kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Gimsa Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Gimsa Personel Maaşları 2023 Ne Kadar? Gimsa nedir? Ne demek? Kimin? Gimsa çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Gimsa personelleri 2023 yılında ne kadar ücret alır? Gimsa iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır?

A+
A-

Türkiye’de marketçilik sektörü gün geçtikçe büyümeye devam etmektedir. Türkiye’nin 81 ilinde yüzlerce market hizmet göstermektedir. Bazı marketler tek bir şehirde veya birkaç farklı şehirde faaliyet gösterirken bazı marketler de tüm Türkiye’de veya ülkenin bir bölgesinde faaliyet göstermektedir. Örneğin BİM, A101, Migros, Şok Market gibi firmalar sektördeki en büyük firmalar olarak öne çıkmaktadır. Ancak bazı firmalar vardır ki az sayıdaki mağaza sayısı ve faaliyet gösterdiği az sayıdaki şehire rağmen büyük marketleri geride bırakmaktadır. İşte o firmalardan biri de GİMSA firmasıdır. Türkiye’nin en büyük perakende firmalarından biri olan GİMSA her gün binlerce müşteriye hizmet vermektedir. Ayrıca firma bünyesinde yüzlerce personel istihdam edilmektedir. Sektördeki önemli bir oyuncu olan firma müşteriler için önemli bir hizmet sağlayıcısı olmak dışında iş arayanlar için de önemli bir iş kapısı konumundadır. Binlerce kişi GİMSA bünyesinde çalışmak istemektedir. Hem rakip firmalarda çalışanlar hem işsizler hem de sektör değiştirmek isteyen kişiler firma hakkında araştırma yapmaktadır. Peki Gimsa nedir? Ne demek? Kimin? Gimsa çalışma şartları 2023 çalışma saatleri nasıl? Gimsa personel maaşları 2023 ne kadar? Gimsa iş ilanları, personel alımı ve iş başvurusu nasıl yapılır?

Groseri Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Gimsa Nedir? Ne Demek? Kimin?

Ankara merkezli kurulan bir firma olan Gimsa 2004 yılında hizmet hayatına başlamıştır. 2004 yılı sonrasında  mağaza sayısını artıran firma 2023 yılı itibariyle 12 mağaza sayısına ulaşmıştır. Her açtığı mağaza ile personel sayısını, müşteri sayısını, satış rakamlarını, üzerinde bulunduğu metrekareyi artıran firma günümüzde perakendecilik sektöründeki en önemli aktörlerden biridir. Gimsa firması çok ortağı bulunan bir aile şirketi olarak karşımıza çıkar. En büyük pay sahibi ise kurucu ortak olan İlyas Özkoçak’tır. Özkoçak firmanın yönetim kurulu başkanlığını da üstlenmektedir. Ayrıca Özkoçak’ın kardeşleri şirketin hissedarları olarak yönetimde görev yapmaktadır. Firmanın günümüzde 12 şubesi bulunmaktadır. Bu şubeler Piyade, GOB, Ulubatlı, Malazgirt, Plevne, Maraşal, Sarıbina, Gölet, Elvankent, İstasyon, Batıkent ve Merkez şubeleridir. Firmanın şubeleri ağırlıklı olarak Batıkent ve Sincan ilçelerinde bulunmaktadır. Ankara’da en fazla şubesi olan firmalardan biri olan Gimsa personellerine önemli imkanlar sunmasıyla öne çıkmıştır. Firmanın personellerini ev sahibi yapmak için politikalar gerçekleştirdiği bilinmektedir. Çok sayıda personel bu sayede ev sahibi olmuştur. 2017 yılında yayınlanan Fortune sıralamasında Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında kendine yer bulan firma bu sayede dikkatleri üzerine çekmiştir. Günümüzde 1 Milyar Türk Lirasının üzerinde yıllık ciro rakamlarına ulaşan firma 3 bine yakın personel çalıştırmaktadır. Günde 3.5 milyon TL’nin üzerinde ciro yapan firma başarılarına yenilerini eklemeye devam etmektedir.

<div></div>

Eti Plasiyer Personel Maaşları 2023 Ne Kadar?

Gimsa Çalışma Şartları 2023 Çalışma Saatleri

Firma 12 mağazası bünyesinde 2 bin 500’ün üzerinde personel çalıştırmaktadır. Bu mağaza sayısına kıyasla personel sayısı biraz fazla görünebilir. Ancak kaliteli hizmet anlayışı kapsamında her bir personel ile firma satış rakamlarını artırmaktadır. Firmada günlük çalışma süresi 9 saat olarak belirlenmiştir. Personeller bu 9 saatten ayrı olarak 1 saat de çay, su, sigara, yemek molası gibi ihtiyaç molası verebilir. Molalarla birlikte personellerin mağazada bulunduğu süre ortalama 10 saate ulaşmaktadır. Personeller haftada 6 gün boyunca çalışırlar ve 1 gün haftalık izin kullanırlar. Haftalık izinlerin hangi gün kullanılacağı mağaza müdürü tarafından belirlenmektedir. Ayrıca 1 yıllık çalışma süresini dolduran personeller 14+2 günlük yıllık izin hakkına sahip olurlar. Kullanılacak haftalık ve yıllık izinler genellikle satışların veya yoğunluğun nispeten az olduğu dönemlerde kullandırılır. Firmada büyük bir yoğunluk olmadığı sürece personeller ek mesai yapmamaktadır. Personellerine gıda yardımı, yol yardımı hatta lojman desteği sunan Gimsa, uyguladığı maaş politikası ile de adından söz ettirmektedir. Ayrıca çalışanlara servis imkanı da sunulmaktadır. Personeller mağazalarda ücretsiz olarak öğle yemeği yemektedir.

<div></div>

Gimsa Personel Maaşları 2023

Firmada personellere ödenen ücret asgari ücretin üzerindedir. Deneyimsiz, mesleğe yeni başlayan, işe yeni giren personeller dahi 9 bin 120 TL civarında maaş almaktadır. Deneyimli personellere verilen ücretler ise daha fazladır. Mağazalarda güvenlik görevlisi, temizlikçi, şoför, muhasebeci kasiyer, reyon görevlisi, şarküteri, kasap, manav görevlisi ve mağaza müdürü kadrolarında yüzlerce personel çalışmaktadır. Bu kadrolarda çalışan personeller farklı ücretlerde maaş almaktadır. Temizlikçi ve güvenlik görevlisi maaşları en az 8700 TL civarındadır. Reyon görevlisi ve kasiyer olarak çalışan personeller ise 10 bin TL civarında maaş alırlar. Kasap, şarküteri ve manav görevlileri ise 10 bin 500 TL civarında maaş almaktadır. Mağaza müdürü olarak çalışan personeller ise 14 bin TL civarında aylık alırlar. Ayrıca firmada prim sistemi de uygulanmaktadır. Belirlenen satış hedeflerine ulaşan personeller maaşlarının %25’i kadar ücret alabilmektedir. Bu durumda personellerin maaşları önemli ölçüde artmaktadır.

<div></div>

Gimsa İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

Firmada çalışan personeller farklı eğitim seviyelerinde olabilir. Firmada ortaokul, lise, üniversite mezunu personeller çalışabilmektedir. Firmada çalışmak isteyen personellerin kurumun internet adresine girmeleri ve insan kaynakları bölümünden iş başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Ayrıca kariyer sitesi olarak faaliyet gösteren internet siteleri üzerinden özgeçmiş oluşturularak iş başvurusu yapılabilir. Son olarak firma mağazalarına giderek elle başvuru da yapılabilir. Firmada çalışan personeller arasında tanıdığınız var ise o kişinin referansı da işe alınma ihtimalinizi artırmaktadır. İş başvurunuzu yaptıktan sonra insan kaynakları bölümü başvuruları incelemeye başlar. İncelemeler sonucunda uygun görülen kişiler görüşmeye davet edilir. Daha sonra ihtiyaç kadar personel işe alınır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET 

Gimsa Marketler Zinciri sahibi kim?

Kurucu ortak İlyas Özkoçak’ın en büyük pay sahibi olduğu Gimsa firması çok sayıda ortağı bulunan bir aile şirketidir.

Yorumlar

  1. G.M Avatar G.M dedi ki:

    Yüksek rakamlar

  2. Bahar Avatar Bahar dedi ki:

    Gimsa büyük market için hep iyi şeyler duydum