kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Orman Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar?

Orman Muhafaza Memuru Maaşları Ne Kadar?

A+
A-

Orman muhafaza memuru maaşları ne kadar sorusunu merak ediyorsanız doğru yerdesiniz demektir. Görev tanımından yaptığı işe kadar ele aldığımız orman muhafaza memurunu sizlere en güncel şekilde sunuyoruz.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ard arda çıkan orman yangınları milyonların içini yaktı. Orman yangınlarıyla günlerce süren mücadele sırasındaysa en safta yer alan orman muhafaza memurları büyük takdir topladı. Ormanları koruyan, yangınlarla mücadele eden, büyük bir fedakarlık sergileyen orman muhafaza memurlarıyla ilgili pek çok soru soruldu. Özellikle de bu personellerin ne iş yaptıkları, ne kadar maaş aldıkları merak ediliyor. Peki orman muhafaza memurları maaşları ne kadar? Orman muhafaza memuru nedir? Ne iş yapar?

Orman Muhafaza Memuru Maaşı 2023 Ne Kadar?

Orman Muhafaza Memuru Nedir? Ne Demek?

Orman muhafaza memurları ülkenin yeşil vatanı olan ormanları, yeşil alanları korumakla görevlidir. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Orman Genel Müdürlüğü çatısı altında istihdam edilirler. Ormanları, orman ürünlerini, ağaçları, yeşil alanları, doğayı, çevreyi, hayvanları korumakla görevli olan bu kişiler ağaçlandırma faaliyetleri de yürütürler. 

Orman Muhafaza Memuru Ne İş Yapar? 

Orman yangınlarıyla günlerce süren mücadeleye katılan herkes büyük bir teşekkürü hak ediyor. Ancak özellikle de orman muhafaza memurları canla başla çalışarak dikkat çekti. Bu nedenle bu personellerin ne iş yaptıkları, görevlerinin neler olduğu hakkında araştırma yapılıyor. İşte orman muhafaza memuru görevleri;

  • Ormanların, yeşil vatanın korunması için çalışırlar.
  • Orman varlığı ile ağaçları muhafaza ederler.
  • Damgalama ve işaretleme yaparlar.
  • Kesim kararı verilecek ağaçları belirlerler.
  • Tohum temin ederler.
  • Ağaç kesimi yaparlar.
  • Orman ürünlerinin üretimi ve korunması ile ilgilenirler.
  • Orman canlıları ile ilgilenirler.
  • Orman yangınları ile mücadele ederler.
  • Görevleri için gereken malzemeleri korur ve kullanırlar.
  • Sıralı amirlerinin talimatlarına göre hareket ederler.

Orman Muhafaza Memuru Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Memurların çalışma şartları da çalışma saatleri de son derece zorludur. Özellikle yangınlarla mücadelede bu zorluk görünür hale gelmiştir. Yerleşim yerlerine uzak bölgelerde görev yapmaları da bir diğer zorluktur. Kaçak avcılarla mücadele etmek, ormanı tehdit eden faktörlere karşı çıkmak zorludur. Çalışma saatleri ise genelde sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında olsa da 7/24 görev yapmaları mümkündür.

Orman Muhafaza Memuru Maaşları

Orman muhafaza memurları ülke, vatandaş, dünya ve gelecek nesiller için son derece önemli görevler üstlenirler. Yangınlarda, sellerde, afetlerde görev yapabilirler. Ölüm riski ile burun buruna çalıştıkları da olur. Tüm bu görevlerine kıyasla hak ettikleri maaşları aldıkları ise söylenemez. Personel maaşı pek çok başlığa göre değişebilir. Memurların alacakları maaşlar görev bölgesi, evli olup olmaması, çocuk sahibi olup olmaması, yangın söndürme tazminatı ve mesai gibi faktörlere göre değişebilir.

Orman muhafaza memuru maaşları ortalama 24 bin TL seviyesindedir. Derece ve kıdem, hizmet yılı gibi faktörlere de bağlı olarak maaşları 24-28 bin TL arasında değişir. Mesleğe yeni başlayan personeller 21-22 bin TL arasında alırken, deneyimli, hizmet yılı yüksek personeller ise 24-25 bin TL arasında almaktadır. Ayrıca 500-1000 TL arasında mesai ücretleri de olabilir.

Orman Endüstrisi Mühendisi Maaşları Ne Kadar?

Orman muhafaza kaç yıllık?

Ormancılık ve Orman Ürünleri bölümü toplam 27 adet üniversitede bulunmaktadır. TYT Puan türündededir. 2 Yıllıktır.

Yorumlar

  1. Eyüp Avatar Eyüp dedi ki:

    Sözleşmeli orman muhafaza memuru maaşı 28 Nisan itibarı ile 7100 TL dır. + Yaklaşık 1000 TL*8ay yangın tazminatı ve 440 TL 49. madde tazminatı verilir.

    1. BURAK OMM Avatar BURAK OMM dedi ki:

      BES İPTAL OLURSA 7.099 OLUYOR. TEŞEKKÜRLER MESLEKTAŞIM

    2. ahmet Avatar ahmet dedi ki:

      orman muhafaza memuru olmak için 2 yıllık myo mu bitirmek gerekiyor

  2. Görkan Avatar Görkan dedi ki:

    Şu anda yeni başlıcak ön lisans mezunu bir orman muhafaza memuru ne kadar maaş ile başlıcak yaz aylarında değişiyormu maaşı ve lisans mezunu bir orman muhafaza memuru maaşı