kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Öğrenim (Öğrenci) Belgesi Nedir?

Binlerce öğrenciden resmi işlemler esnasında öğrenim belgesi istenmektedir. Pek çok öğrencinin ilk kez karşılaştığı öğrenim belgesinin ne olduğu ve nasıl alınacağı ise bilinmemektedir. Peki öğrenim belgesi nedir? Öğrenim belgesi nereden alınır? Öğrenim belgesi nasıl alınır? Öğrenci belgesi nedir? Öğrenci belgesi nasıl ve nereden alınır?

A+
A-

”Öğrenim (Öğrenci) Belgesi Nedir?” sorusunu sizler için yazımızda cevapladık. Gelin birlikte hemen hemen her öğrenciye lazım olan öğrenci belgesi hakkında merak edilenlere bakalım..

Öğrenim Belgesi nedir? Öğrenim belgesi nasıl alınır? Öğrenim belgesi nereden alınır? Öğrenci belgesi nedir? Öğrenci belgesi nasıl alınır? Öğrenci belgesi nereden alınır? Öğrenim belgesi örneği nedir? Öğrenci belgesi örneği nedir?“ bu sorulardan birinin cevabını arıyorsanız doğru adrestesiniz demektir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak öğrenim belgesi diğer adıyla öğrenci belgesi hakkında her sorunun cevabını sizler için derledik. İşte öğrenim belgesiyle ilgili aklınıza takılan her sorunun cevabı…

Öğrenim Belgesi Nedir?

Öğrenim Belgesi öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu belgeler arasında gelmektedir. Öğrenim belgesinin diğer bilinen adı öğrenci belgesidir. Öğrenim belgesi veya öğrenci belgesi kişinin bir eğitim öğretim kurumuna bağlı olan bir öğrenci olduğunu ispat eder. Bu nedenle resmi işlemlerde öğrencilerden istenen belgelerin başında gelir. Öğrenim belgesi veya öğrenci belgesi en çok üniversite öğrencileri kullanır. Çünkü askerlik işlemleri, iş başvuruları, staj başvuruları gibi resmi işlemlerle genelde üniversite öğrencileri ilgilenir.  Peki öğrenim belgesi nereden alınır? Öğrenim belgesi nasıl alınır?

Öğrenim Belgesi Nereden Alınır?

Binlerce öğrenci öğrenim belgesinin nereden alınacağını merak etmektedir. Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki öğrenim belgesi veren tekbir adres yoktur. Farklı şekillerde öğrenim belgesi almak mümkündür. Öğrenim belgesi almak isteyen üniversiteliler fakültelerindeki öğrenci işlerinden bu belgeyi edinebilir. Ayrıca öğrenim belgesi elektronik ortamdan yani internet üzerinden de temin edilebilir.

Öğrenim Belgesi Nasıl Alınır?

Bürokrasinin hantallığından kurtulmak için devlet kısa süre önce pek çok hizmetini elektronik ortama taşıdı. E-Devlet sistemiyle birlikte vatandaş binlerce hizmetten kolaylıkla faydalanır hale geldi. Devlet tarafından verilen neredeyse bütün hizmetler internet ortamına taşındı. Öğrenim belgesi de e-Devlet tarafından verilen hizmetler arasında yerini aldı. Öğrenim belgesi almak isteyen kişi www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet sistemine girerek kolaylıkla öğrenim belgesi alabilir.

E-Devlet sistemine üyelik bilgilerinizle girdikten sonra e-hizmetler bölümüne girmelisiniz. Burada yer alan öğrenci belgesi sorgula işlemine tıkladıktan sonra hizmetten faydalanabilirsiniz.

Türkiye’de milyonlarca e-Devlet kullanıcısı bulunsa da hala e-Devlet’ten işlem yapmayan vatandaşlar bulunmaktadır. Eğer hala e-Devlet şifresine sahip değilseniz en yakın PTT şubesine giderek e-Devlet şifresi alabilirsiniz. Böylece e-Devlet sistemine kaydolarak binlerce hizmetten ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Lise Öğrencileri Öğrenim Belgesi Nasıl Alır?

Üniversite öğrencileri hem e-Devlet sistemi üzerinden hem de fakültelerinden öğrenim belgesi alabilir.. Üniversiteli olarak eğitim aldığınız kurumlardan öğrenim belgesi alabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken öğrenci işlerine giderek öğrenim belgesi almak istediğinizi belirtmenizdir. Ancak eğitim aldığınız kurumdan alınan belgeler ilgili makam tarafından onaylanmalıdır.  Peki ya lise öğrencileri ne yapacak? Lise öğrencileri öğrenim belgesi nasıl alır?

E-Okul Öğrenim Belgesi Nasıl Alınır?

2000’li yılların başından itibaren Türkiye’de eğitim hizmetleri elektronik ortama doğru kaydı. E-Okul sistemi de bunun en büyük örneklerinden biridir. Hem veliler hem öğrenciler hem de öğretmenler tek bir platformda buluştu. Böylece eğitim öğretim işlemleri tek bir platformdan yürütülür hale geldi. E-Okul ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin eğitim-öğretim işlemleri hizmet vermektedir. E-Okul sistemi üzerinden öğrenim belgesi hizmeti de verilmektedir.

E-Okul sistemi üzerinden önceki yıllarda öğrenci belgesi veriliyordu. Ancak son alınan kararla öğrenim belgesi verilmesi kararı verildi. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri e-Okul sistemi üzerinden öğrenim belgesi alabiliyor artık. Böylece binlerce öğrenci eğitim durumlarını resmiyete dökebilecek.

E-Okul sistemi üzerinden alınacak öğrenim belgesinin adı Ek-3 belgesi olarak geçmektedir. Öğrenciler, veliler ve öğretmenler ilgili öğrencinin öğrenim belgesini almak için Ek-3 belgesini aratacaklar sistem üzerinden. Ayrıca yine okuldaki ilgili birime giderek öğrenim belgesi için müracaat edilebilir. Ancak yine öğrenim belgesinin yetkili kişiler tarafından onaylanması gerekmektedir. NEDİR ?

Öğrenim ve Öğrenci Belgesi Örneği

Pek çok kişi öğrenim veya öğrenci belgesinin neye benzediğini bilmemektedir. Bu nedenle www.tercihiniyap.net ailesi olarak sizler için öğrenim belgesi ve öğrenci belgesi örnekleri paylaşacağız.

Öğrenim Belgesi Örneği

5567 1 3159a379c873edba263e38023d79245c
5567 2 3159a379c873edba263e38023d79245c

Yorumlar

  1. sosyolojiksosyolog Avatar sosyolojiksosyolog dedi ki:

    öğrenim belgesi nereden alınır bilmiyordum. teşekkür ederim.