kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 2018/2 Önlisans Atama Taban Puanları

​​​​​​​KPSS 2018/2 önlisans bölümleri atama taban puanları kaç puanlarda kalmıştır, KPSS 2018/2 merkezi atamalarında hangi puan türleri kullanılır, ilgili bu puan türlerini almak için hangi sınavlara girmek gerekmektedir, bu sınavlar ne sıklıkla yapılır, hangi bölümler kaç puanlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını yazımızın içinde bulabilirsiniz.

KPSS yani açılımıyla kamu personeli seçme sınavı adından da anlayacağımız gibi devlet memuru yani kamu personeli olmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Bu sınav Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından hazırlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu sınavın farklı türleri ve kendi içinde alan grupları bulunmaktadır. KPSS ÖABT ve A kadro memuriyet için lisans alan bilgisi sınavı her yıl ilişkili lisans mezunları için düzenlenmektedir. Merkezi atamalarda kullanılan puan türlerinin alındığı KPSS lisans, KPSS önlisans, KPSS ortaöğretim gibi temel atamaların yapılmasını sağlayan KPSS’ler ise 2 yılda bir, çift yıllarda düzenlenmektedir. Bu puan türlerini almak için adayların Genel Yetenek (GY) ve Genel Kültür (GK) sorularını çözmeleri gerekmektedir.

Bu genel bilgiler ışığında biz her yıl yapmaya çalıştığımız gibi kontenjanları diğer bölümlere göre kısmen daha yüksek olan ve genel bir başlık altında bir kod ile ataması yapılan bölümlerin taban puanlarını memur olmak isteyen adaylara fikir vermesi amacıyla derledik.

KPSS 2018/2 ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ MERKEZİ ATAMA TABAN PUANLARI

Yukarıda da değindiğimiz gibi ataması diğer bölümlere göre kısmen daha yüksek olan bölümlerin taban puanlarını derlemeye çalıştık. Listede belli başlı bölümlere ve 3001 nitelik kodlu herhangi bir önlisans programı mezunlarının başvurabildiği kadroların taban puanları yer almaktadır. Adaylar önlisans mezunları için hazırlanan KPSS’ye girerek ve GK GY testlerini çözerek aldıkları ilgili puan türü ile böyle merkezi atamalara başvuru yapabilmektedirler.

Listeler aşağıdaki gibidir. Atamalar, KPSS, mülakatlar ve bunlar gibi konularda bilgi almak için FORUM.TERCİHİNİYAP.NET sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Teknikerlik ve Teknik İşler Bölümleri KPSS 2018/2 Atama Taban Puanları

Tekniker ve teknik eleman olarak ataması yapılan bölümleri bu başlık altında topladık.

  • Bilgisayar Programcılığı 86,593 atama taban puanında kalmıştır.
  • Elektrik 87,251 atama taban puanında kalmıştır.
  • Harita ve Kadastro 88,503 atama taban puanında kalmıştır.
  • İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi 84,881 atama taban puanında kalmıştır.
  • İnşaat Teknolojisi 87,973 atama taban puanında kalmıştır.
  • Makine 77,358 atama taban puanında kalmıştır.

Diğer Bölümler KPSS 2018/2 Atama Taban Puanları

Genel olarak bir kısım bölümleri de bu başlık altında topladık.

  • Adalet 89,123 atama taban puanında kalmıştır.
  • Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı 86,359 atama taban puanında kalmıştır.
  • Emlak ve Emlak Yönetimi 89,123 atama taban puanında kalmıştır.
  • Halkla İlişkiler ve Tanıtım 78,512 atama taban puanında kalmıştır.
  • İşletme Yönetimi 88,869 atama taban puanında kalmıştır.
  • Muhasebe ve Vergi Uygulamaları 84,887 atama taban puanında kalmıştır.
  • Özel Güvenlik ve Koruma 80,822 atama taban puanında kalmıştır.

3001 Kodu ile KPSS 2018/2 Atama Taban Puanları

  • 89,123 atama taban puanında kalmıştır.

*Buradaki sayısal veriler ve bilgiler ÖSYM kılavuzları ve ÖSYM’nin resmi internet sitesindeki bilgiler ışığında hazırlanmıştır. Yapılabilecek değişiklikler ve verilecek bilgiler için ÖSYM’nin ve bu alımların yapıldığı kurumların yaptığı son duyuru geçerli olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.