kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar?

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar? Murakıp nedir? Murakıp olarak çalışan personeller ne iş yapar? Murakıp çalışma şartları ve çalışma saatleri 2023 nasıl? Murakıp maaşları 2023 ne kadar?

A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) bünyesinde farklı kadro ve pozisyonlarda binlerce personel çalışmaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında çalışan binlerce personelin sayısı her geçen yıl giderek artmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bütçesi gün geçtikçe artmaktadır. Bu kapsamda kurumun imkanları ve personel alım ilanları da artmaktadır. DİB bünyesine yapılan personel alımları artıkça pek çok kişiye iş fırsatları doğmaktadır. Türkiye’de binlerce kişi Diyanet İşleri Başkanlığı Bünyesinde çalışmak istemektedir. En çok tercih edilen kadroların başında ise “murakıp” kadrosu gelmektedir. Peki Murakıp nedir? Ne demek? Murakıp ne iş yapar? Murakıp çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl? Murakıp maaşları 2023 ne kadar?

BDDK Uzman ve Murakıp Yardımcılığı Sınav Konularına Nasıl Çalışılır?

Murakıp Nedir? Ne Demek?

Türkiye’de en bilinen mesleklerin birinden söz ediyoruz. Murakıp olarak çalışan personeller toplumun geniş kesimi tarafından bilinmekte ve saygı duyulmaktadır. Murakıp olarak çalışan görevliler DİB bünyesinde denetçi veya denetmen olarak görev yaparlar. Murakıp kelimesi denetmen anlamına gelmektedir. Arapça kökenli olan bu kelime ülkemizde de bilinen bir kelimedir. Murakıp kadroları önceki yıllarda kaldırılsa da KHK ile birlikte yeniden hayatımıza girmiştir. Diyanet İşleri Başkanlığı da bu kapsamda çok sayıda murakıp alımı yapmaktadır.

Murakıp Ne İş Yapar?

Murakıpların yaptıkları işi saymakla bitmez. A’dan Z’ye binlerce farklı iş konusunda yetkiye sahip olan personeller DİB bünyesindeki en yetkili personellerdendir. Murakıplar ihtiyaç olduğunda veya gerektiğinde vaaz verebilirler. Personeller DİB bünyesinde değerlendirme süreçlerine ve sınav kurullarına katılım gösterebilirler. Personeller hazırladıkları raporları bir üst yekili makama iletirler. Personeller görev bölgelerindeki düzenin sağlanmasında, yönetmelik ve tüzük kurallarına uyulmasına dikkat ederler. Hutbe konularına ve hutbenin yapılışını denetlerler. Ezan vaktinde ezanın doğru bir şekilde doğru zamanda okunup okunmadığının kontrolünü sağlarlar. Camilerin eksiklikleri, sorunlar, zamanında açılıp açılmadığı ile ilgili kontrol yaparlar. Personeller camilerde, kuran kurslarında, DİB bünyesindeki kurum ve kuruluşlarında çalışan personelleri ve işleyen süreci denetler.

Murakıp Çalışma Şartları ve Saatleri 2023

Personeller Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde Din Hizmetleri Sınıfında istihdam edilirler. Devlet memuru olarak çalışan personeller 81 ildeki il ve ilçe müftülüklerinde görev yapabilirler. 4 yıllık lisans eğitimini tamamladıktan sonra görev yapan personeller tıpkı diğer devlet memurları gibi sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasında çalışırlar. Personellerin çalışma şartları oldukça iyidir. Diyanet’in tüm Türkiye’deki teşkilatı ve düzeni oldukça iyi durumdadır. Personeller gerekli teknolojik araçlara, bütçelere ve yetkilere sahiptir. Denetimler dışında iş yükleri oldukça azdır.

Murakıp Nedir? Görevleri Nelerdir? Nasıl Olunur?

Murakıp Maaşları 2023 Ne Kadar?

En az 5 yıl deneyime sahip personeller murakıp olabilmektedir. Bu nedenle personellerin kıdemli olduğunu söylemek yanlış olmaz. Bu durum murakıp maaşlarının yüksek olduğunu düşündürtse de personellerin maaşları tahminlerin altında kalmaktadır. Murakıp maaşları 2023 ortalama 13 bin 800 TL civarındadır. Personeller derece ve kıdemlerine, asgari geçim indirimine, evli olup olmadıklarına, çocuk sahibi olup olmadıklarına, aile yardımı alıp almadıklarına bağlı olarak farklı miktarlarda maaş almaktadır. Ayrıca her yıl Ocak ve Temmuz aylarındaki toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının yansıtılmasıyla personellerin maaşları büyük ölçüde artmaktadır.

9/1 derecesinde deneyimsiz murakıp maaşları 2023 13 bin 600 TL civarındadır.

7/3 derecesindeki 5 yıl deneyimli personellerin maaşları 13 bin 800 TL civarındadır.

5/2 derecesindeki 10 yıl deneyimli personel maaşları 13 bin 850 TL civarındadır.

3/1 kıdemindeki 15 yıl deneyimli murakıp maaşları 2023 13 bin 950 TL civarındadır.

2/3 derecesinde 20 yıl deneyimli personel maaşları 14 bin TL civarındadır.

1/4 derecesindeki 25 yıl ve üzerinde deneyime sahip personellerin maaşları 14 bin 100 TL civarındadır.

NOT: Temmuz 2022’da yapılan toplu sözleşme zammıyla birlikte personellerin maaşları artış göstermiştir.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Kim imam olamaz?

Kadın, erkeklere imam olamaz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.