kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Sadece Sözlü Mülakatla Alan Kurumlar ve Girilebilecek Meslekler Nelerdir?

Kamu kurumlarında yer alan ve KPSS puanına ilave olarak yalnızca sözlü mülakat ile alım gerçekleştiren kurumlar ve alım yaptıkları meslekler hangileridir? Sadece Sözlü Mülakatla Alan Kurumlar ve Girilebilecek Meslekler Nelerdir?

A+
A-

Sadece Sözlü Mülakatla Alan Kurumlar ve Girilebilecek Meslekler nelerdir, alımlar ne şekilde yapılmaktadır, hangi puan türleri kullanılmakta gibi pek çok sorunun cevabını sizler için bu yazımızda derledik.

Kamu kurum ve kuruluşları ihtiyaçları doğrultusunda pek çok farklı unvan için farklı usullerde alım süreçleri işletmektedirler. Bu alımlar yalnızca KPSS puanı ile yapılabildiği gibi, Kurumların düzenledikleri ya da düzenlettirdikleri yazılı ya da sözlü usulde sınavlarla da yapılabilmektedir. Çalışmamızda alım süreçlerini KPSS vb. puanlarla başvuru kabul ettikten sonra yalnızca sözlü mülakat yaparak gerçekleştiren kurumları ve bu şekilde alım yaptıkları meslekleri işleyeceğiz. Detayları çalışmamızda inceleyebilirsiniz.

Kamu Kurumlarına Personel Alımları Ne Şekilde Yapılmaktadır?

Kamu kurum ve kuruluşları temel anlamda A Grubu ve B Grubu düzeyinde personel istihdamı gerçekleştirmektedirler. Bu düzeylerden B Grubu kamu kurumlarında yer alan ve en genel anlamıyla düz memurluk olarak ifade edilen kadroları ifade ederken, A Grubu düzeyi kamu kurumlarında yer alan Uzman Yardımcılığı, Müfettiş/Denetmen/Denetçi Yardımcılığı vb. meslekleri ifade etmektedir.

Kamu kurumları genel olarak bu farklı düzeylerdeki mesleklere istihdamı adayların katıldıkları Kamu Personeli Seçme Sınavı oturumlarında almış oldukları puanlar ile gerçekleştirmektedirler. Kurumlar adayların yalnızca KPSS oturumlarında almış oldukları puanları baz alarak alım yapabilecekleri gibi bu puanlar ile kabul ettikleri başvurulardan sonra gerçekleştirdikleri yazılı ya da sözlü sınavlar ile de alım süreçlerini tamamlayabilmektedirler.

Kimi kurumlarda bunlardan tamamen istisnai biçimde KPSS puanı ya da başka bir puan istemeksizin doğrudan kendi yazılı sınavını ve sözlü sınavlarını gerçekleştirerek alım süreçlerini yürütmektedirler.

KPSS puanı olmaksızın alım yapan Kurumları ve hangi meslekleri için bu şekilde bir uygulamalarının bulunduğunu aşağıda bağlantısına yer verdiğimiz çalışmamızda inceleyebilirsiniz;

Kamu Kurumlarına Personel Alımlarına Başvuruda Hangi Grup Hangi Puan Türlerini Kullanmaktadır?

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kadrolara girmek isteyen adaylardan, KPSS puanı isteyen kurumların isteyecekleri puan türlerinin belirleyicisi genel olarak alım yapılacak olan kadronun A Grubu bir kadro mu yoksa B Grubu bir kadro mu olduğudur. B Grubu kadrolara girişte adayların çift senelerde elde etmiş oldukları KPSS P94, KPSS P93 ve KPSS P3 puan türleri talep edilirken, A Grubu kadrolara girişte adayların tek ya da çift farketmeksizin KPSS A Grubu oturumlarında elde etmiş oldukları puan türleri talep edilmektedir. Öğretmen olarak kamu kurumlarına atanmak isteyen adaylarınsa kendi alanlarına has olarak hesaplanan KPSS P10 ve KPSS P121 puan türleri başvurularda kabul edilmektedir.

Kamu Personeli Seçme Sınavı A Grubu oturumlarına katılan adayların elde edebilecekleri puan türleri ile diğer tüm KPSS puan türlerinin hesaplanmalarını detaylı şekilde incelemek için aşağıda yer alan bağlantı ile erişebileceğiniz çalışmamızı okuyabilirsiniz;

Sadece Sözlü Mülakatla Alan Kurumlar ve Girilebilecek Meslekler Nelerdir?

Kamu kurum ve kuruluşları alım yaptıkları kadrolar için yalnızca KPSS puanları ile başvuruyu kabul edip bu puana göre yaptığı sıralamayla alım gerçekleştirebildikleri gibi yazılı sınav ve / veya sözlü mülakatlar ile de alım gerçekleştirebilmektedirler. Bazı kurumların bazı kadroları içinse alım şekli adayların KPSS puanları ile yapacakları başvuru sonucunda belirlenecek belirli sayıda adayın katılımıyla gerçekleştirilen sözlü mülakatlar biçiminde olabilmektedir.

İşte bu şekilde alım yapan kamu kurumlarını ve alım yaptıkları kadroları aşağıda inceleyebilirsiniz;

1 1 12 1 23 1 1

*Tablo güncel duruma göre hazırlanmıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzman Yardımcılığı alımlarına dair değerlendirme eski alımlar baz alınarak değerlendirilmiştir. Tablodaki durumda değişiklik olması halinde gerekli güncellemeler yapılacaktır.

Kamu kurumlarında yer alan mesleklere girişte sözlü mülakatlara nasıl bir hazırlık yapabileceğinize dair ipuçlarına yer verdiğimiz çalışmamıza aşağıda yer alan bağlantı yardımıyla erişebilirsiniz;

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.