kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Muğla Fen Liseleri 2019 Taban Puanları

Muğla fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Muğla fen liseleri 2019 taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Muğla fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Muğla fen liseleri kaç tanedir, Muğla fen liselerinde kaç kontenjan bulunmaktadır, Muğla fen liseleri için hazırlanan taban puan listesi hangi tarihteki yerleştirmenin puan listesidir, Muğla fen liseleri taban puanları en küçük ve en büyük kaçlarda kalmıştır gibi soruların cevaplarını sizin için derledik ve yayımladık.

2018 yılında Liseye geçiş sistemi (LGS) adı verilen sistem ile ortaokul mezunu öğrenciler liselere yerleşmek için sınava girdiler. Girilen bu sınav sonucunda aldıkları puanlar ile tercihlerde bulundular ve bu tercih işlemlerinin tamamlanması sonrasında ortaya okulların taban puanları çıktı. Bu taban puanlar aynı zamanda bir sonraki yıl olan 2019 için ortaöğretim kurumlarının/liselerin taban puanları olarak fikir verecek puanlardır. Üniversite Rehberi

Bizler de sizlere yol göstermesi, fikir vermesi amacıyla fen liseleri taban puanları listelerini yayımlamaya devam ediyoruz.

MUĞLA FEN LİSELERİ TABAN PUANLARI 2019

Muğla ilinde toplamda 4 adet fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Belediye Fen Lisesi, Muğla 75. Yıl Fen Lisesi, Köyceğiz Fen Lisesi ve Sabahattin Akyüz Fen Lisesi’dir.

Bu fen liselerinden Belediye Fen Lisesi 90, diğerleri 120 olmaküzere toplamda Muğla fen liselerine ait 450 kontenjan bulunmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlara yerleştirmeler sonucu oluşan en küçük ve en büyük taban puan verilerine gelecek olursak; Muğla ilinde bir fen lisesinin kapattığı en küçük puan 370,1206 olarak belirlenmiştir. Bu puan Sabahattin Akyüz Fen Lisesi’ne aittir. En büyük taban puan ise 399,2429 ile Belediye Fen Lisesi’ne ait olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bahsettiğimiz kontenjanlar ve taban puan ile ilgili bilgi ve veriler 30 Temmuz 2018 yerleştirmelerinin verilerdir.

Muğla fen liseleri 2019 taban puanları görseli aşağıdaki gibidir.Burada geçen bilgiler Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) web sitesi ile kaynaklarından alınmıştır. Yapılacak bir değişiklikte MEB’in yapacağı duyuru esas olacağı için MEB resmi internet sitesini belli periyotlar ile ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz.

Ortaöğretim kurumları, ortaöğretim kurumları sınavları, üniversite sınavları, MEB’e dair konular, LGS, ÖSYM sınavları gibi tüm sınavlar ve konular ile ilgili merak ettiklerinizi sorabileceğiniz, paylaşımlarda bulunabileceğiniz Tercihini Yap Forum sayfaları tecrübe sahibi yöneticileri ve üyeleri ile hizmetinizdedir. Forum sayfamıza yönlendirilmek için TIKLAYINIZ

5450 1 5b422ecec8a4d2beefb2a7d8fec36a6a

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.