kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Mersin Anadolu Liseleri Taban Puanları 2021 (MEB-LGS)

Mersin Anadolu liseleri taban puanları 2021 kaça düşmüştür? En yüksek puan ile ve en düşük puan ile yerleşilen Mersin Anadolu Lisesi taban puanları kaçtır?

Ortaokul mezunu genç adaylar Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adı verilen sistem aracılığıyla iyi liselere yerleşmek için sınavlara girer ve puan elde ederler. Elde ettikleri bu puanlar ile yerleşmek istedikleri liseleri tercih ederler ve yerleşmeyi umut ederler. İşte bu liselere ne kadar puan ile yerleşilebildiği de bir önceki yılın taban puanları üzerinden anlaşılmaya çalışılır.

2021 MERSİN ANADOLU LİSELERİ TABAN PUANLARI

2020 yılındaki yerleştirmelerden sonra ortaya çıkan puanlar 2021 yılında adaylara fikir vermesi amacıyla kullanılır. Mersin Anadolu Liseleri 2021 taban puanları da bu şekilde oluşturulmuştur.

2020’de yapılan yerleştirmelerde ortaya çıkan sonuçlara göre Mersin Anadolu Liseleri içindeki en küçük puan ile yerleşilen lise Mut Osman Nuri Yalman Anadolu lisesidir ve 350,5781 puan ile kapatmıştır. En büyük puan ile yerleşilen Mersin Anadolu Lisesi ise İçel Anadolu Lisesi olmuştur ve ona yerleşen son adayın puanı da 432,4556 olarak görülmektedir.

Mersin içerisinde toplamda 4 tane Anadolu Lisesi bulunmaktadır ve bu liselere yapılan 2020 yerleştirmelerinde ortaya çıkan Mersin Anadolu Liseleri taban puanları 2021 listesi şu şekildedir.

MERSİN ANADOLU LİSELERİ 2021 TABAN PUANLARI
OKUL ADI OKUL TÜRÜ ÖĞR. SÜRESİ ÖĞR. SÜRESİ PANSİYON DURUMU YAB. DİLİ KONT. TABAN PUANI
MERSİN / MEZİTLİ / İçel Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 288 432,4556
MERSİN / MEZİTLİ / Mersin Yusuf Kalkavan Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 408 410,8917
MERSİN / TOROSLAR / Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon Yok İNG. 380 395,3155
MERSİN / MUT / Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesi Anadolu Lisesi 4 yıl Kız Erkek Pansiyon (Erkek) İNG. 170 350,5781

LGS, YKS gibi sınavlar ve eğitim-öğretim hakkında her konuda merak ettiklerinizi sorabileceğiniz forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Forum sayfalarımız için:

► FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

<div></div>

* Yazı içinde yer alan Mersin Anadolu Liseleri taban puanları 2021 listesi MEB’in resmi sitesindeki kaynaklar kullanılarak hazırlanmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı açıklama esas olacağı için MEB resmi kanallarını ziyaret ediniz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.