kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti 2021 Ne Kadar?

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti 2021 Ne Kadar? Ek Ders Ücreti Nasıl Belirlenir? Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti 2021'de Arttı Mı? Azaldı Mı?

A+
A-

Öğretmenlerin girdikleri veya girmiş sayıldıkları ders saatleri karşılığınde ek ders ücreti almaktadır. Bu ücretin miktarı 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, söz konusu mali yıl bütçe kanunu ve toplu sözleşmede yer alan hükümlerdeki aylık katsayıya göre hesaplanıyor. Bu doğrultuda her yıl binlerce öğretmen ek ders ücreti sayesinde aylık gelirlerini artırıyor. Bu ücretler pek çok öğretmen için hayati derecede önemli. Bu nedenle 2021 yılında ek ders ücretlerinin ne kadar yükseldiği merak ediliyor. Peki öğretmenlerin ek ders ücreti 2021 ne kadar?

Ek Ders Ücreti Nasıl Belirlenir?

Her ek ders saati karşılığında ödenecek ek ders ücretinin miktarı, ilgili eğitimcinin durumuyla ek ders görevini yaptığı yer ve zamana göre değişebilir. Buna göre öğretmenlere her ek ders saati başına ödenen ücret iki başlıkta incelenmelidir.

Gündüz öğretiminde 140 göstergey aylık katsayının uygulanmasıyla elde edilecek mitarda ek ders ücreti ödeniyor. Yüksek lisans yapmış öğretmenlere %5 daha fazla,d oktora yapmış olanlaraysa %15 artırımlı şeklinde ödeniyor. kamu haber

Örgün ve yaygın eğitim kurum ve kuruluşlarında yarıyıl tatilinde ve yaz tatillerinde cumartesi ve pazar günleri ile saat 18’den sonra başlayan eğitim faaliyetlerinde 150 göstergeye aylık katsayısının uygulanması şeklinde bulunacak miktarda ek ders ücreti ödenir. Bu ödeme yüksek lisans yapmış olanlara %5, doktorası olanalra %15 daha yüksek verilir.

Ek ders ücreti özel eğitime muhtaç öğrencilerin eğitim gördüğü kurumlarda görev yapan öğretmenlere, özel eğitime muhtaç öğrenciler için açılan özel sınıf öğretmenlerine ve cezaevinde görev yapn öğretmenlere %25 daha fazla ödenir. Destekleme ve yetiştirme kurslarındaki göevli öğretmenlere ise %100 daha fazla ek ders ücreti ödenir.

Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti 2021 Ne Kadar?

Ek ders saati başına belirlenen gösterge, dersin yapıldığı dönemdeki aylık katsayının uygulanması şeklinde ve gelir vergisi ile damga vergisi kesintisi yapıldıktan sonra ödenir. Yapılan kesinti nedeniyle, vergi dilimi yüksel öğretmenin net ek ders ücreti azalır. Çünkü %15’ten %20’ye çıkış söz konusu olur. Buna göre %15 vergi diliminde ek ders ücreti 2021 yılında şu şekildedir;

Hafta içi gündüz öğretmen ek ders ücreti 2021 örgün ve yaygın eğitim kurumlarında saat başına 19.55 TL, özel sınıf ve cezaevlerinde 24.44 TL, destekleme ve yetiştirme kursunda 39.10 TL’dir.

Gece, hafta sonu ve tatillerde öğretmen ek ders ücreti 2021 saat başı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 20.95 TL, özel sınıf ve cezaevlerinde 26.19 TL, destekleme ve yetiştirme kurslarında 41.90 TL’dir.

ogretmen ek ders ucreti 2021

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.