kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kimya Mühendisliği KPSS 2018/1 Atama Taban Puanları

Kimya mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atama puanlarında atanmak için kaç puan almış olmak gerekir, kimya mühendisliği mezunu kontenjanı kaçtır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Kimya mühendisliği mezunu olarak KPSS 2018/1 atama puanlarında atanmak için kaç puan almış olmak gerekir, kimya mühendisliği mezunu kontenjanı kaçtır, kimya mühendisliği bölümü mezunu olma şartı arayan kod kaçtır, sadece bu koda özel kaç kontenjan açılmıştır, kimya mühendisliği mezunu olarak atanmada kullanılan 2018/1 atamasında en düşük ve en yüksek taban puanlar kaç olarak belirlenmiştir? Bu soruların cevapları ile kimya mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları tablomuza yazımız içinde göz atabilirsiniz. KPSS Taban Puanları

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) adayların başvurarak devlet memuru olmak amacıyla puan almaya çalıştığı bir Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sınavıdır. ÖSYM’nin bu şekilde memur yani kamu için personel seçimi amacıyla düzenlediği ve bu amaçla en geniş katılımların olduğu 4 sınavı bulunmaktadır, KPSS lisans, önlisans, ortaöğretim ve EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı).

Yukarıda bahsettiğimiz sınavlar ilk aşamada gerekli puanı almaya yarayan sınavlardır bunun dışında bir de atanma ile ilgili izlenecek yollar bulunmaktadır. KPSS puanı ile bir yere yerleşebilmenin en temelde iki yolu bulunmaktadır. Bunlardan biri yine ÖSYM tarafından gerçekleştirilen merkezi atama sistemiyken diğeri ise mülakat ile alım yapacak kurumlara atanma yöntemidir. Bu iki yolda da bazen benzer bazen farklı puan türleri kullanılır fakat aralarındaki en temel fark, merkezi atamanın direkt olarak KPSS’den alınan puanın üzerinden, başka bir sözlü ya da yazılı sınava gerek olmaksızın,atanmayı sağlamasıdır.

KİMYA MÜHENDİSLİĞİ KPSS 2018/1 MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Merkezi atamalar yapılırken kimya mühendisliği mezunlarının atanabileceği iki kod ile oluşturulan kontenjanlar bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi herhangi bir lisans mezununu kapsayan 4001 kodu iken diğeri ise kimya mühendisliği mezunlarını veya kimya mühendisliği benzeri bölüm mezunlarını kapsayan 4561 kodudur. 2018/1 atamalarında 4001 kodu ile başvurulacak 14 kontenjana karşılık 4561 kodu ile başvurulabilecek 5 kontenjan bulunmaktaydı.Yani 2018/1 merkezi atamalarında kimya mühendisliği mezunu bir bireyin başvurabileceği 19 kontenjan bulunuyordu.

Kimya mühendisliği mezunu olarak 2018/1 atamalarında yerleşmiş olmayı sağlan en düşük puan 89,692 idi. Bununla beraber yine aynı bölüm mezunu olarak yerleşmeyi sağlayan en yüksek puan ise 96,424 olarak belirlenmiştir. Merkezi atamalarda lisans mezunu olarak atanabilmeye yarayan puan türü P3 puan türüdür. Burada geçen puanlarda bu puan türünden alınan puanlardır.

Kimya mühendisliği KPSS 2018/1 atama taban puanları listesine dair görsel aşağıdadır.

*Tüm bu bilgiler ile veriler ÖSYM’nin kılavuzlarından ve resmi internet sitesinden toparlanmıştır. Yazının yayımlandığı tarihteki en güncel haldedir fakat yapılacak bir değişiklikte ÖSYM’nin en son yapacağı duyuru dikkate alınmalıdır.

5207 1 9666f3e93a72c259748b8db8bb7ac6f2

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.