kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

İktisat 2020/1 KPSS Atama Taban Puanları

​​​​​​​İktisat atama taban puanları 2020/1 içinde kaçta kalmıştır, iktisat atama puanları KPSS 2020/1 içinde en küçük ve en büyük kaçta kalmıştır, iktisat atamaları merkezi atamalar içinde hangi nitelik kodu ile gerçekleştirilmektedir, sadece bu koda yani iktisat mezunlarına ayrılan kontenjan sayısı kaçtır, bu kod dışında atanabildikleri dahil olmak üzere iktisat mezunları için 2020/1 KPSS atamalarında atanabilecekleri kontenjan sayısı kaçtı gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

Memur olmak günümüz Türkiye’sinde birçok insanın hayali çünkü devlet garantisi ile çalışmak, maaş almak, özel sektöre kıyasla daha güzel haklara sahip olmak çoğu insanın arzuladığı, tercih edebileceği durumlar. Memur olmak isteyen bir bireyin yapması gerekenlerin başında da KPSS yani kamu personeli seçme sınavına girmek ve bu sınavdan yeterli puan elde etmek geliyor. Peki bu yeterli puan ne, hangi puan atanmak için yeterli? Aslında bu soruya verilebilecek birkaç alternatif cevap var fakat bunlardan en geneli merkezi atamalarda ortaya çıkan puanlar üzerinden değerlendirilenler.

Bir bölüm mezunu için mezun olduğu bölümün atama puanlarını bilmek onun için bir fikir oluşturması açısından önemlidir. Biz de işte sizlere yol göstermesi amacıyla merkezi atama taban puanlarını yayımlamaya çalışıyoruz. Bu yazımızda iktisat KPSS 2020/1 merkezi atama taban puanları listesini bulabileceksiniz.

KPSS 2020/1 İKTİSAT ATAMA TABAN PUANLARI

Öncelikle bir konuyu açıklayarak başlamak gerekiyor ki iktisat mezunları merkezi atamalarda iki farklı nitelik koduna bağlı olarak atanabilmektedirler. Bunlardan bir tanesi 4001 yani herhangi bir lisans programı mezunun atanmasını sağlayan kod iken diğer kod ise 4421 yani iktisat bölümü veya benzeri bölüm mezunlarının başvurabildiği koddur.

2020/1 merkezi atamasında iktisat mezunlarının atanabileceği toplam kontenjan 671 idi. Bunlardan 115 tanesi 4001 kodu ile atanabilinen kontenjanlar iken kalan 556 tanesi ise 4421 yani direkt özel bölüm şartı ile iktisat veya türevi bölüm mezunlarının atanabildiği kontenjanlardı.

İktisat mezunu olarak 2020/1 merkezi atamasında yerleştirmesi yapılan adayların puanlarını incelediğimizde ise en düşük puan ile atanan adayın 81,695 puan ile en büyük puan ile atanan adayın da 97,554 puan ile atandığı görülmektedir.

KPSS 2020/1 iktisat atama puanları listesinin tamamına ait görsel aşağıdadır.

kpss 2020 1 iktisat atama taban puanlari

2020 1 iktisat kpss atama taban puanlari

2020 1 kpss iktisat atama taban puanlari

Atama puanları, KPSS, memuriyet ve bunlar gibi tüm konularda fikir edinmek, bilgi almak için aşağıda linkini paylaştığımız forum sayfalarımızı ziyaret edebilir ve birikim sahibi hocalarımızdan faydalanabilirsiniz.

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

* Yazı içinde yer alan bilgiler ve iktisat 2020/1 KPSS atama puanları listesi ÖSYM tarafından yayımlanan bilgiler ışığında derlenmiştir. Yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin yapacağı duyuru geçerli olacaktır.

Yorumlar

  1. Feyza Avatar Feyza dedi ki:

    Merhaba bu atamalar GK GY sınavı sonucuyla mı atandılar acaba?