kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tarım Kredi Kooperatifleri Kontrolör Yardımcılığı Sınavı Aynı Gün Açıklandı!

18 Ağustos 2018 tarihinde yazılı bölümü gerçekleştirilen Tarım Kredi Kooperatifleri Kontrolör Yardımcılığı sınavı saatler içerisinde açıklandı, sınav süreci nasıldı? Kaç kişi sınava katıldı?

A+
A-

17 Temmuz 2018 tarihinde 8 aday için ilana çıkan Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği KPSS P48 puan türünde 70 puandan yüksek puanı olan adayların başvurularını 17 Temmuz – 3 Ağustos 2018 tarihleri arası kabul etti.

Başvurular neticesinde 130 aday sınava katıldı ve sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarih olan 18 Ağustos 2018 tarihinde açıklandı. kamu haber

Sınavda adaylara; 

KOOPERATİFÇİLİK 

EKONOMİ

Genel İktisat
Ekonomik Teoriler
Para Banka, Kredi
Milli Gelir
Uluslararası Ekonomik Kuruluş ve İlişkiler
İşletme İktisadı

HUKUK

Anayasa Hukuku
Medeni Hukuk
Borçlar Hukuku
İş Hukuku
Ticaret Hukuku
Ceza Hukuku
Kooperatifler Hukuku
Medeni Usûl Hukuku
Ceza Muhakemeleri Hukuku

MUHASEBE

Genel Muhasebe
Maliyet Muhasebesi
Bilanço Analizi
Ticari Aritmetik ve Mali Matematik
Şirketler Muhasebesi

İNGİLİZCE, ALMANCA FRANSIZCA Dillerinden biri

alanlarından toplamda; 110 soru yöneltildi.

Adaylardan yabancı dil oturumu hariç diğer oturumlarda %70 başarı koşulu uygulandı ve kazanan adaylar buna göre belirlendi.

Yazılı sınava 130 aday katıldı ve bu adaylardan; 33 tanesi SÖZLÜ mülakata katılmaya hak kazandı. Mülakata katılmaya hak kazanan en düşük puanlı adayın puanı; 75,20 olarak gerçekleşti.

Mesleğe alınacak adayların illere göre dağılımı ise şu şekildedir;

Sivas Bölge Birliği – 3 Kişi

Trabzon Bölge Birliği – 1 Kişi

Şanlıurfa Bölge Birliği – 1 Kişi

Malatya Bölge Birliği – 1

Erzurum Bölge Birliği – 2 Kişi olmak üzere toplamda 8 kişi mesleğe alınacaktır.

Tarım Kredi Kooperatifleri’nin Tüm Kurumlara Örnek Olması Gerek!

KPSS Alan Bilgisi A Grubu alımlarında adayların en ciddi sorunlarından birisi süreçlerin aşırı uzun sürmesidir. Adaylar aylarca, sınavların açıklanmasını akabinde mülakatların açıklanmasını,güvenlik soruşturmasını ve atamaları beklemektedirler. Uzayan süreçler gerek adayların diğer sınavlara çalışmalarını engellemesi açısından, gerekse işe giriş sürecinin uzamasından kaynaklı olarak ortaya çıkan sosyal buhran açısından hem adaylara hem de topluma ciddi zararlar vermektedir. Bu durumun ortadan kaldırılması için en güzel uygulama örneklerinden birisini Tarım Kredi Kooperatifleri ortaya koymuştur.

Daha ilk aşamadan itibaren bekleyişe koyulan adayları olumlu/olumsuz netice farketmeksizin aynı gün sonucu açıklayarak rahatlatan Tarım Kredi Kooperatifleri’ne tüm kurumlara örnek olması gereken bu uygulaması hasebiyle tüm adaylar adına teşekkür ediyoruz. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.