kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sivil Polis Maaşları 2023

Sivil polis maaşı 2023 yılında kaç TL oldu. Sivil polis maaşları 2023 temmuz zammı ile kaç TL? Sivil polis ne iş yapar? Çalışma şartları nelerdir? Nasıl olunur?

A+
A-

Sivil Polis Maaşları, Özlük Hakları, Çalışma Şartları Hakkında Merak Edilen Her Şey.

Her yıl İçişleri Bakanlığı ihtiyacını karşılamak için on binlerce polis alımı yapmaktadır. Lise, ön lisans veya lisans mezunu polis adayları eğitimlerini tamamladıktan sonra vazifeye başlarken birimlere dağıtılmaktadır. Çalışmak istenilen birim seçilirken çalışılan birimlere göre polis maaşları da merak edilen unsurlardan biridir. Dağıtıldıkları birimlerden ihtiyaca göre bazı polis memurlarına üniforma ile değil de tamamıyla sivil kıyafetle görev yapma zorunluluğu doğabilir.

Polis ve Bekçilerin Emekli Maaşları ve İkramiyeleri Ne Kadar?

Sivil polis olmak kulağa hoş gelebilir. Her gün tıraş olmak gibi bir zorunluluk yok, monoton bir görev tanımınız yok, genellikle sokakta halkın arasındasınız. Halkın en çok gittiği kalabalığın ve insan yoğunluğunun fazlalaştığı Sultanahmet, Taksim, İzmir Karşıyaka, Kızılay Meydanı gibi her an suça müsait yerlerde görev yapmanız yüksek olasılıklıdır. Şube de dört duvar arasında durmaktan veya çevik kuvvet otobüsünde beklemekten iyidir diyebilirsiniz. Ancak unutmayın yağmuru karı kışı olduğu gibi yazın 35 derece sıcağı var bu işin.

İklim koşulları gözünüzü korkutmuyor, serbest kıyafeti seviyorsunuz aynı zamanda farklı kimliklere girmekte hoşunuza gidiyor. O zaman sivil polis nasıl olunur ne iş yapar bunları anlatmakta fayda var. Sivil polis yeri gelir simitçi olur stadın önünde bekler yeri gelir üniversite öğrencisi olur alır eline defteri kampüste dolaşır veya bir sivil araçla günlerce bir kişiyi takip eder. Bu açıdan size ne rol düşerse düşsün yerine getirebilecek biri olmanız gerekmekte. Yalnızca bu da yeterli olmayıp fiziki görünüşünüzün dışarıdan sırıtmayacak bir yapıda olması daha uygun olacaktır. Çalıştığınız bölgenin halkına benzemeniz, dikkat çekmemeniz görev için seçilmenizde artınız olacaktır.

Sivil Polis Maaşları 2023 Yılında Kaç TL?

Göreve yeni başlayan sivil polis maaşı 2023 Temmuz zammıyla 25.600 TL düzeyindedir. POMEM veya PMYO olmanız maaşınızda herhangi bir fark yaratmayacaktır. Bulunduğunuz bölgede Emniyet Genel Müdürlüğüne ait boş lojman mevcutsa ve sizden kıdemli başvuran yoksa oturmanız mümkün olacaktır. Eğer evliyseniz ve eşiniz ev hanımıysa eş yardımı ve 3 çocuğa kadar her çocuk için çocuk yardımı alırsınız. Kıdeminiz arttıkça aldığınız maaş miktarı da artacaktır.

Ülkemizde toplamda 40 il terör bölgesi olarak geçmekte ve terör tazminatı ödenmektedir. Bu miktarlar en düşük 153 TL iken Hakkâri ve Şırnak gibi illerde 856 TL olarak ödenmektedir. Terör tazminatı verilen illerin listesine bakarak maaşınıza bu miktarı ekleyebilirsiniz.

En kıdemli meslekte ¼’ü kıdeme erişmiş bir sivil polis maaşı 2023 yılında 25.200 TL seviyesindedir. Özel bir görev yerine getirildiği takdirde amirinin takdiriyle taltif adı altında ödeme de verilmesi mümkündür. Görevleri boyunca 3000 ek gösterge ile çalıştıkları için emekli olduklarında maaşları düşmez.

Sivil Polis Maaşı 2023 Ne Kadar Olacak?

Ülkemizde tahmini enflasyon oranı yüzde yirmi düzeyinde ve memurun toplu sözleşme ile elde ettiği enflasyon farkına ilişkin hakkı mevcut. Bu enflasyon farkı haricinde %4 yine toplu sözleşme hakkı da mevcut. Yani yalnızca %4 zam üzerinden hesaplansa dahi sivil polis maaşları 2023 Ocak ayında 26.800 TL düzeyini bulacaktır.

Bu bilgilerin yanı sıra polis memurlarına açılan kurum içi sınavla birlikte meslekte 2 yılını doldurmuş polisler komiser yardımcısı olma hakkına sahiptir. Daha fazla bilgi edinmek için kariyerinizle ilgili her konuyu sorabileceğinizi forum tercihiniyap.net adresini kullanabilirsiniz.

Polis Memuru ile Komiser Yardımcısı Maaşları Arasındaki Fark 2023

Sivil polis ne işe yarar?

Öncelikle sivil polislerin narkotik, istihbarat, terörle mücadele ve bilgi işlem gibi birimlerde görev yapabildiklerini belirtmek gerekiyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.