kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakamlık Sınav Sonuçları’na Dair Önemli Gelişme

2 Eylül 2018 tarihinde ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı Sınavı’nın açıklanmasına günler kala önemli gelişmeler dillendirilmeye başlandı! Detaylar haberimizde;

A+
A-

Kaymakam Adaylığı Sınavı Süreci

27 Haziran 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan duyuru ile 100 adet Kaymakam Adayı’nın sınav ile alınacağı belirtilmişti. Bu duyuruya göre;

5 Temmuz – 12 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden başvurular kabul edildi.
27 Ağustos 2018 tarihinde ise sınav giriş belgeleri yine ÖSYM’nin sisteminde yayımlandı.

2 Eylül 2018 tarihinde çoktan seçmeli – test usûlünde gerçekleştirilen sınav aşağıdaki konulardan müteşekkildi;

5540 1 865ff38b0694164a3d778a3e1ea86012

Adaylara yukarıda sıraladığımız konulardan toplamda 100 soru yöneltildi. Sınavın gerçekleştirilmesi ile beraber bir çok soru üzerinde çeşitli tartışmalar yaşandı. Sorular herkese açık olarak yayımlanmadı ancak FORUM sayfamızda onlarca adayın derlemesiyle oluşmuş soruları 2018 Kaymakamlık Sınavı Soruları başlıklı yazımızda bulabilirsiniz.

Sınava Kaç Aday Başvuruda Bulundu?

Kaymakamlık sınavının gerek KPSS ön koşulu istemiyor olması gerekse bu yıl test usûlüne geri dönmesi sebebiyle başvuran aday sayısının yüksek olması beklenmekteydi. Nitekim bilgi edinme başvurusu yapan bir adayın başvurusuna gelen yanıtta herkesi şaşırtan ciddi bir sayı belirtildi.

Kaymakam Adaylığı Sınavı’na Rekor Başvuru!

Sınav Ne Zaman Açıklanacak?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin sınav sonuçlarının açıklanmasına dair öngördüğü ve duyurduğu tarih 27 Eylül 2018. Adaylar merakla bu tarihi beklerken bir yandan da sürece dair çeşitli söylentiler dolaşmaya devam ediyor.

Önce geçtiğimiz günlerde Kaymakam Adaylığı Sınavı ve Yüksek Seçim Kurulu Seçim Müdürlüğü Sınavı sonuçlarının hazır olduğu ve TÜİK’e gönderildiği gibi bir bilgi bir yayın evinin canlı soru cevap videolarında yer alan bir hoca tarafından dile getirilmiş bu konu epeyce tartışılmıştı. Hatta ÖSYM’den bilgilerin bu şekilde dışarı çıkışından rahatsız olan adaylarca Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER’e başvurular yapılmış ve konu hakkındaki rahatsızlık dile getirilmişti. GÜNDEM

Yine son günlerde ortaya çıkan yeni gelişmeler ve söylentiler söz konusu.

Sonuçların Açıklanmasına Kısa Süre Kala Yeni Gelişmeler!

Kaymakam Adaylığı Yazılı Sınavı sonuçlarının açıklanmasına günler kala bir takım yeni gelişmeler ortaya çıktı. Bu gelişmelere göre;

Kaymakam Adaylığı sınavında başarılı olmak için alınması gereken 70 puanı alan 400 adayın çıkmadığı, bu nedenle bu konuda bir düzenleme yapılması planlandığı, bu konuda İçişleri Bakanlığı yetkilileri ile ÖSYM yetkililerinin bir araya gelerek bir yol için istişarelerde bulunduğu söylentileri dolaşmaktadır.

100 Adayın mesleğe alınacağı ve bu 100 kişi arasında yer alabilmek için Sözlü Mülakatta 400 kişinin yarışmasının ön görüldüğü sınavda 400 sayısına ulaşılamaması durumunda barajın 70 puanın altında da olabilecek şekilde düzenlenmesi ya da ÖSYM’nin başka sınavlarda uyguladığı çan eğrisi sistemini uygulayarak puanları sınavın birincisini 100 tam puan sayarak hesaplaması bu sorunu aşabilecek çözüm önerileri olarak değerlendirilebilir. 

Peki Bu Düzenlemeye Neden Gerek Duyuldu?

Sınavda ham puanın adayların doğru ve yanlışları değerlendirilerek, her dört yanlışın bir doğruyu eksiltmesi suretiyle hesaplanacağı duyurulmuştu. Bu durumda sınavın birincisi en az yanlışı olan ve ham puanı hesaplandığında en yüksek puanı elde eden aday olacaktır. Yani herkesin puan durumu baz alınarak sıralama yapılacaktır. İşte bu sıralama yapıldığı zaman 70 puan ve üzerinde alan aday sayısının 400’ü bulmaması durumunun ortaya çıktığı söylenmektedir. Yetkililerin gayesi ise 400 kişiyi tamamlamak ve buna göre bir düzenleme yapmaktır.

Önümüzdeki süreçte ne gelişmeler olacağını izlemeye ve sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Sınav sürecine dair tüm gelişmelerin yer aldığı 2018 Kaymakamlık Sınavı FORUM başlığımızı takip etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

  1. kymkm0 Avatar kymkm0 dedi ki:

    Soru iptali varmı bununla ilgili bir duyum falan varsa paylaşırsanız çok seviniriz .