kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Kaymakam Maaşları Ne Kadar?

Kaymakam Maaşları Ne Kadar? Kaymakam Ne İş Yapar? Kaymakam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri Kaymakam Maaşları Ne Kadar Oldu?

A+
A-

İlçedeki en üst yönetimde bulunan kaymakam şehirlerindeki valilere bağlıdır. Bu kaymakamlar hakkında en çok merak edilen konu ise kaymakam maaşları ne kadar? Sizlere bu yazımızda aklınıza takılanları cevapladık.

Türkiye’de devlet yöneticilerine büyük saygı gösterilmektedir. Türkiye gibi devletin merkezde olduğu ülkelerde devletin temsilcileri olan yöneticiler büyük yetkilere sahiptir. Özellikle de il ve ilçelerdeki yöneticiler bu anlamda büyük güce sahiptir. Kaymakamlar buna örnek olarak gösterilebilir Türkiye’de yüzlerce ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelerde devlet adına görev yapan, devletin atadığı yöneticiler bulunur. Bu yöneticilere kaymakam nedir. İlçelerdeki en önemli kişilerden olan kaymakamların ne kadar maaş aldığı merak edilir. Peki kaymakam maaşları ne kadar?

Kaymakamlık Nedir? Başvuru Şartları Nelerdir?

Kaymakam Nedir? Ne Demek? Kimdir?

Arapça kökenli olan kaymakam kelimesi bir ilçede devleti temsil eden en yetkili yönetim görevlisi anlamına gelmektedir. İlçebay ve yarbay olarak da halk arasında bilinmektedir. İlçede hiyerarşide en yukarıdaki kişidir. Kolluk güçleri kendisine bağlıdır. Kaymakamlarda şehirlerindeki valilere bağlıdır. İçişleri Bakanlığı bünyesinde atamaları gerçekleştirilir.

Kaymakam Ne İş Yapar?

Kaymakamın görev ve sorumluluklarını saymakla bitmez. İlçedeki en yetkili idari amir olan bu yöneticilerin pek çok görevi vardır. Kaymakamın görevleri genel hatları ile şu şekildedir;

  • Kanunların, cumhurbaşkanlığı karalarının, tüzük ve yönetmeliklerin, ilanların uygulanmasını sağlar ve uygulanıp uygulanmadığını denetler.
  • Yetkilerini kullanarak, yapması gerekenleri yapar.
  • Valilerin talimat ve emirlerini uygular.
  • İlçedeki tüm yaşananlardan sorumludur.
  • İlçedeki vatandaşın ve kamu görevlilerinin talep ve şikayetleri ile ilgilenir.
  • Kolluk güçlerinin amiridir, kolluk güçlerini yönetir.
  • İlçelerde denetim ve düzenlemeler yapar.
  • İlçedeki memurların çalışmalarını izler ve denetler.
  • Kaymakamlar gerektiğinde ceza verir ve bu cezalar re’sen kesindir ve sicile geçer.

Kaymakam Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Kaymakamlar son derece kutsal ve zorlu bir görevi yerine getirir. Halkla iç içe olan bu kişiler Türkiye’nin her yerinde görev yapabilir. Vatandaşın her derdiyle ilgilenir. Ayrıca devletin temsilcisi oldukları için yaptıklarıyla vatandaşın devlete bakış açısını da etkilemektedir. Çalışma şartları son derece ağırdır çünkü sorumlulukları son derece büyüktür. Çalışma saatleri her ne kadar sabah 08.00 akşam 17.00 olsa da 7 gün 24 saat görev yapabilirler. Her şartta ve her saatte ilçede yaşananlarla ilgilenmeleri gerekir. Diğer memurlar gibi özlük hakları, izin hakları bulunur.

Kaymakamlık Sınavına Hazırlanırken Okunacak Kanun ve Mevzuat Listesi

Kaymakam Maaşları Ne Kadar?

İlçedeki en yetkili devlet görevlisi, idari amir pozisyonunda olan kaymakamların aylık gelirleri merak edilmektedir. Özellikle de kaymakam olmak isteyenler ile ilçedeki vatandaşlar bu soruyu sık sık sorar. Kaymakam maaşlarını etkileyen pek çok unsur bulunmaktadır. Aile ve çocuk yardımı, eğitim durumu, derece ve kıdem, hizmet yılı, sigorta ve BES kesintisi, ek tazminat gibi durumlar ile toplu sözleşme zammı ile enflasyon farkı maaşlar üzerinde etkilidir. Bu kapsamda kaymakam maaşları 35-44 bin TL civarındadır

Ortalama kaymakam maaşı : 40 bin 500 TL

Kaymakamın görev süresi kaç yıldır?

Görev yerleri atama yönetmeliklerindeki ilçe sınıflandırmasına göre değişir. Bu süreler 2 yıldan 5 yıla kadar çıkabilmektedir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.