kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Memurun Kullandığı Ücretsiz İzinler Memuriyetten Sayılır Mı?

Memurun Kullandığı Ücretsiz İzinler Memuriyetten Sayılır Mı? Memuriyetten Sayılan Ücretsiz İzinler Nelerdir? Emeklilik Açısından Ücretsiz İzin Süreleri Nelerdir?

A+
A-

Devlet memurlarının izin hakları, kullandıkları izinler sık sık merak konusudur. Kamu personeli farklı nedenlerle, belirli süreler için ücretsiz izin kullanabilmektedir. Bu ücretsiz izinlerin bazıları ise sürelerin borçlanılmış olup olmadığına bakılmadan memuriyet sürelerinden sayılmaktadır. Farklı nedenlerle, farklı sürelerde ücretsiz izin kullanabilne memurlara, kullanılan ücretsiz izin durumlarından bazıları için her yıl bir kademe ilerlemesi ve her 3 yıl için bir derece yükselmesi verilmektedir. Bu nedenle bu konu çok merak edilmektedir. kamu haber

Eşi Ücretsiz İzne Ayrılan Memurun Maaşı Artar Mı? Ne Kadar Artar?

Memuriyetten Sayılan Ücretsiz İzinler Nelerdir?

Vatani hizmetini yapan, askerlik görevini tamamladıktan sonra memuiyete dönen memurların ücretsiz izinli olarak askerde geçirdiği süre memuriyette geçirilmiş sayılır.

Memurun kendisi veya eşi doğum yaptığı için ücretsiz izin alan kamu personelinin bu şekilde geçirdiği ücretsiz izin süreleri memuriyette geçirilmiş sayılır.

Zorunlu yer değiştrmeye bağlı eşin tandığı yere atanamadığı için memuriyet süresi boyunca 4 yılın üstüne çıkmamak üzere eşinin görev süresi kadar aylıksız izin alan memurun bu şekilde geçirdiği süre memuriyet içinde sayılır. Ancak 1. ve 2. derece kalkınmada öncelikli yerler hariç tutulur.

Diğer ülkelerin resmi kurumlarında veya uluslararası kurum ve kuruluşlada ücretsiz izinli sayılarak görevlendirilen memur, görevine dönerse, ücretsiz izinli geçirdiği süre memuriyet içinde sayılır.

Teşkilat kanunundaki özel düzenlemeler doğrultusunda ücretsiz izinli sayılarak başka kurumlarda görevlendirilen memurun, diğer kurumlarda görevli olarak geçirdiği süreler memuriyette sayılır.

Devlet Memuruna Yapılan Yardımlar Nelerdir?

Emeklilik Açısından Ücretsiz İzin Süreleri Nelerdir?

Kamu personelinin ücretsiz izinli geçirdikleri sürelerin emeklilik hakları açısından değerlendirilmesi için, ilgili izin süreleriyle ilgili kesenek ve sosyal güvenlik primlerinin kendilerince SGK’ya yatırılması ve sürelerin borçlanılmış olması gerekir.

Memur ücretsiz izin süresi yıllık izni etkiler mi?

Evet, etkiler. Hem de bu etki, olumsuz bir etki olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.