kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Orman Genel Müdürlüğü 700 Daimi İşçi Alım İlanı

Orman Genel Müdürlüğü 700 Daimi İşçi Alım İlanı açıklandı! Orman Genel Müdürlüğü 700 Daimi İşçi Kadro ve Pozisyonları OGM 700 İşçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?  OGM 700 İşçi Alımı Başvuruları Nasıl ve Nereden Yapılır?

A+
A-

Türkiye’nin en önemli kurumlarından Orman Genel Müdürlüğü (OGM) istihdamı desteklemeye devam ediyor. Her yıl yaptığı gibi yaz aylarında işçi, personel alımı yapıyor. Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğünün bir süredir ilana çıkması bekleniyordu. Beklenen ilan geldi. OGM taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 700 daimi işçi alınacağı açıklandı.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından çıkılan ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Hükümleri uyarınca hazırlandı. OGM’nin ilana çıkacağı haberi özellikle kırsal kesimde yaşayan binlerce kişinin yüzünü güldürdü. Binlerce kişi ilan hakkında, alım, başvuru şartları ve başvuru tarihleri hakkında araştırma yapmaya başladı.

Orman Genel Müdürlüğü 700 Daimi İşçi Kadro ve Pozisyonları

OGM bünyesinde taşrada istihdam edilecek 700 daimi işçi farklı kadro ve pozisyonlar için alınacak. Buna göre alınacak personellerin 200 tanesi iş makinesi operatörü, 200 greyder operatörü, 200 ekskavatör operatörü ve 40 traktör operastörü alınacak.

OGM 700 İşçi Alımı Başvuru Şartları Nelerdir? 

Adaylarda özel ve genel şartlar aranmaktadır. Bu şartlar Türkiye İş Kurumu (İKUR) açık iş ilanlarında adayalra duyurulacak. OGM 700 daimi işçi alımı İŞKUR üzerinden yayımlanacak. 4-10 Ağustos tarihlerinde ilan kamuoyuna duyurulacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar İŞKUR üzerinden başvuru yapabilecek. Bu nedenle hala İŞKUR’a kayıtlı olmayan aday varsa ilan gelene kadar kayıt yaptırıp sistemi öğrenebilir.

OGM 700 İşçi Alımı Başvuruları Nasıl ve Nereden Yapılır?

Adaylar sözlü ve uygulamalı sınav sonucunda işe alınacak. İş ilanında belirtilen 700 kişilik kadro sayısının 4 katı kadar aday çağırılacak. Yani 2800 aday sınavlara çağırılacak. Adaylar noter huzurunda çekilecek kura sonucunda belli olacak. Kuranın yeri, tarihi ise yine İŞKUR tarafından ilanda belirtilecek. Ayrıca OGM’de alım sürecinde her gelişmeyi sitesinden duyuracak.

700 işçi alımı süresince adaylar doğal olarak bilgi almak isteyecektir. Ayrıca adaylardan istenecek bilgiler, sözlü ve uygulama sınav yeri ve sınavın tarihi gibi bilgiler de adayların bilmediği konulardır. Bu nedenle adaylar İŞKUR ilanını, bölge müdürlükleri internet sitesini, OGM’nin sitesini iyi takip etmelidir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.