kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Odyometri Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Odyometri teknikeri maaşları ne kadar olacak, odyometri teknikerliğinin görevleri nelerdir, odyometri teknikeri nasıl olunur, odyometri teknikeri nedir, çalışma şartları nasıldır, özel sektör odyometri teknikeri maaşları ne kadar oldu gibi soruların cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

A+
A-

Odyometri teknikeri maaşları ne kadar, görevleri nelerdir, çalışma saatleri ve çalışma koşulları nelerdir ve diğer birçok sorunuza cevabımızı bu yazımızda sizler için derledik. Sizlere fikir vermesi amacıyla yazdığımız bu yazımızda odyometri hakkında birçok şey bulabilirsiniz.

Odyometri Önlisans İçin Kaç Net Gerekir 

ODYOMETRİ TEKNİKERLİĞİ NEDİR? ODYOMETRİ TEKNİKERİNİN GÖREVLERİ

Odyometri teknikeri bir sağlık teknikeridir. Sağlık teknikerleri uzman doktorların, diş hekimlerinin, eczacıların yanında destek personel olarak görev yapan meslek gruplarıdır. Odyometri teknikeri görevleri nelerdiri sıralayarak odyometri teknikerliğinin ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz:

a) Saf ses ve konuşma odyometrisi, immitansmetri testlerini yapmak. İşitme kaybı, çeşidi, seviyesi ve hastanın kooperasyonu ile ilgili bilgileri test formuna kayıt etmek.

b) İlgili uzman tabip denetiminde; vestibüler testler ve otoakustik emisyon uygulamaları yapmak.

c) İşitme tarama programlarında ve gürültü ölçümlerinde görev almak.

ç) İşitme cihazı uygulamasına yönelik kulak kalıbı ölçüleri almak, uygun görülen cihazların kazanç ve çıkış değerlerini ölçer ve ayarlarını yapmak.

NASIL ODYOMETRİ TEKNİKERİ OLUNUR?

Sağlık alanında veya başka alanda fark etmeksizin adayların tekniker olabilmesi için 2 yıllık bir önlisans programı bitirmesi gerekmektedir. Tabi ki her 2 yıllık önlisans programı ile istenilen her teknikerlik yapılamamaktadır. Odyometri teknikeri olmak için de belli bölüm şartı aranmaktadır. Bu bölümler şunlardır:

Odiometri / Odyometri

ODYOMETRİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA SAATLERİ NE KADARDIR? ODYOMETRİ TEKNİKERİ ÇALIŞMA ŞARTLARI NASILDIR?

Odyometri teknikerleri genelde kapalı ortamlarda, kendi uzmanlık alanlarındaki aletler ile çalışırlar. Bu anlamda bedenen çok fazla yorulacak bir iş yapılmadığını söylemek yanlış olmayacaktır fakat sağlık alanında çalışmak zaten kendince oldukça zorlayıcı bir şeydir. Hasta insanlar ile ilişki içinde olmak personeli madden ve manen yormaktadır.

Kamuda çalışan personellerin çalışma saatleri genel haliyle haftada 40 saattir fakat odyometri teknikerliğinde bu rakam minimum olarak görülmelidir. Acil durumlarda nöbete çağırılma, ek mesaiye kalma, rutin nöbetler vs. nedeni ile 40 saati fazlasıyla geçen çalışma saatlerine sahip olunabilmektedir.

ODYOMETRİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADAR?

Bu tabloda genel olarak sağlık alanında çalışan teknikerlerin ocak ayında aldıkları zamdan sonra maaşları görülmektedir. Yeni başlayacak odyometri teknikerleri de bu zamdan sonra 10-12 bin TL civarında bir maaş alacaklardır. Bu rakam ortalama bir rakamdır ve kurumdan kuruma ek ödemelerin, ek mesailerin farklılaşması nedeni ile 100-200 TL bir oynama olabilmektedir.

 

ÖZEL SEKTÖR ODYOMETRİ TEKNİKERİ MAAŞLARI NE KADARDIR?

Özel sektörde maaş konusu kurumdan kuruma oldukça farklılık gösterebilmektedir ama asgari ücrete yapılan zam sonrası odyometri teknikeri maaşlarının özel sektörde ortalama olarak 8-9 bin TL arasında olacağını söyleyebiliriz. Dediğimiz gibi bu ortalama genel bir rakamdır çünkü bazı hastaneler, kuruluşlar asgari ücret ile personel çalıştırırken kimi hastaneler daha fazla maaş verebilmektedir.

Odyometri stajyeri ne yapar?

İşitme kaybı yaşadığı düşünülen hastalara gerekli testleri yapmaktan işitme cihazı üretimine kadar birçok farklı alanda çalışır.

Yorumlar

  1. Filiz sahin Avatar Filiz sahin dedi ki:

    Merhaba ben almanya da huzur evinde calusiyorum bu isi turkiyede yapa bilirmiyim

  2. Serife Avatar Serife dedi ki:

    Hayır gelmeyin burasi fena yetmez is bulmak zor