kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Koton Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Koton Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Koton nedir? Ne demek? Kimin? Koton çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Koton kasiyer, reyon görevlisi, mağaza müdürü maaşı 2023 ne kadar? Koton iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır?

A+
A-

Türkiye tekstil konusunda dünyanın en ünlü ülkelerinden biridir. Giyim ve tekstil perakendecisi olarak onlarca yerli firma dünyada boy göstermektedir. ZARA, LC Waikiki, De Facto, Mavi Jeans gibi büyük firmaların yanı sıra sektördeki önemli oyunculardan biri de “Koton” firmasıdır. Ülkedeki yerli girişimciler için örnek olan firma yıllar içerisinde hem ülkede hem bölgede hem de dünyada önemli bir giyim perakendecisi haline gelmiştir. Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde şubesi bulunan Koton firması da yurt dışında da şubeleri ile müşterilerine ulaşmaktadır. Dev bir tekstil ve giyim perakende firması haline gelen Koton bünyesinde binlerce personel çalışmaktadır. Her gün binlerce müşteriyi ağırlayan firma mağazaları iş arayanlar için de önemli bir iş kapısıdır. Bu nedenle binlerce kişi firmayla ilgili araştırma yapmaktadır. İş arayanlar, işsizler firmanın maaş politikası, çalışma şartları ile ilgili sorular sormaktadır. Peki Koton nedir? Ne demek? Kimin? Koton çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Koton personel maaşları 2023 ne kadar? Koton iş ilanları, iş başvurusu ve personel alımı 2023 nasıl yapılır? Mağaza müdürü, kasiyerler ne kadar ücret alıyor?

Mavi Jeans Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Koton Nedir? Ne Demek? Kimin?

Koton Türkiye’de kurulan ve dünyaya yayılan bir tekstil firmasıdır. Yüzlerce şubesi ile binlerce müşteriye hizmet veren firma binlerce personel istihdam etmektedir. Firmanın adı olan Koton ise Fransızca kökenli bir kelimedir. Kelime, pamuktan yapılan anlamına gelir. Genellikle kumaşları anlatmak için kullanılır. Firma başarılı bir girişimcilik örneğidir. Öğretmen ve deniz subayı mesleklerini icra eden karı-koca tarafından kurulan şirket öyküsüyle insanları etkilemektedir. 1 milyar Türk Lirasının üzerindeki cirosuyla öne çıkan firmanın kurucuları Yılmaz Yılmaz ve Gülden Yılmaz çiftidir. 1988 yılında İstanbul’da açılan ilk mağazanın ardından 1996 yılında ise yurt dışında Münih’te mağaza açılmıştır. 2005 yılında ise Türkiye’de 100 yurt dışında ise 39 mağaza açılmıştır.  Günümüzde ise yurt dışında 200’e yakın yurt içinde ise 300’e yakın mağaza ile hizmet veren firma dünya üzerinde binlerce kişiyi giydirmektedir. Dünya üzerinde 800’den fazla satış noktası bulunan firma 10 binden fazla çalışanı ile istihdama tüm dünyada destek vermektedir. 3 milyonu aşan müşteri sayısı ve 20 binden fazla ürünüyle adından önümüzdeki yıllarda da söz ettirecek olan firma büyümesini her yıl sürdürmektedir.

Koton Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Firmada part-time çalışma süresi haftalık 30 saat, full-time çalışma süresi ise ortalama 45 saattir. Full-time çalışan personeller günde ortalama 8 saat çalışırlar. Bu sürenin içerisinde su, yemek gibi ihtiyaç molaları dahildir. Firma sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar hizmet verir. Bu nedenle firmada vardiya sistemi bulunur. Bazı personeller sabah erken saatlerde gelerek mağazayı açarken bazı personeller de öğle saatlerinde gelerek akşam mağazayı kapatıp çıkar. Vardiya saatlerine mağaza müdürü karar verir. Ayrıca firmada personeller haftada 6 gün çalışırlarken 1 gün de izin yaparlar. 1 yıl çalışan personeller 14+2 günlük yıllık izin hakkını elde ederler. Ayrıca firmanın yüzlerce şubesi olduğu, bu şubelerin ülkenin her yerinde faaliyet gösterdiği unutulmamalıdır. Bu önemli bir ayrıntıdır. Çünkü firma ülkede en çok müşteri ağırlayan firmalardan biridir. Firma şubelerinde yoğunluk üst düzeydedir. Bu nedenle personellerin çoğu zaman oturmadan günü bitirdikleri olmaktadır. Mağazanın temizliği, güvenliği, reyonların düzeni, ürün kontrolü gibi işlemler oldukça zorludur. Ayrıca kaliteli hizmet anlayışı ve müşteri memnuniyeti ilkesini sağlamak için binlerce müşteri ile en iyi şekilde ilgilenmek de herkesin baş edebileceği bir mücadele değildir. Bu nedenle firmada çalışmak isteyenlerin her türlü ayrıntıyı düşünüp karar vermesi önemlidir. Ne de olsa kimse mutsuz bir mağaza personeline denk gelen bir müşteri olmak istemez.

Koton Part-Time Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Koton bünyesinde binlerce part-time çalışan personel bulunur. Genellikle üniversite öğrencileri ve ek iş yapan kişiler part-time çalışmaktadır. Bu personeller haftanın bazı günleri haftada 30 saat çalışırlar. Personellerin hangi gün ve hangi saat aralıklarında çalışacağına mağaza müdürü karar verir. Ayrıca bu personellere yol yardımı, yemek kartı ve sigorta gibi imkanlar sunulmaktadır. Part-time çalışanlar genellikle haftanın 5 günü işe giderler. Günde 6 saat çalışarak haftada 30 saati doldururlar.

Koton Personel Maaşları 2023

Firmanın maaş politikası çoğu şirkette olduğu gibi asgari ücret doğrultusunda gerçekleşir. Yeni başlayan, deneyimsiz personellere asgari ücret verilmektedir. Yani Koton personel maaşları 2023 yılında en düşük 8506 TL’dir. Firmada deneyimli, başarılı personellere daha yüksek maaş verilmektedir. Bu personeller 9 bin TL’ye yakın maaş alabilmektedir. Ayrıca mağaza müdürleri de 14 bin TL’ye yakın maaş alabilir. Firmada prim sistemi de uygulanmaktadır. Bu kapsamda satış hedeflerine ulaşan personeller maaşlarının %25’i kadar prim alabilmektedir. Prim de eklenenince Koton personellerin maaşları önemli ölçüde artmaktadır. Firmada personellere yol ücreti ve yemek kartı imkanları da sunulmaktadır. Ayrıca gece saatlerinde çıkan personellere servis imkanı da sunulabilir.

Koton İş İlanları, İş Başvurusu ve Personel Alımı 2023

Firmada part-time veya full-time işe girmek istiyorsanız öncelikle iş başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bunun içinde firmanın resmi internet sitesine girerek insan kaynakları bölümüne girmeniz gerekir. Bu bölümde iş başvurusunda bulunabilirsiniz. Ayrıca kariyer sitesi olarak hizmet veren internet sitelerine girerek özgeçmiş oluşturabilir ve Koton iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. Son olarak firma mağazalarına giderek elden iş başvurusu yapabilirsiniz. Ayrıca firmada çalışan personellerin sizi önermesi ve size referans olması da son derece önemlidir. Çünkü bu denli büyük mağazalar personellerine güvenmek ister.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Kara Cuma (Black Friday) Nedir? Hangi Gün? İndirimleri Ne Zaman?

Koton’da nasıl işe girilir?

Kariyer portalları üzerinden başvuru yapılır, pozisyonun niteliğine uygun bulunan adaylar mülakata davet edilir. 

Yorumlar

  1. Mehmet Avatar Mehmet dedi ki:

    Maaşları çok az ama işçiimkanı çok fazla olduğu için beğendim ama maaşları biraz arttırmanın gerek