil ve içinde bulunulan projeler, çalışmalar da sizin bu veya benzer firmalarda çalışmanızı sağlayacaktır.

Size önerebileceğimiz başka bir yol ise kendinizi ispatlayabileceğiniz işlerde yer alarak referanslar oluşturmanız fakat bunlar dayı amca gibi olmayan gerçekten sizin becerileriniz sonucu size referans olacak kişiler olmalıdır. İşsizliğin yüksek olduğu zamanlarda kendinizi geliştirmeniz ve işsiz kalmamanız dilekleriyle…

BİLGİ ALMAK, SORU SORMAK VE PAYLAŞIMLARDA BULUNMAK İÇİN TECRÜBE SAHİBİ BİREYLERİN BULUNDUĞU FORUM SAYFALARIMIZA BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ

Yorumlar

  1. Ahmet kızıl Avatar Ahmet kızıl dedi ki:

    Mrb aşcı yardımcısı olarak çalışmak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim şimdiden tşk

    1. Osman. Özdemir Avatar Osman. Özdemir dedi ki:

      Duvarcı

  2. Abdulselam Özkaya Avatar Abdulselam Özkaya dedi ki:

    Slm gaz altı elektirik kaynakcıyım Myk var

  3. Ömer yörgün Avatar Ömer yörgün dedi ki:

    Selam ben elektrik ve gazaltı kaynakçısıyım 20 yıldır demir doğrama ve çelik konstrüksiyon işlerinden iyi anlıyorum yükseklik korkum yoktur.

  4. Osman remzi suicmez Avatar Osman remzi suicmez dedi ki:

    Enka ile 2007de moskovada çalışmıştım.beden işçisi olarak şimdi alci baya kaplama. İşçisi olarak bu güzel firmada banada sirketinide yurt dışında dunyanin her ülkesinde çalışmak kaydıyla hiç giderim

  5. Yalçın Avatar Yalçın dedi ki:

    Selamun aleyküm vasıfsız eleman olarak e.d ehliyetim var hiç bir salık sorunum yok pasoportum var cep.

  6. Ömerduru Avatar Ömerduru dedi ki:

    Temizlik personeli alımı varmı

  7. Ahmet Aslan Avatar Ahmet Aslan dedi ki:

    Dünyanın her yerinde çalışan biriyim ic dekorasyon işiyle uğraşıyorum boya alçı sıva montalama alçıpan kartonpiyer her iş elimden geliyor 5 parmakta 10 marifet

  8. Salih AKBAŞ Avatar Salih AKBAŞ dedi ki:

    İnşaat kalıp ustasıyım 22 yıllık yüksek korkum yoktur sizinle çalışmak istiyorum

  9. Zekeriya Kaya Avatar Zekeriya Kaya dedi ki:

    enka sirketine basvurdum sonucunu degerlendiri dimi tarafima bilgi verilmedi basvuru durumumu olumlu yada olumsuz sonucunu tarafima bildirebilirmisiniz..

  10. Recep Avatar Recep dedi ki:

    Mekanik Tamir bakım ustası