kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2017 Taban Puanları

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 2017 taban puanları kaçla kapandı, uluslararası ilişkiler bölümü kontenjanları ne kadar sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 2017 taban puanları kaçla kapandı, uluslararası ilişkiler bölümü kontenjanları ne kadar, uluslararası ilişkiler bölümü taban puanları kaçtır, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü okumak için kaç puan gerekir, uluslararası ilişkiler bölümü en yüksek kaç puanla kapandı? gibi soruların cevaplarını sizin için derlemeye çalıştık.

Öğrenciler üniversite sınavları olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi iki sınava girerek en az 4 yıllık eğitim veren lisans programlarına başvurabilmek için puanlar aldılar. Bu puanları istedikleri bölümleri tercih etmek için kullandılar ve tercihlerden sonra puanlar oluştu. Biz de birçok konuda yaptığımız gibi tercih etmeyi düşündüğünüz bölümlerin taban puanlarını ve bu konudaki bilgileri tercihlerden önce bir fikir oluşturması için sizin için yazımızda toparlamaya çalıştık.

SİYASET BİLİMİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BÖLÜMÜ 2017 TABAN PUANLARI

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü girebilmek için alınması gereken en düşük puan 197,83858 ile Girne Amerikan Üniversitesi’ne (%75 Burslu – KKTC GİRNE) aittir. Uluslararası ilişkiler bölümü yerleşmede kullanılan en yüksek puan 530,93000 ile Boğaziçi Üniversitesi’ne ait iken yine Koç Üniversitesi (Tam Burslu)en yüksek taban puan olan 500,47891 ile kapatmıştır.

Uluslararası ilişkiler bölümü 2017 yılında Türkiye genelinde toplam 17.557 kontenjana sahipti. Bu kontenjanların bir kısmı özel üniversitelere ait iken bir kısmı da devlet okullarına aitti.

Siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü kazanabilmek için TM 3 puan türünden yararlanılmaktadır.

Türkiye genelindeki tüm uluslararası ilişkiler bölümlerinin siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler bölümü 2017 2018 dönemine ait taban puanları listesi aşağıdaki gibidir.

*Veriler ÖSYM’nin sitesinden alınmıştır.

YKS

3199 1 cbcb9bf4663d5293e9062932aff6e5e0 scaled

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.