kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Eczane Teknikeri Kimdir ve Maaşları Ne Kadar?

​​​​​​​Net ve brüt maaş olarak eczane teknikeri maaşları ne kadar oldu? Eczane teknikerleri özel sektörde ve kamuda kaç TL kazanıyor?

A+
A-

Eczane teknikeri, eczanede çalışan ve ilaçlar konusunda gerekli eğitimi almış olan kişilerdir. Eczane teknikerleri istenen ilaçları hazırlar ve temin ederler. Peki eczane teknikeri maaşları ne kadardır gelin birlikte bakalım…

Herhangi bir mesleği yapsın ya da yapmasın yapacak olsun veya olmasın insanlar genellikle kimin ne kadar para kazandığını, ne kadar maaş aldığını, bir işte ne kadar kar olduğunu merak etmektedirler. Bu meraklarını eğer o meslek grubu mensubu birini tanıyorsa ona sorarak, o meslek grubundan tanıdığı olan birine sorarak veya internette araştırarak gidermeye çalışırlar.

Bu insanların içinde bu konuyu internetten araştırmayı da en çok ilgili mesleğe girecek veya o mesleği yapmayı düşündüğü için gerekli eğitimi alacak meslek adayları yapmaktadırlar. İşte biz de hemen hemen her meslek grubu adayının merakını gidermek maksadıyla maaş bilgilerini derleyebildiğimiz kadar sizlere sunmaya çalışıyoruz. Yazımızda yapılan 7,36 zam sonrası eczane teknikeri maaşları hakkında bilgiler bulabileceksiniz.

Eczane Teknikerliği

ECZANE TEKNİKERİ KİMDİR? NASIL OLUNUR? ECZANE TEKNİKERLERİ NE İŞ YAPAR?

Bu başlığa dair daha kapsamlı meslek tanıtımı içeriğimize aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Eczane teknikeri nasıl olunur sorusuna verilecek cevap ile başlayacak olursak eczane teknikeri olmak için meslek adaylarının mesleğe kabul edilmek için mezun olması gereken Eczane Hizmetleri, Eczane Teknikerliği bölümlerinden birinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Bu mezuniyet şartını yerine getiren adaylar eczane teknikeri olarak özel sektörde çalışmayı hedefliyorlar ise kendi alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlara başvuru yaparak işe alım sürecinin gerçekleşmesini beklemelidirler. Kamuda yani devlet memuru olarak eczane teknikeri olmayı düşünen meslek adayları ise kamu personeli seçme sınavına (KPSS) girmeli ve atamalarda atanmalarını sağlayacak puanı almalıdırlar.

Eczane teknikeri kimdir ve ne iş yapar sorusunun cevabına gelecek olursak eczane teknikeri sağlık alanında hizmet veren, kendi branşındaki uzmanın yönlendirmeleri ile görev yapan bir sağlık destek personelidir. Eczane teknikerlerinin ne iş yaptığının detayını eczane teknikeri görevlerine bakarak alabilirsiniz:

  • Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbi ürün, kozmetik müstahzar, tıbbi malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında görev almak
  • Bu ürünlerin son kullanma tarihlerini ve stok kontrollerini yapar; eksikleri tespit eder ve uygun bir şekilde depolanmaları ile kayıtlarının tutulması konusunda görev almak
  • Eczanede bulunan cihazların ve eczane laboratuvarının bakımını yapar ve işlerliğini sağlamak
  • Eczanenin idari ve mali süreçleriyle ilgili eczacı tarafından verilen görevleri yerine getirmek
 

ECZANE TEKNİKERİ DEVLET MEMURU OLARAK NE KADAR MAAŞ ALMAKTADIR? ECZANE TEKNİKERİ MAAŞLARI

eczane teknikeri maaslari 2021

Eczane teknikerlerinin eline geçen miktar, yani net maaş diyebileceğimiz rakam 9-11bin TL.

Bu rakam asgari geçim indirimi (AGİ), aile yardımı, çocuk yardımı, çalışılan kurumdan gelebilecek ek ödemeler gibi farklı ödemelere bağlı olduğundan aralık olarak verilmiştir ve ortalamada yeni başlayan eczane teknikeri maaşı 9-11 bin TL civarındadır.

Başlığın başında da belirttiğimiz gibi bu rakamlar eczane teknikerinin eline geçen rakamlardır. Bazı sosyal medya mecralarında, platformlarda bir çok mesleğin brüt maaş rakamları verilmektedir ve o meslek mensupları o kadar maaşın ellerine geçmediklerini dile getirmektedir. Bu aradaki fark brüt maaş yani toplam gelir ile devlete ödenen ve hem sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayan, hem emeklilik yatırımı olan primler vs. ile gelir vergisi giderlerinin düşerek ele geçen para arasındaki farktır. Eczane teknikerleri brüt olarak bu kesintilere karşılık gelen 1000-1500 TL arası daha fazla gelir sahibi olsalar da gider olarak düşüldüğünde net ele geçen rakamlar yukarıda verdiğimiz ortalama rakamlardır.

Zamlı eczane teknikeri maaşları 11-12 bin TL bandını görecektir.

Eczane Teknikeri Maaşları Ne Kadar?

ÖZEL SEKTÖRDE ECZANE TEKNİKERLERİ NE KADAR KAZANMAKTADIR?

Yine yeni başlayan üzerinden gidecek olursak çoğu meslek kolunda olduğu gibi eczane teknikerleri de, yapılan son zamma göre 9-11 bin TL olan asgari ücret veya çok az üstünde bir maaş ile çalışmakta veya çalışacaklardır. Tecrübe ve kişinin kendini geliştirme oranına bağlı olarak bunun biraz daha üstünde rakamlar ile de çalışılabiliyor olsa da ortalama başlangıç rakamları eczane teknikerliği için bahsettiğimiz civarlardadır.

.

Eczane Teknikeri kime denir?

Eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.