kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı

Halkbankası tarafından istihdam edilen Banko Hizmetleri Asistanlığı (Servis Asistanlığı) görevi nedir? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı ne iş yapar? Nasıl olunur? Sınavı ve maaşı nasıldır? Detaylara meslek tanıtım çalışmamızda ulaşabilirsiniz.

A+
A-

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı

Hesap açma, kapatma, para transfer işlemleri, çek ya da senet tahsilatı gibi bir çok işlemi yapan kişiye banko hizmetleri asistanı diyoruz. Halkbank banko hizmetleri asistanı da bu işlemleri ilgili bankada yapan kişidir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı nedir? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanları – Servis Asistanları ne iş yapmaktadırlar? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı sınavı nasıl? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı nasıl olunur? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı maaşı nasıldır? Detayları meslek tanıtım çalışmamızda bulabilirsiniz.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Nedir?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Halkbank’ın ülkenin hemen hemen her yerinde kurulu olan şubelerinde görevlendirilen bankanın başlangıç düzeyi personelidir. Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı görevinde çalışanların en temel görevi gişe işlemleridir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Sınavı Nasıldır? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı Nasıl Olunur?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı görevine girmek isteyen adayların iki aşamalı bir alım sürecini başarılı bir biçimde geride bırakmaları gerekmektedir. Bu iki aşama Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı yazılı sınavı ve yazılı sınavda başarılı olan adaylar için gerçekleştirilecek olan sözlü mülakatlardır.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı sınavına girmek isteyen adayların bazı başvuru şartlarını taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu şartlar şu şekildedir;

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı alımına başvuruda bulunacak olan adayların her şeyden evvel Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmaları gerekmektedir.

  • Bankacılık Kanunu hükümlerince adayların bankalarca çalışmalarının yasaklanmamış olması gerekmektedir,
  • Adayların alımın gerçekleştirileceği dönem itibariyle üniversitelerin dört yıllık lisans programlarının birisinden mezun durumda olmaları gerekmektedir,
  • Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı başvurusunda bulunacak olan adayların alımın yapılacağı dönem itibariyle askerlik ile ilişiksiz durumda olmaları ya da askerlik görevlerini o yılın sonuna kadar tecil ettirmiş olmaları gerekmektedir.
  • Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı alımına başvuruda bulunacak olan adayların alımın yapıldığı yılın birinci günü itibariyle otuz yaşlarını doldurmamış durumda olmaları gerekmektedir.
  • Adayların devlete karşı suçlar, kasıtlı suçlar ya da yüz kızartıcı suçlar vb. mahkumiyetlerinin bulunmaması gerekmektedir.
  • Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı alımına başvuruda bulunmak isteyen adayların kamu haklarından mahrum olmamaları ve herhangi bir Kuruma hizmet yükümlülüğü altında olmamaları gerekmektedir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Alımı İçin KPSS ve YDS Şartı Var Mı?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı kadrosuna girmek isteyen adayların yazılı sınava başvuruda bulunabilmeleri için ÖSYM tarafından düzenlenen KPSS ya da YDS oturumlarından herhangi bir puan almış olmaları gerekmemektedir. Diğer şartları sağlayan adayların tamamı Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı yazılı sınavına katılma hakkı elde edebileceklerdir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Alımı İkamet Şartı Nedir? Nasıl Uygulanmaktadır?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı için ilan yayınlandığında, alım yapacağı illeri de belirten Halkbank, yalnızca bu illerde ikamet eden adayların başvuru yapmalarına imkan tanımaktadırlar. Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı alımı yapılacağı ilanda belirtilen iller dışında ikamet eden adayların alıma başvuruda bulunmaları ve yazılı sınava katılabilmeleri mümkün olmamaktadır.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Yazılı Sınav Konuları Nelerdir?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı alımına başvuruda bulunan adaylar 50 sorudan oluşan bir yazılı sınav ile karşı karşıyadırlar. Bu sınav çoktan seçmeli usulde olmaktadır ve adaylara Genel Yetenek alanında sorular yöneltilmektedir. Adayların kendilerine yöneltilen elli adet genel yetenek sorusunu yanıtlamaları içinse elli dakika süreleri bulunmaktadır.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı yazılı sınavında başarılı olmak isteyen adayların yazılı sınav puanlarının en az 60 olması şarttır. Bunun yanında adayların işe girmek için yarıştıkları ildeki rakipleri ile birlikte yapılacak sıralamaya göre o ile alınacak aday sayısının dört katı kadar başarılı aday arasında yer almaları gerekmektedir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Sözlü Mülakatları

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı yazılı sınavında başarılı olan adaylar, Banka tarafından düzenlenecek olan kişilik envanterine ve sözlü mülakatlara katılacaklardır. Bu safhada da başarılı olan adayların Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı görevi ile Bankada çalışma hakkı elde edeceklerdir.

halkbank kule 1

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı Ne İş Yapmaktadır? Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı Görevleri Nelerdir?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak göreve başlamaya hak kazanan meslek mensupları için bu görev tanımı bankadaki başlangıç görevi niteliğindedir. Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak çalışanların en temel görevleri gişe görevlisi olarak çalışmaktır. Bu bağlamda meslek mensupları gişe ile alakalı para yatırma, para çekme, eft işlemleri, havale yapma, sigorta, vergi, fatura ödemelerini alma vb. aklınıza gelebilecek tüm bankacılık gişe işlemlerini gelen müşteriler için gerçekleştirmektedirler.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Kariyer İmkanı Nasıldır? Önü Açık Mı?

Bu bağlamda Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olmak bir unvana sahip olmak anlamına gelmemektedir, bu bir görev tanımıdır. Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak çalışanların ilk yükselebilecekleri unvan servis görevlisi unvanıdır. Adaylar tarafından çok karıştırılan bu durumda karmaşanın temel sebebi servis görevlisi unvanındaki personelin de gişe iş ve işlemlerinde görevlendirilebilmesi durumudur. Servis görevlisi olarak çalışanlar gişede görevlendirilebilirler ancak bu durum onları açısından bir bağlayıcılık taşımaz. Başka birimlerde de görevlendirilmeleri mümkündür. Ancak Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak görevlendirilenlerin asli görevi gişe iş ve işlemleridir ve yükselme sınavlarında başarılı olmadıkça servis görevlisi ile aynı noktalarda görev yapma imkanları bulunmamaktadır.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak çalışanların önlerinde yer alan kariyer imkanı şu şekilde sıralanabilir;

  • 4 yıllık çalışmanın sonunda sınavda başarılı olmak kaydıyla Servis Görevlisi olabilirler.
  • Sonraki süreçlerde üç yılda bir girilebilecek yükselme sınavlarında başarılı olunursa, Servis Yetkilisi, Yönetmen Yardımcısı, Yönetmen unvanları elde edilebilmektedir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olarak çalışanlar genel itibariyle şubenin operasyonel biriminde görev almaktadırlar. Duruma göre pazarlama birimlerinde de görev alabilmektedirler ancak asli görev alanları operasyon alanıdır. Bu da doğrudan müşteri ile sürekli karşı karşıya olunan gişeler aracılığı ile yapılacak işlemler içerisinde yer almayı gerektirmektedir.

4 yılın sonunda unvan yükselme sınavında başarılı olarak servis görevlisi olmaya hak kazansanız dahi şube ihtiyacına göre gişede görev almaya devam edebilirsiniz. Bu süreçte Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı olan personel ile aynı işi yapsanız dahi bir miktar daha yüksek maaş alma imkanına sahip olunmaktadır.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı Çalışma Saatleri Nasıl?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı görevinde çalışanlar için banka her ne kadar saat 17.00’de kapansa da mesai bankanın kapanması ile sona ermemektedir. 18:00’den evvel çıkma imkanı olmayan Halkbank Banko Hizmetleri Asistanlığı – Servis Asistanlığı çalışanlarının şube yoğunluğuna göre çıkış saatleri 19:00’u bulabilmektedir.

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı Maaşı Ne Kadar?

Halkbank Banko Hizmetleri Asistanı – Servis Asistanı maaşı aydan aya farklılaşmakta, bazı ek ödemeler, yemek ücretleri, temettü vb. ile aydan aya farklılaşmaktadır. Ancak yıllık olarak elde edilen toplu miktarın aya vurumu ile bir miktar ortaya çıkarılabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.