kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2017 2018 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 20172018 taban puanları nasıldır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 20172018 taban puanları nasıldır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne yerleşmek için kaç bininci olmak gerekir, 2017 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler başarı sıralamaları nasıldır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü en düşük taban puan kaç ile kapatmıştır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler en yüksek taban puan kaçtır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler genel kontenjan sayısı kaçtır gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Üniversite sınavlarına girerek 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlere girmede kullanılan puanları alan adaylar için oldukça önemli olan bir diğer konu da tercihlerdir. Üniversite tercihi sınavın kendisinden daha zorlu ve daha önemli bir konudur çünkü üniversite tercihi sonrasında okunacak bölüm bireylerin hayatlarının geri kalanında nasıl bir kariyer planlayacaklarını belirler. Sınavdan önce veya sonrasında kazanılmak istenen bölümlere girmek için kaç puan almak veya kaç bininci olmak gerektiğine dair fikir edinilmesi açısından sizin için bu taban puan ve başarı sıralamaları listelerini hazırlıyoruz.

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2017 2018 TABAN PUANLARI VE BAŞARI SIRALAMALARI

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 2017yılı kontenjanlarını dikkate aldığımızda Türkiye genelinde toplamda 18658kontenjana sahip bir bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Bunların bir kısmı devletokullarına bir kısmı da özel okullara ait.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümüne girmek için alınması gereken en düşük puan Girne Amerikan Üniversitesi’ne (%75Burslu – KKTC GİRNE) ait olup 197,83858 olarak belirlenmiştir. Bölüme yerleşmede kullanılan en yüksek puan Boğaziçi Üniversitesi’ne ait olup 530,93000 iken en yüksek taban puan da 500,47891 ile Koç Üniversitesi’ne (Tam Burslu) aittir.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler başarı sıralamaları konusuna gelecek olursak en düşük puanın sıralaması aşağı yukarı 350 binlerde iken (Türkiye içindeki örgün eğitim veren devlet üniversitesi baz alınmıştır) en yüksek puanın sıralaması ise 1000 civarındadır. Ortalama bir üniversitede bu bölümü okumak için sınava giren adayların 50 bin ile 70 bin arasında bir sıralama yapması gerekmektedir.

Tabi ki bu sıralama bilgileri YGS ve LYS’nin var olduğu dönem ile ilişkilidir. Bu sistemde siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü TM 3 puan türü ile almaktaydı fakat yeni sistemde 3 puan türünden oluşan TM için artık sadece bir puan türü olacak. Bu da tabi ki sıralamaların oynamasına neden olacak.

Türkiye genelindeki bütün siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerinin taban puanları 2017 2018 siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler taban puanları listesi olarak aşağıdaki gibidir.

Üniversite Rehberi

*Yukarıdaki veriler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sitesinden alınmıştır.

3378 1 f53e037a48c4ae472e61e835fcb2084a scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.