kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Milli Emlak Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan Milli Emlak Uzman Yardımcıları ve Milli Emlak Uzmanlarının 2023 yılı maaşı ne kadar? Detaylar haberimizde.

A+
A-

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde görev yapmakta olan Milli Emlak Uzman Yardımcılarının 2020 maaşı ne kadar? Milli emlak uzman yardımcısı nasıl olunur? Milli emlak uzman yardımcılığı sınavı nasıl? Milli emlak uzman yardımcılarının özlük hakları nasıl? Detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Milli Emlak Denetmen Yardımcılığı Maaşı Ne Kadar?

Milli Emlak Uzman Yardımcısı Nasıl Olunur?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapmakta olan Milli Emlak Uzman Yardımcılığı mesleğine kamu kurumlarında çalışmak için hazırlık yapmakta olan adayların girebilmeleri için bazı aşamaları başarılı şekilde geride bırakmaları gerekmektedir. Bu aşamaların başında elbette kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapmak isteyen tüm adaylar için olduğu gibi Kamu Personeli Seçme Sınavı gelmektedir. Adayların bir kariyer meslek olan Milli Emlak Uzman Yardımcılığı mesleğine girebilmeleri için, kariyer mesleklere girmek isteyen diğer adaylar gibi KPSS A Grubu sınavında başarılı olmaları şarttır. 

Milli Emlak Uzman Yardımcılığı yazılı sınavına katılmak isteyen adayların sınav başvurularının gerçekleştirileceği yıl itibariyle geçerliliği devam eden KPSS A Grubu puan türlerinden yeterli puanı almış olmaları ve Bakanlığın alım yapacağını belirttiği aday sayısının azami 20 katı kadar aday arasında yer almaları gerekmektedir. 

Milli Emlak Uzman Yardımcılığı Sınavı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Uzman Yardımcılığı alımı iki aşamadan oluşmaktadır. Adayların öncelikle Milli Emlak Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında başarılı olmaları ve ardından Bakanlık tarafından gerçekleştirilecek sözlü mülakatları geçmesi gerekmektedir. 

Milli Emlak Uzman Yardımcılığı yazılı sınavında adaylara Hukuk, İktisat, Muhasebe ve Maliye alanlarından çoktan seçmeli sorular yöneltilecektir. Eğer alım İİBF/SBF mezunu adayların dışında alanlardan mezun adayları da kapsayacak olursa, bu adayların mezun oldukları alanların müfredatı dikkate alınarak yazılı sınav konuları belirlenecektir. 

Milli emlak uzman yardımcılığı yazılı sınavına giren adayların sınavı başarı ile geçebilmesi için almaları gereken en düşük not 70’tir. Mesleğe alınacak aday sayısının dört katı kadarı arasında yer alan başarılı adaylar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın düzenleyeceği sözlü sınava katılma hakkı elde edecektir. Milli emlak uzman yardımcılığı mesleğine girmek isteyen adayların mülakatta da başarılı olması için yine en az 70 puan alması gerekmektedir. 

cevre ve yehircilik logo 1

Milli Emlak Uzman Yardımcıları Ne İş Yaparlar?

Milli emlak uzman yardımcılığı mesleğine giren adayların karşı karşıya olacakları yeterlik süreçleri, meslekte neler yapacakları ve diğer bilgiler için ayrıntılı meslek tanıtım yazımızı inceleyebilirsiniz. Meslek tanıtım yazımıza ulaşmak için aşağıda yer alan yönlendirmeden faydalanabilirsiniz;

Milli Emlak Uzman Yardımcıları Nerede Görev Yaparlar?

Milli emlak uzman yardımcısı olarak mesleğe giren adaylar Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde görev yapmaktadırlar. Taşra uzmanı statüsüne tabi olarak çalışmaktadırlar.

Milli Emlak Uzman Yardımcılığı 2023 Maaşı ve Özlük Hakları 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde görev yapan Milli emlak uzman yardımcıları taşra uzmanı statüsündedirler ve 2200 ek göstergeye sahiptirler. Mesleğe yeni başlayan bir Milli emlak uzman yardımcısının 2023 yılında maaşı yaklaşık olarak 15050 Türk Lirasıdır. Meslekte üç yılını tamamlamış ve yeterlik sürecini başarı ile geride bırakmış olan bir Milli emlak uzmanının ise 2023 yılı maaşı yaklaşık olarak 15500 Türk Lirasıdır.

*Milli Emlak uzman ve uzman yardımcılarına dair belirtmiş olduğumuz maaş tutarları yaklaşık tutarlardır ve tutarlara kişiden kişiye değişkenlik gösteren aile yardımı, çocuk yardımı gibi ek ödemeler ve BES gibi kesintiler dahil edilmemiştir. 

Milli emlak uzman yardımcılığı mesleğine ve sınavına dair daha fazla bilgi almak ve sorularınızı sormak için Tıklayınız!

Emlak Değerleme Uzmanı Maaşları Ne Kadar?

Milli Emlak Uzmanlığı sınavına kimler girebilir?

Milli Emlak Uzmanlığı Özel Sınavı için sadece sınava giriş şartlarını taşıyan adaylar başvuruda bulunabilecektir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.