kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Executive Assistant Ne Demek?

Yalnızca belirli firmalarda bulunan ve yeni yeni hayatımıza giren bir meslek executive assistant ne demek? Ne iş yapar ve ne kadar maaş alır?

A+
A-

Executive Assistant Ne Demek?

Değişen koşullar ve dünya düzenine ayak uydurmak oldukça zorlaşırken gün geçmiyor ki yeni meslekler de ortaya çıksın. Bu meslekler yabancı terimlerle ifade edilirken pek çoğumuzun da bilmediği mesleklerdir. Şimdi gelin birlikte bu mesleklerden birini inceleyelim.

Executive Assistant Ne İş Yapar?

Sürekli gelişen ve değişen iş Dünyası yeni ihtiyaçlar için yeni poziyonlar yaratıyor bunlardan birisi olan olan executive assistant ne demek? Nedir, ne iş yapar anlatmaya çalışacağız. Executive kelime anlamı olarak üst düzey yönetici, assistant ise yardımcı, asistan anlamlarına gelmektedir.

Çalışılan firmanın yapacağı iş tanımına göre aynı pozisyon için farklı nitelikler aranabileceği gibi farklı görevlerde verilebilir. Bu nedenle yalnızca genel itibariyle bir çerçeve çizmek uygun olacaktır. Türkçeye yönetici yardımcısı veya yönetici asistanı olarak tecüme edilen executive assistant sekreter değildir!

Kurumsal olmayan bir firmada executive assistant olarak istihdam edilip sekreter işleri de yaptırılan personellerde mevcut ancak bu tamamıyla firmanın kendi iç işleyişiyle ilgili bir aksaklıktır. Sekreter ve executive assistant iki ayrı pozisyon olup sekreter tarafından karşılanamayan talepleri için yaratılmış bir pozisyondur. Bu yüzden aranan nitelikler de daha fazladır.

İyi bir Tükçe, düzgün diksiyon ve hitabet becerisi, akıcı İngilizce konuşabilme ve yazabilme yeteneği her firmada aranan en temel niteliklerdir. Bunların  yanı sıra muhatap olacağınız kişiler şirketinizin temas kurduğu kamu ve firma temsilcileridir. Bu temaslarda hata yapma şansınız bulunmadığı gibi genel kültür anlamında da kendinizi yetiştirmeniz gerekmektedir. MESLEKLER

Executive Assistant Ne Demek?

Yöneticinin kişisel programını hazırlar ve takip eder, önemli toplantılarda eşli eder. Yönetici teşebbüste bulunmadığı takdirde sınırlı olarak vekalet eder . Yurt içi ve yurt dışı temasları hakkında en detaylı bilgilere sahip kişi konumundadır. Yükselmeye uygun bir poziyon olmamakla birlikte çalışması zevklidir. Uzun yıllar devam eden ve yönetici pozisyonlarına atananlar da mevcuttur.

Executive Assistant Maaşları Ne Kadar?

Her firmada bulunmayan bir pozisyon olup işveren firmalar genellikle sektörünün en iyileridir. Bunun doğal bir sonucu olarak da maaşları yüksektir. Çalışılan şirket cirosuna, yöneticinin seviyesine ve yetkilerine göre değişmekle birlikte executive assistant maaşlar 4.500 TL ve üzerindedir.

Özel sektörün çalışanlarına motivasyon amaçlı olarak sene başında yüksek zamlar yapacağı düşünülmekte olup olup executive assistant maaşları yaklaşık 5.500 TL düzeyini bulacaktır. Hemen hemen tüm firmalar servis ve yemek olanağı sağlamaktadır.

5783 1 f9bbd2a11b18c259be50e27f57f5a567

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.