kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Grip Nasıl Geçer? Gribe Ne İyi Gelir?

Soğuk havalarla birlikte hayatımıza hastalıklarda girmeye başladı. Etrafınızdaki pek çok kişi kalın giyinmeye ve burnunu çekmeye başladıysa dikkatli olmanız gerek demektir. Çünkü soğuk algınlığı ve grip hastalığı ile mücadele resmen başlamıştır Peki grip nedir? Soğuk algınlığı nedir? Grip tedavisi nedir? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl geçer? Grip nasıl tedavi edilir? İşte cevabı..

A+
A-

İlkbahar ve yaz geride kaldı. Sonbahar ve kış geldi çattı. Soğuk havalar beraberinde hastalıkları da getirdi. Milyonlarca kişi soğuk algınlığı ve grip hastalığıyla mücadele etmeye başladı. Bazen vücudumuzun bir kısmı bazen de tüm vücudumuzun üşümesi nedeniyle hasta oluruz. Bazen bakteriler ve mikroplar vücudumuzu ele geçirir. Bazense başka birinden hastalık kaparız. Özellikle de soğuk havalarda grip ve soğuk algınlığı ile karşı karşıya kalırız. Peki grip nasıl geçer? Gribe ne iyi gelir? Grip nasıl tedavi edilir? Grip tedavisi nedir? İşte grip ve soğuk algınlığı ile mücadele yöntemleri…

Grip Nasıl Geçer?

Bir hastalıkla mücadele etmenin yolu öncelikle onu tanımaktır. Pek çok kişi “grip nedir?” sorusunun cevabını bilmemektedir. Yine pek çok kişi “soğuk algınlığı nedir?” sorusuna yanıt aramaktadır. İşte bu iki hastalığı da bilmeyenler grip ve soğuk algınlığını birbirine karıştırmaktadır. Grip ve soğuk algınlığı birbirinden farklı iki hastalıktır. Grip olan kişide ateş, eklem, kas, kemik ağrıları daha sık görülür. Grip olan hastaların bol sıvı tüketmesi gerekmektedir. Üstelik grip hastaları aşırı soğuk ve aşırı sıcak gıdalar tüketmemelidir. Gripken kendinize ne kadar iyi bakarsanız o kadar çabuk iyileşirsiniz. Grip hastalarının bol bol dinlenmesi, et ve süt ihtiyacını karşılayarak protein eksikliğini gidermesi gerekmektedir. Ayrıca sebze ve meyve yiyerek vücudunu beslemelidir. GÜNDEM

Soğuk Algınlığı Nasıl Geçer?

Soğuk algınlığı ise daha çok kişilerin burnunu tıkar. Burun akmaları görülür. Soğuk algınlığı ile mücadelede bitkisel çaylar ve gıdalar önerilir. Ilık su ile tuz karışımıyla burun temizliği yapılabilir. Ayrıca yine tuzlu su ile mikrop bölgelerini temizleyebilirsiniz.

Günümüzde pek çok kişi “grip nasıl geçer?” “soğuk algınlığı nasıl geçer?” sorularına cevap aramaktadır. Grip ve soğuk algınlığı olan kişiler ilk olarak antibiyotiklere yönelmektedir. Ancak bu son derece hatalı bir tercih olur. Kişi büyük bir hastalık geçirmediği, enfeksiyon kapmadığı süree antibiyotik kullanmamalıdır. Bu nedenle grip ve soğuk algınlığına yakalananlar son çare olarak ve doktor tavsiyesiyle antibiyotik kullanmalıdır.

Grip Nasıl Tedavi Edilir?

Grip tedavisi için öncelikle tanı koymalısınız. Grip olduğunuzdan emin olduktan sonra temizliğinize dikkat etmelisiniz. Grip hastalarında burun tıkanıklığı, ateş,öksürük, balgam gibi semptomlar görünür. Hangi rahatsızlığınız varsa ona yönelik çözüm önerileri bulmalısınız. Örneğin ateşiniz varsa ateş düşürücü,öksürüğünüz ve balgamınız varsa söktürücü kullanmalısınız. Bol bol sıvı tüketerek iştahsızlığa karşı mücadele etmelisiniz. Kendinizi temiz tutmalı ve iyi beslenmelisiniz.

Gribe Ne İyi Gelir?

Günümüzde her hastalık için kullanılması gereken ürünler ve ilaçlar vardır. Pek çok rahatsızlığa karşı iyi gelen formüller artık ezberlenmiştir. Özellikle “grip nasıl geçer?” ve “gribe ne iyi gelir?” sorulara verilecek onlarca farklı cevap vardır. www.tercihiniyap.net ailesi olarak bu sorulara sizler için en doğru cevapları aradık. İşte gribe iyi gelen formüller…

Nar kabuğu ve 1 tatlı kaşığı hibiskus kaynayan 1 bardak suya ilave edilir. 5 dakika kadar kısık ateşte demlenir. Ardından ılık halde günde 1 kez aç karna içilir. Bu formül pek çok doktor tarafından grip hastalarına önerilmektedir.

Grip hastalarının reçetelerine ilk olarak “C vitamini takviyesi” yazılır. Bu nedenle C vitamini barındıran doğal sebze ve meyveler tüketilir.

Çilek,portakal, kivi, greyfurt, mandalina gibi C vitamini açısından zengin olan meyveler gribe karşı bire birdir.

Grip karşıtı yiyeceklerin başında çorbalar gelmektedir. Özellikle bol limonlu ve tavuk sulu çorbalar grip karşısında size destek olur.

Balık, tavuk,et gibi proteinleri alarak vücut direncinizi artırabilirsiniz.

Gribe iyi gelen gıdalar arasında limonlu çay, zencefil, karanfil, baharatlı gıdalar da bulunmaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.