kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

KYK Yurt Yönetim Personeli Maaşı ve Nöbet Ücreti 2021 Ne Kadar?

KYK Yurt Yönetim Personeli olarak 500 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu alımla yurt yönetim memuru olacak adaylar 2021 yılında ne kadar maaş alacak? Yurt yönetim memurları kaç TL nöbet ücreti alacak? KYK Yurt Yönetim Personeli olmayı düşünen adaylar için detaylar yazımız içerisinde.

A+
A-

2021 yılında Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) 500 yurt yönetim personeli alacağını duyurdu. KYK resmi web sitesinde yayımlanan ilana göre KPSSP3 puan türünden alım yapılan Yurt Yönetim Memurluğu mesleği için her il’e yapılacak olan atama sayısının dört katı kadar aday mülakat sınavına katılacak. 2020 KPSSP3 puanı ile KYK personel alımı yapılacak olan atama için başvurular yılsonu itibariyle yapılacak. Yurt yönetim memurluğu kadrosuna yapılacak başvuru sayısı oldukça çok olacak. Bizde birçok kişiyi ilgilendiren bu mesleği yazımız devamında anlatmaya çalıştık. KYK Yurt Yönetim Personeli ne iş yapar? Yurt Yönetim Memurları ne kadar maaş alır? 2021 yılında KYK sözleşmeli personelinin nöbet ücreti ne kadardır? Memurların tayin hakkı var mıdır?

Yurt Yönetim Personeli Hangi Görevleri Yapmaktadır?

Gençlik ve Spor Bakanlığına (GSB) bağlı olan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla kurulan idaredir. Bu kurumda görev alan personeller içerisinde en önemli hizmeti yerine getirenler, Yurt Yönetim Personelleridir. Yurt yönetim memurlarının görevleri şöyledir:

  • Öğrenci mevcut durumunu sistem üzerinden takip ve kontrol ederek izinsiz şekilde yurda giriş yapmayanlar hakkında gerekli kayıtları tutmak,
  • Öğrencilerin izin işlemleriyle ilgili kayıtları tutmak, idareye gerekli bildirimlerde bulunmak.
  • Yurt genelinde disiplini sağlamak ve disipline aykırı davranışlarda bulunanları önlemek.
  • Yurtlarda kalan öğrencilerinin sosyal, kültürel, sportif ve eğitsel aktiviteler yapmalarına yardımcı olmak.
  • Öğrencilerin talep ve müracaatlarını değerlendirmek, yapılabilecek istekleri yerine getirmek.
  • Öğrenci katları, odalar ve diğer ortak kullanım alanlarını kontrol etmek.
  • Kurum mevzuatında belirtilen diğer görevleri yerine getirmek.

Yurt müdürlüklerinde 24 saat esasına göre hizmet verilmekte olup, Yurt yönetim personeli genel müdürlük tarafından belirlenen görevleri yerine getirmektedir. Personelin çalışma saatlerini ise ilgili mevzuat çerçevesinde görev yapılan il müdürlükleri belirlemektedir. Yurt yönetim memurları mesai çalışması dışında nöbete de kalmaktadır. Bayram ve hafta sonları da nöbet sırası gelen personel nöbet süresi boyunca görevinin başında bulunmak zorundadır. kamu haber

KYK Yurt Yönetim Memuru 2021 Maaşı Ne Kadardır?

2021 yılında kamu kurum ve kuruluşları ile bunlarla ilgili, ilişkili kuruluşlarda çalışan personel maaşlarına %6 civarında zam yapılacaktır. Bu zam oranıyla birlikte ” KYK Yurt Yönetim Memurlarının 2021 yılı maaşları 3.650 TL ” olarak belirlenecektir. KYK yurt yönetim memurları maaşlarının yanı sıra nöbet ücreti de almaktadır, nöbet parası en fazla 90 saat üzerinden verilmektedir. Yeni yılın bütçe kanununda fazla çalışma ücreti saat başına 2,40 TL olarak belirlenmiştir. Beşinci toplu sözleşme kararına göre KYK personeli saat başı bu rakamın üç katı yani 7,20 TL nöbet ücreti kazanmaktadır. 90 saatlik nöbet ücretinin karşılığı brüt 648 TL iken net olarak 550 TL civarında olacaktır. Personelin kalacak yeri ve yemekleri, ilgili yurt yönetimi tarafından karşılanmaktadır.

Yurt Yönetim Personeli 2021 Nöbet Ücretleri

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliğinde “Normal mesai saatleri dışında verilen hizmet” başlıklı 36 ncı maddesine göre “(1) Yurtlarda, Genel Müdürlükçe belirlenecek usul ve esaslara göre özel ve gece hizmetleri verilir. Bu hizmeti yürütmek üzere gerekli personel bulundurulur. Özel ve gece hizmeti, hizmetin devamıdır.” hükmüne yer verilmiş ve bu hükme dayanılarak Özel ve Gece Hizmetleri Talimatı düzenlenmiştir. Bu talimatta özel hizmetin normal günlerde mesai bitiminden 24.00’e kadar (17:00-24:00), hafta sonu ve diğer resmi tatil günlerinde mesai başlangıcından 24.00’e kadar (08:00-24:00), yarım çalışılan günlerde ise 13.00-24.00 saatleri arasında yürütülen hizmetler olduğu düzenlenmiştir. Özel ve gece hizmetlerine katılan yurt yönetim memuru nöbet ücretleri 2021 yılı için şu şekilde belirlenmiştir:

  • KYK Yurt Yönetim Memuru 50 saatlik nöbetin net ücreti 305 TL
  • KYK Yurt Yönetim Memuru 60 saatlik nöbetin net ücreti 366 TL
  • KYK Yurt Yönetim Memuru 70 saatlik nöbetin ücreti 427 TL
  • KYK Yurt Yönetim Memuru 80 saatlik nöbetin net ücreti 488 TL
  • KYK Yurt Yönetim Memuru 90 saatlik nöbetin net ücreti 550 TL

KYK Yurt Yönetim Personeli Tayin Hakkı Nasıldır?

KYK Yurt Yönetim personelleri bir sene sonunda becayiş yapma hakkını elde edebilirken, üç sene sonunda da tayin hakkına sahip olmaktadır. Yurt yönetim memurlarının eşleri özel sektörde sigortalı olarak çalışsalar dahi, KYK ’da çalışan eşlerinin bulunduğu illere tayin olma hakkı verilmemektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.