kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Hizmetli Maaşları 2023 Ne Kadar?

Hizmetli Nedir? Ne Demek? Kimdir? Hizmetli Ne İş Yapar? Hizmetli Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Hizmetli Maaşları 2023 Ne Kadar? Devlette Hizmetli ve Hademe Maaşları 2023 ne kadar? Özel Sektörde Hizmetli ve Hademe Maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Devlette farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. Genellikle subay, öğretmen, astsubay, hemşire, doktor, aile hekimi, mimar, mühendis, psikolog gibi göz önündeki meslekler dikkat çekse de güvenlik görevlisi, temizlikçi, şoför ve özellikle hizmetli gibi kadrolar da oldukça ilgi görmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetli kadrosunda binlerce personel çalışmaktadır. Okullarda, hastanelerde, bakanlıklarda, devlet kurumlarında çalışan personellerin ne iş yaptığı, çalışma şartları ve ne kadar maaş aldığı ise merak edilmektedir. Peki hizmetli nedir? Ne iş yapar? Hizmetli çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Hizmetli maaşları 2023 ne kadar?

Sağlık Yöneticisi Maaşları Ne Kadar?

Hizmetli Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Devlet kadrolarında, kamu kurum ve kuruluşlarında yardımcı hizmet görevlisi olarak çalışan personellere ‘hizmetli’ denir. Ayrıca personeller halk arasında ‘hademe’ ismiyle de bilinirler. Personeller sözleşmeli olarak, kadrolu olarak çalışabilirler. Bağlı oldukları kurumdaki yöneticilerin, amirlerin talimatları doğrultusunda çalışırlar. Kendilerinden pek çok iş yapmaları istenebilir. Yalnızca amirlerine değil kuruma, çalışanlara da hizmet ederler.

Hizmetli Ne İş Yapar?

Personeller çalıştıkları kurumdaki her türlü yardımcı görevi üstlenirler. Birden fazla persoenlin yapacağı işi tek başlarına yapabilirler. İşte belli başlı hizmetli görevleri;

  • Çalıştıkları kurumun rutin işlerini yürütürler. Çay demleme ve servisi, temizlik, çöp toplama vb. gibi işleri yürütürler.
  • Kurumda ihtiyaç duyulan, yapılması gereken diğer işlerle ilgilenirler.
  • Yerleri paspaslar, lavabo, tuvalet, koridor, ofis temizliği yaparlar.
  • Binanın faturaları ödenir, alınması gerekenler alınır, sıcaklığı, elektriği ve suyu gibi temel ihtiyaçların sağlanmasını sağlarlar.
  • Çalıştıkları kurumu o günkü iş gününe hazır hale getirirler. Ayrıca belge ve evrak getir götürünü de yapabilirler.
  • Basit düzeydeki tamir, temizlik, taşıma görevlerini üstlenirler

Hizmetli Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Hizmetlilerin çalışma şartları çalıştıkları kuruma, birime, şehre göre değişebilir. Çünkü kurumun yoğunluğu, vatandaşa açık olup olmadığı, personel sayısı iş yoğunluğunu belirler. Personeller çalıştıkları yerdeki temizlik, çay, getir-götür gibi tüm yardımcı işlerle ilgilendikleri için yoğunluk önemlidir. Ne kadar yoğun olursa çay servisi, temizlik, getir-götür işi artar. Personeller gün boyu hızlı ve yorucu bir tempoda çalışırlar. Tüm işlerle ilgilenmek son derece zordur. Çalışma saatleri ise devletteki mesai saatlerine kıyasla biraz daha uzun olabilir. Hizmetliler veya hademeler okul, bakanlık, kurum açılmadan yaklaşık yarım saat önce gelerek çay demler, temizlik yapar, düzeni sağlar. Keza mesai bittikten sonra da hizmetliler gün sonu temizliğini yapıp mesaiyi bitirir. Bu kapsamda mesai saatleri 07.30-17.30 arasında veya 08.30-18.30 saatleri arasında olabilir. İş yoğunluğu arttığında, fazla mesaiye kalınması gerektiğinde veya bir etkinlik olduğunda ise personellerin daha fazla çalışması istenebilir.

hizmetli fotokopici hademe maasi 2020

Hizmetli Maaşları 2023 Ne Kadar?

Meslekle ve çalışan personellerle ilgili en çok merak edilen konu kazanılan paralar ve alınan aylıklarla ilgilidir. Hizmetli maaşları 2023 hakkında binlerce kişi soru sormaktadır. Çünkü kadrolu personellerle, dışarıdan alınan personeller arasında maaş farkı bulunabilir. Ayrıca özel sektörde hademe, hizmetli olarak çalışan personellerin ücretleri de merak konusu olmaktadır. Tercihiniyap ailesi olarak hizmetli veya hademe olarak çalışan personellerin 2023 yılındaki kazançlarını sizin için inceledik. Bu kapsamda devlette hizmetli maaşı 2023 kadrolu personeli için ortalama 22 bin 700 TL’dir. Dışarıdan yapılan alımlarla, sözleşmeli olarak devlette çalışan personel ise 16 bin TL ile 20 bin TL arasında ücret alabilir. Özel sektörde ise şartlar daha ağırdır. Personeller genellikle asgari ücret seviyesinde ücret alır.

Mübaşir Maaşları 2023 Ne Kadar?

Devlette Hizmetli ve Hademe Maaşları 2023

Devlette çalışan personellerin maaşlarını belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Çalışılan bölge, kurum, yer, döner sermaye ücreti, fazla mesai, hizmet yılı, deneyim ve kıdem, AGİ, sigorta ve BES kesintisi, aile ve çocuk yardımı gibi unsurlara bağlı olarak memurlar farklı miktarlarda aylık alabilir. Ayrıca toplu sözleşme kapsamında her yıl Ocak ve Temmuz aylarında yapılan zamlar ile enflasyon farkı da çalışanların aylıklarını yükseltmektedir. 2023 yılında toplu sözleşme kapsamında %4 zam ve 2022’un 2. yarısında gerçekleşen enflasyonun %5’ten yüksek çıkması durumunda fark aylıklara yansıtıldı. Bu doğrultuda hizmetli maaşları 2023 ne kadar?

9/1 derecesinde devlette yeni başlayan hizmetli maaşı 2023 22 bin 750 TL civarındadır.

Özel Sektörde Hizmetli ve Hademe Maaşları 2023

Özel sektörde yer alan hastanelerde, okullarda, firmalarda, şirketlerde binlerce hademe veya hizmetli olarak çalışan personel bulunmaktadır. Bu kişiler genellikle asgari ücret seviyesinde aylık almaktadır. Meslekte eğitim şartı aranmadığı için sigortalı olarak çalışmak isteyen çok sayıda kişi bu kadroda çalışmak ister. Özel sektörde hizmetli veya hademe maaşı 2023 13 bin 500 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Hizmetli kaç gün çalışır?

657 sayılı yasanın 99. maddesinde “haftalık çalışma süresi 40 saattir” denilmesine rağmen hizmetliler, haftada 65 saat çalışıyor.

Yorumlar

  1. mustafa yıldırım Avatar mustafa yıldırım dedi ki:

    merhaba simdi temizlik görevlisi olarak hastanelere kadrolu işçi alıyorlar ya kuradan çıkarsam net aylık maaş ne alırım bursada oturuyom bu arada