kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Lise mezunu memur alan kurumlar 2018

KPSS puan ile lise mezunu memur alan kurumlar hangiler? Hangi kadrolara memur alımı yapıyorlar şartları neler?

A+
A-

Lise mezunu memur alan kurumlar 2018-2019 hangileri?

KPSS ortaöğretim sınavına iki yılda bir yapılması ve ülkemizde lise mezunu sayısının fazla olmasından dolayı üç milyonun üzerinden aday girmektedir. Merkezi atama ile lise mezunu memur alan kurum sayısının az olması, genellikle lisans mezunlarından alım yapılması gibi sebeplerle Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan 2001 taban puanları  90’ın altına genellikle inmemektedir.

Açıktan memur alımı olarak tabir edilen KPSS puanı ile başvuru yapılmasının ardından mülakat ve güvenlik soruşturması süreçlerinden sonra atama işlemleri tamamlanmaktadır. Lise mezunu memur alan kurumlar 2018 yılında şoför, hizmetli, teknisyen, teknisyen, teknik ressam gibi kadrolara alım yapılmaktadır. Merkezi atama dışında ise Adalet Bakanlığı zabıt katibi, icra katibi, infaz koruma memuru, mübaşir kadrolarına, PTT hizmetli kadrosuna, TCDD, DHMİ ise benzeri kadrolara lise mezunu memur alan kurumlar olarak bilinmektedir. Kamu Haber

  • İl özel idareleri
  • Belediyeler
  • Üniversiteler
  • Tarım Kredi Kooperatifleri
  • Adalet Bakanlığı
  • TCDD
  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi

Önceki yıllardaki lise mezunu memur alımı listelerini incelemek ve fikir edinmek buraya tıklayabilirsiniz. Yukarıda bahsedilen kadrolara lise mezunu memur alımı yapılırken çeşitli ek şartlar konulması mümkündür. En sık rastlanan özel nitelik şartlarının başında b sınıfı ehliyet şartı, belirli bir yaştan küçük olma şartı, askerlikle ilişiği olmama şartı konulmaktadır. Bunların haricinde genellikle lise mezunu memur alan kurumlar genelde sözleşmeli olarak istihdam yapmaktadır. Özlük hakları olarak nispeten daha düşük haklara sahip olan sözleşmeli kadroların iş güvencesi ise diğer  kadrolu memur kadrolarından farklı değildir.

5581 1 8eef975e66f7e17c9faf6197189374cb

Lise Mezunu Memur Alımı Haberlerini Nereden Takip Edebilirim?

Farklı kaynaklarda yayınlanan ancak bir yerden takip edilme olanağı bulunmayan tüm alım haberlerini tercihiniyap.net ilan kategorisi altında birleştirip okuyucularımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Siz değerli takipçilerimizin sorularını tercihiniyap.net üzerinden bizler ve forum kullanıcıları yanıtlamaya çalışıyor. Diğer taraftan hemen altta yer alan yorum bölümünü kullanarakta lise mezunu memur alan kurumlar hakkında merak ettiğiniz her konuyu bizlere sorabilirsiniz. Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanan kılavuz, kurumların yayınladığı memur alımı ilanları, diğer şartlar gibi kafanızda soru işareti uyaran her konuda tecrübemizi kullanarak cevap vermeye veya cevap bulmaya çalışacağımızdan şüpheniz olmasın.

Yorumlar

  1. Ömer polat Avatar Ömer polat dedi ki:

    Merhaba lise mezunu cte alımına başvurabilirmi