kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KPSS P44 Puan Türü Nedir? Nasıl Hesaplanır? Hangi Dersleri İçermektedir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS P44 puan türü nedir? KPSS P44 puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P44 puan türü ne işe yarar? Hangi kurumlarda kullanılır? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

A+
A-

KPSS yani Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarına katılan adayların hesaplanan puan türlerinden bir tanesi olan KPSS P44 nedir? KPSS puan türü nasıl hesaplanır? KPSS P44 puan türünde hangi dersler var? KPSS P44 ne işe yarar? KPSS P44 ile hangi kurumlara mesleklere girilir? Detayları çalışmamızda bulabilirsiniz.

KPSS P44 Puan Türü Nedir? 

Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS; Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından kamuda yer alan kadrolara istihdam yapılması için adayların belirlenmesi adına gerçekleştirilen bir ön – merkezi sınav konumundadır. Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS adayların öğrenim düzeylerine, çalışmak istedikleri kadroların kamu sistemi içerisindeki yerine vs. göre farklı oturumlar halinde düzenlenmektedir. Bu oturumlardan lisans düzeyinde üniversite mezunu olan adaylar için gerçekleştirilen KPSS Lisans oturumuna katılan, ek olarak kamu kurumlarında yer alan A Grubu kariyer mesleklere girmek istediği için KPSS A grubu oturumlarına da katılım gösteren adaylar için hesaplanan puan türlerinden birisi olan KPSS P44 puanı, A Grubu oturumları testleri ile KPSS Lisans oturumu testlerinin etkilediği puan türlerindendir.

KPSS P44 Puan Türü Ne İşe Yarar? KPSS P44 Puan Türü İle Nerelere Başvurulabilir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı ile kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara atanmak isteyen adaylardan, bu kadrolar içerisinde prestijli bir yere sahip olan Uzmanlık, Denetmenlik, Müfettişlik, Kontrolörlük, Denetçilik gibi kariyer mesleklere girmek isteyenlerin katılması gereken KPSS Lisans oturumu ve KPSS A Grubu oturumlarında yapılan doğru ve yanlış yanıtlardan geriye kalan netlerin belirli oranlarda ağırlıklandırılması ile hesaplanan KPSS P44 puan türü, Kurumların bu unvanlar için gerçekleştireceği alımların ilanlarında talep etmesi durumunda başvurularda kullanılabilecektir. Kurumlar kariyer meslek alımlarında yalnızca bu puanı talep edebileceği gibi adaylardan farklı puan türlerini de kullanabilecekleri şekilde ilanda talepte bulunabilir.

KPSS P44 puan türünü istemesi muhtemel olan kurumlar KPSS P44 puan türünün ağırlıklı olarak içerdiği Muhasebe dersinden dolayı, muhasebe ile ilgili iş ve işlemler gerçekleştiren kurumlardır. Bu yönüyle adayların muhasebe temelli olarak çalışan kurumların bu puan türünü talep etme ihtimalini göz önüne alarak çalışmalarına yön vermeleri faydalarına olacaktır.

osym binasy 12

KPSS P44 Puan Türü Hangi Derslerle Hesaplanmaktadır? KPSS P44 Puan Türü Nasıl Hesaplanır?

Kamu Personeli Seçme Sınavının lisans düzeyinde mezun olan ve kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kariyer mesleklere girmek isteyen adayların katılmaları gereken oturumları olan KPSS Lisans ve KPSS A Grubu oturumlarına katılmak KPSS P44 puan türünün hesaplanması için gereklidir. Bu oturumlardan KPSS Lisans oturumunda yer alan KPSS Genel Kültür testi KPSS P44 puan türünün hesaplanmasında %20 ağırlığa, KPSS Genel Yetenek testi KPSS P44 puan türünün hesaplanmasında yine %20 ağırlığa sahipken KPSS A Grubu oturumlarında yer alan KPSS Muhasebe testinin KPSS P44 puan türünün hesaplanmasında etkisi %60 düzeyindedir.

Ez cümle KPSS P44 puan türünden yüksek puanlar ve iyi sıralamalar elde etmeyi hedefleyen adayların KPSS A grubu muhasebe testinde yüksek netler yapmaları şarttır.

KPSS P44 Puan Türü Kaç Sene Geçerlidir?

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın Lisans oturumuna ve KPSS A Grubu oturumlarına katılacak olan adayların ve diğer tüm KPSS oturumu katılımcılarının elde ettikleri farklı puan türlerinin farklı geçerlilik süreleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından öngörülmüştür. Bu puan geçerlilik sürelerinin tamamını bir arada detaylı bir biçimde incelemek için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanarak konu ile alakalı hazırlamış olduğumuz çalışmamıza ulaşabilirsiniz;

Bizlere sorularınızı sormak ve gelişmelerden anlık olarak haberdar olmak için Tercihiniyap Forum

KPSS P44 puan türüne ve muhasebe dersine dair aklınıza takılan hususları sormak ve detaylı bilgiler edinmek için FORUM sayfamızı ziyaret etmeyi Unutmayın!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.