kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kütüphaneci Maaşları 2023 Ne Kadar?

Kütüphaneci Maaşları 2023 Ne Kadar? Kütüphaneci nedir? Kütüphaneci kimdir? Kütüphaneci iş ilanı ve personel alımı 2023 yılında var mı? Kütüphaneci ne iş yapar? Kütüphaneci çalışma şartları ve saatleri nasıl?

A+
A-

Devlet kadrolarında farklı bölgelerde, farklı pozisyonlarda binlerce kamu personeli çalışmaktadır. Devlet tarafından vatandaşlara verilen kamu hizmetlerinin çoğu devlet memurları aracılığı ile verilmektedir. Bu kapsamda devlet yıllardır Türkiye’nin pek çok farklı yerinde kütüphaneler açmaktadır. Türkiye’de kitap okuma oranı çok düşük olsa da kütüphaneler sayesinde milyonlarca öğrenci eğitimlerine katkı sağlamaktadır. İnsanlar kütüphaneler sayesinde kitapları sevmekte, ders çalışmakta ve işlerini yapmaktadırlar. Bu nedenle kütüphanecilik hizmeti son derece önemlidir. Son yıllarda ülkemizde kütüphane sayısı artmaktadır. Buna bağlı olarak da kütüphaneci atamaları, kütüphaneci iş ilanları ve kütüphaneci personel alımı da artmaktadır. Pek çok kişi kütüphaneci olmak istemekte ve bu meslek ile ilgili sorular sormaktadır. Peki kütüphaneci nedir? Kütüphaneci kimdir? Kütüphaneci ne iş yapar? Kütüphaneci görevleri nelerdir? Kütüphaneci maaşları 2023 ne kadar? Kütüphaneci iş ilanları ve personel alımı 2023 yılında yapılacak mı?

Kütüphaneci Maaşları Ne Kadar?

Kütüphaneci Nedir? Kimdir? 

Kütüphaneci, devletin kütüphanelerinde çalışan kamu personeli olarak tanımlanabilir. Personeller kitap, dergi, süreli yayın, video, kaset, klip, ses kasetleri, bilgisayar, diskler gibi önemli kitapları, belgeleri ve bilgileri sınıflandırırlar. Bunları korurlar  ve bunlardan faydalanmak isteyen kişilere kolaylık sağlarlar. Kütüphaneciler bu anlamda Türkiye’nin dört bir yanında bulunan kütüphanelerde görev yaparlar.

kutuphaneci nedir kimdir

<div></div>

Kütüphaneci Çalışma Şartları ve Saatleri

Personeller kitap, kaset, tv, pc, mikrofon, katalog fişleri, dergiler vb. bilgi ve belgelerle çalışırlar. Fotokopi makinesi, yazıcı, faks gibi teknolojik aletlerden faydalanırlar. Görev bölgelerinin düzeninden, sınıflandırılmasından, temizliğinden sorumldurlar. Personeller kapalı, temiz, düzenli, sessiz ortamlarda çalışırlar ve bu ortamların bu şekilde kalmasını sağlarlar. İnsanlarla iletişim halindedirler. Kendilerine ait odaları, masaları bulunur. Genellikle 09.00-17.00 mesai saatleri arasında çalışırlar. Ancak 24 saat açık olan kütüphanelerde çalışan personeller vardiya usulü ile çalışabilirler.

Kütüphaneci Nasıl Olunur?

Personellerin öncelikle doğru eğitimleri almaları gerekmektedir. Kütüphanecilik eğitimi alanların şansları daha fazladır. Eğitim fakültelerinden mezun olan adayların da kütüphaneci olması mümkündür. Lisans eğitimini tamamlayan adaylar daha sonra Kamu Personeli Seçme Sınavına girerler. Aldıkları puanlar kapsamında her yıl yapılan atamalar sonucunda kamu personeli olabilirler. Personeller tecrübelerini artırdıkça, çalışma süreleri fazla oldukça yönetici olma şansı yakalarlar. Ayrıca eğitim seviyelerini yükselterek akademik kariyer yapabilirler.

<div></div>

Kütüphaneci İş İlanı ve Personel Alımı 2023

Kütüphaneci olarak çalışan personeller kamu görevlerine KPSS’den aldıkları yüksek puanlar ile atanırlar. Personeller Türkiye’nin bazı noktalarında bulunan Milli Kütüphanelerinde görev yapabilirler. Ayrıca halk kütüphanelerinde, üniversitelerde bulunan, okullarda bulunan kütüphanelerde görev yapabilirler. Kütüphaneler Genel Müdürlüğü bünyesinde de çalışabilen personeller özel kütüphanelerde, arşivlerde de istihdam edilebilirler. Personellerin bu nedenle kamu ilanlarını takip etmeleri ve KPSS’den yüksek puan almaları gerekmektedir. Ayrıca elektronik ortamda hizmet veren kariyer sitelerinde paylaşılan iş ilanlarından da özel sektörde iş bulunabilir. Devlette kütüphaneci alımı hemen hemen her yıl yapılmaktadır. Özel sektörde de sık sık iş ilanları yayınlanmaktadır.

Kütüphaneci Ne İş Yapar?

Kütüphanelerde çalışan kütüphaneci kadrosundaki personellerin görevlerini saymakla bitmez. Bu personeller görev alanlarını evleri gibi görmeli ve buna göre çalışmaları son derece önemlidir. Amaçlarını, görevlerinin kutsallığını unutmamalı ve insanlara kitapları ve kütüphaneleri sevdirmeleri gerekmektedir. Bu anlamda personeller kütüphanelerin temizliğinden, düzeninden ve güvenliğinden sorumludurlar. Personeller kitapları sınıflandırır, temizler ve düzenler. Kitap alımı, sayımı, bağışı gibi işlemlerle ilgilenirler. Verilen kitapların geri getirilmesini sağlarlar. Kitapların bakımıyla ilgilenirler. Kıymetli kitapların korunmasını sağlarlar. Kitapları getirmeyen, kurallara uymayan kişileri uyarır ve gerekli işlemleri yaparlar.

<div></div>

kutuphaneci ne is yapar gorevleri nelerdir

<div></div>

Kütüphaneci Maaşı 2023 Ne Kadar?

Sıra ilgili devlet memurları hakkında en merak edilen konuya geldi. Binlerce kişi kütüphaneci olmak istemektedir. Kitaplara aşık olan, kitaplar arasında yaşamak ve çalışmak isteyen binlerce kişi vardır. Bu kişiler geleceklerini de düşünmek zorundadır. Bu nedenle kütüphanecilerin kazandıkları parayla ilgili araştırma yaparlar. Bu kapsamda “Kütüphaneci maaşı ne kadar?” sorusu öne çıkmaktadır. Kütüphaneci kadrosundaki devlet memurlarının maaşını etkileyen aile yardımı, çocuk yardımı, asgari geçim indirimi, vergi dilimi gibi pek çok unsur bulunmaktadır. Bu ek ücretleri hesaba katmadan personellerin maaşlarını inceledik. Ek ödeneklerinde maaşa yansımasıyla personellerin maaşlarının önemli ölçüde artacağı unutulmamalıdır. İşte kütüphaneci maaşları 2023..

Merkezi Atama Dışında Girilebilecek Memurluklar

9/1 kıdemindeki mesleğe yeni başlayan personel %15 vergi diliminde 13 bin 850, %20 vergi diliminde 13 bin 750 TL civarında maaş alır.

7/3 kıdemindeki 5 yıllık deneyime sahip kütüphaneci maaşı 2023 %15 vergi dilimindeyken 13 bin 940 TL, %20 vergi dilimindeyken 13 bin 850 TL civarındadır.

5/2 derecesindeki 10 yıllık personel %15 vergi diliminde 13 bin 960 TL, %20 vergi diliminde 13 bin 870 TL civarında maaş alır.

3/1 derecesindeki 15 yıllık kütüphaneci maaşı 14 bin 350 TL civarındadır.

2/3 kıdemindeki 20 yıllık personel 14 bin 500 TL civarında maaş alır.

1/4 derecesindeki kütüphaneci maaşları 2023 14 bin 550 TL civarındadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

<div></div>

<div></div>

Kütüphanecilik meslek mi?

Kütüphaneciler, birbirlerine bağımlı olarak çalışmak zorunda olan ve personel entegrasyonunun çok iyi sağlandığı ve korunduğu meslek grubudur.

Yorumlar

  1. Ömer duzel Avatar Ömer duzel dedi ki:

    Niye hep sart konus uluyor şart olmasada bizde girsek olmuyormu