kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı 2023 Ne Kadar?

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğinin 2023 yılı maaş tutarı ne kadar? Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı nedir? Nasıl olunur? Detayları haberimizde bulabilirsiniz.

A+
A-

Ülkemizde Kamu İhaleleri’ne dair iş ve işlemlerin denetimini sağlayan, bu hususlarda usul ve mevzuata uygunluk konusunda kontrol, gözetim ve denetim gerçekleştiren ve üst kurul hüviyetinde teşkilatlandırılan Kamu İhale Kurumu’nun bu işlevini yerine getirmesinde önemli yeri bulunan Kamu İhale Uzman Yardımcılığı meslek grubu nedir? Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı 2023 yılı maaşı ne kadar? Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine nasıl girilir? Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı özlük hakları ve görev yeri hakkında bilgiler ile diğer hususları haberimizde inceleyebilirsiniz.

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Mesleği Nedir?

Özellikle 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun kamu ihaleleri için çizmiş olduğu çerçevenin kontrol ve denetimini gerçekleştiren, bu hususta düzenleyici bir rol oynayan Kamu İhale Kurumu’nun özellikle kontrol ve denetim işlevini yerine getirmesinde görevli bulunan kariyer meslek grubu Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı meslek grubudur. Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleği bir üst kurul uzmanlığıdır. 

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Mesleğine Nasıl Girilir? 

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girişte adayların öncelikli olarak Kurum tarafından belirlenmiş puan türlerinden yeterli puanı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene düzenlenen KPSS A Grubu oturumlarında elde etmiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca adayların Kamu İhale Kurumu tarafından yayımlanan Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı alım ilanında yer alan, sağlık, yaş vs. şartları da taşıyor olmaları ve belirtilen alanlardan mezun durumda olmaları gerekmektedir. Aksi halde adayların Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı alım ilanlarına başvuruda bulunmaları olanaksızdır. 

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı alımı iki aşamalı olarak yapılmaktadır. Bu iki aşama Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı yazılı yarışma sınavı ve bu sınavdan başarı ile çıkan adaylar için düzenlenen sözlü sınavlardır. Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı meslek sınavlarında başarılı olarak mesleğe girmeye hak kazanan adayların Kamu İhale Kurumu uzman yardımcısı olarak atamaları gerçekleştirilecektir.

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Mesleği Özlük Hakları ve Görev Yeri

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine girmeyi başaran adaylar, bir düzenleyici ve denetleyici kurum olan Kamu İhale Kurumu’nun statüsü gereği üst kurul uzmanı olarak anılacaklardır. Ancak üst kurullarda görevli kariyer meslek mensuplarının bazı ilave hakları alındığından özlük hakkı bakımından diğer merkez uzmanları ile denk durumda olmaları söz konusudur. Bu bağlamda Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı meslek mensupları da 3600 ek göstergeye sahiptir ve ilave herhangi bir ödeme alma durumları kalmamıştır. Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının görev yerleri Kurumun kurulu bulunduğu Ankara ilidir.

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğine giriş sınavına, meslekte sizleri bekleyen aşamalara ve diğer merak ettiğiniz hususlara dair detaylı bilgileri alt kısımda yönlendirmesine yer vermiş olduğumuz meslek tanıtım yazımızda ulaşabilirsiniz;

kik bina 1

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı 2023 Yılı Maaş Tutarı Ne Kadardır?

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı alımına başvuruda bulunan ve gerçekleştirilen yazılı – sözlü sınavlarda başarılı olarak Kamu İhale Uzman Yardımcısı olarak atanan meslek mensuplarının 2023 yılı maaş tutarı yaklaşık olarak 16100 Türk Lirasıdır. Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı mesleğinde yönetmelikte öngörülen süreler boyu çalışan ve bu süreçlerin sonunda yapılan yeterlik aşamalarını tamamlayarak Kamu İhale Uzmanı olarak atanmaya hak kazanan meslek mensuplarının 2023 yılı maaşı ise yaklaşık olarak 16950 Türk Lirasıdır.

*Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı meslek mensuplarının maaş tutarları yaklaşık olarak verilmiş olup bu tutarlarda bireysel olarak değişebilen ilave ödemeler ile yapılan kesintiler dikkate alınmamıştır.

Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı yarışma sınavına dair sorularınızı sormak ve meslek hakkında bilgi paylaşmak için Tıklayınız!

Kamuda Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar

Kamu ihale uzmanı ne iş yapar?

İhale öncesi ve sonrası süreçte mali, hukuki ve teknik konularda danışmanlık hizmeti verir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.