kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sağlık Yöneticisi Maaşları Ne Kadar?

Sağlık Yöneticisi Maaşları Ne Kadar? Sağlık Yöneticisi Nedir? Kimdir? Sağlık Yöneticisi Ne İş Yapar?

A+
A-

Sağlık yöneticisi maaşları ne kadar, sağlık yöneticisi kimdir, ne iş yapar ve görevleri nelerdir gibi sorularınızın cevaplarını bu yazımızda bulabilirsiniz. Sizlere fikir verebilmek amacıyla yazdığımız bu yazıda aklınıza takılan diğer soruların cevabını da bulabilirsiniz.

Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada hastaneler, sağlık kuruluşları ve sağlık personellerinin değeri anlaşıldı. Özellikle salgının etkisini gösterdiği dönemlerde pek çok ülkede hastane ve yatak sayısının yetersizliği gün yüzüne çıktı. Hastanelerin, sağlık hizmetlerinin yönetimi ve bu alanda çalışan idarecilerin faaliyetlerinin ne kadar önemli olduğu anlaşıldı. Türkiye’de sağlık yönetimi konusunda çalışan idareciler salgın döneminde zorlu sınavlar verdi. Hasta şikayetleri, malzeme temini, personel idaresi, hastanelerde verilen yemekler ve hizmetler, temizlik, güvenlik konuları gibi onlarca alanda yoğun çalışmalar yapıldı. Bu kadar önemli görevler üstlenen sağlık yöneticileriyle ilgili de pek çok soru sorulmaya başlandı. Peki sağlık yöneticisi nedir? Sağlık idarecisi nedir? Kimdir? Sağlık yöneticisi ne iş yapar? Sağlık yöneticisi maaşları  ne kadar? Sağlık idarecisi maaşları ne kadar?

Veteriner Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Sağlık Yöneticisi Nedir? Kimdir?

Türkiye’de ve dünyada devlet ve özel sektör bünyesinde çok sayıda sağlık kurumu ve kuruluşu bulunur. Küçük, orta ve büyük ölçekli bu sağlık kuruluşlarında doktorlar, hemşireler, memurlar, hizmetliler, işçiler, güvenlik görevlileri, şoförler gibi pek çok personel çalışmaktadır. Ancak bu kurum ve kuruluşların yönetimi, personel koordinesi, hizmet alımı, sözleşmeler gibi önemli alanları yönetecek ve koordine edecek sağlı yöneticileri de sağlık sisteminin en önemli personelleri arasındadır. Sağlık idarecisi veya sağlık yöneticisi olarak bilinen bu kişiler sağlık sektöründe yönetici olarak görev yapar. Hemen hemen her alanın idaresi ve koordinesinden sorumludurlar.

Sağlık Yöneticisi Ne İş Yapar?

Sağlık idarecisi veya sağlık yöneticisinin görev tanımı son derece geniştir. Pek çok görev ve sorumlulukları bulunur. Genel olarak görevleri çalıştığı sektör, kurum ve yoğunluğa göre değişmektedir. İşte sağlık yöneticisi görevleri;

  • Kurumun ekonomik ve mali hizmetlerini yürütür.
  • Kurumsal kimliğin korunmasını ve geliştirilmesini sağlar.
  • Yönetimsel konu ve sorunlarla ilgilenir.
  • Akreditasyon çalışmaları ile ilgilenir.
  • Muhasebe, mali analiz, bütçe ve maliyet analizi konularında çalışır.
  • Sağlık hizmetlerinin sunumu ile ilgilenir.
  • Hizmet kalitesini artırır.
  • Planlamalar yapar ve hayata geçirir.
  • Tıbbi ve hasta bakımı gibi teknik konular dışında her alanla ilgilenir.
  • Tüm hizmetlerin organizasyonundan sorumludur.
  • Kurumdaki deprem, yangın gibi afet ve kazalara karşı planlar hazırlar.
  • Sağlık kurumundaki işlemlerin kayda alınmasını sağlar.
  • Sağlık kuruluşunun dijitalleşmesi görevini yürütür.
  • Personel ve hasta şikayetleri ile ilgilenir.
  • Kurumsal ilişkileri yürütür.

Sağlık Yöneticisi Maaşları Ne Kadar?

Hastanelerde, sağlık kuruluşlarında, sağlık merkezlerinde sağlık yöneticisi, idareci olarak çalışan kişilerle ilgili pek çok soru sorulsa da en çok merak edilen konu ne kadar maaş aldıkları yönündedir. Sağlık idarecileri özel sektörde ve devlette deneyimlerine, kıdemlerine, çalıştıkları kurumun büyüklüğüne göre farklı ücretler alabilir. Özel sektörde en düşük sağlık yöneticisi maaşı 8-9 bin TL seviyesindedir. Büyük sağlık kuruluşlarında, uluslararası hastane ve kurumlarda sağlık idarecisi ücretleri ise 10-15 bin TL civarına kadar çıkabilmektedir. Devlette sağlık idarecisi, sağlık yöneticisi maaşları ise 9-10 bin TL arasında değişir.

Hayvan Sağlık Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

Sağlık yöneticileri ne iş yapar?

Sağlık kurumlarının; pazarlama, muhasebe, finans, insan kaynakları gibi departmanlarında görev alabilirler. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.