kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS 7225 Nitelik Kodu Nedir?

KPSS 7225 nitelik kodu nedir, ne anlama gelir. Adaylar için önemli nitelik kodları hangileridir? 7225 nitelik kodu güncel anlamı.

A+
A-

7225 nitelik kodu nedir? KPSS 7225 sayılı nitelik kodu ne anlama gelmektedir? 

7225 sayılı nitelik kodu 30 ekim 2016 günü  Devlet Memurları Kanunu kapsamında yapılan değişiklikler kapsamında eklenmiştir. Kamu alımlarında daha dikkatli olmak, seçici davranmak amaçlanarak yapılan değişiklik yayınlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir.

676 Sayılı OHAL Kanun Hükmünde Kararnamesi ile 657 sayılı devlet memurları kanunu madde 48’e güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılmış olma şartı eklenmiştir. Yani 657’de memuriyete kabul edilme şartlarına güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanma şartı eklenmiştir.İşte bu şartın tercih kılavuzunda ki karşılığı 7225 sayılı nitelik kodudur. İstisnasız tüm kadroların nitelik kodları arasında yer alan 7225 adayların bu açıdan dikkat etmesi gereken bir kod değildir.

 Güvenlik Soruşturması Nasıl Yapılır? Kim Tarafından Yapılır?

7225 sayılı nitelik kodu tüm kadrolarda mevcuttur ancak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması kapsamı tamamıyla atama yapılacak kadronun önemine göre değişecektir. Eğer atamaya konu olan memuriyet yüksek memurluklar olan kaymakamlık, genel müdürlük gibi kadrolar ise daha derin ve kapsamlı; veri işleme memurluğu veya bekçilik gibi kadrolar ise nispeten daha yüzeysel yapılacaktır.   Aynı şekilde soruşturmayı yapacak olan kurumda kadroya göre değişiklik gösterecektir. Milli İstihbarat Teşkilatı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Valilik güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapmaya yetkili kuruluşlardır. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmek için:

Yakın zaman içerisinde kadro verilecek olan taşeron işçilere de güvenlik soruşturması yapılması planlanmaktadır. Sözleşmeli kadrolar haricinde kamuda çalışan her kadroda bu şart aranmaktadır. 7225 nitelik kodu tüm mesleklerde istendiği ve bir mesleği diğerinden ayırmadığı için tercihiniyap.net olarak adaylara tavsiyemiz bu konuyu yetkili mercilere bırakıp diğer nitelik kodlarını incelemeleridir. KPSS

3473 1 a6d49168c5badfebed0334b2797556c2

Yorumlar

  1. katip Avatar katip dedi ki:

    Atanmaya hak kazandığımız halde aylardır bizi bekleten baş belasıdır. Atanmak için zaten üç sene bekledim 7 ay oldu şimdi de güvenlik soruşturmasını bekliyorum, inşallah beklediğimize değer.