kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TEİAŞ İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu

TEİAŞ İş İlanları, Personel Alımı ve İş Başvurusu TEİAŞ Nedir? Açılımı Nedir? TEDAŞ İş İlanları ve Personel Alımı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

A+
A-

Türkiye’deki en önemli enerji ve güç kaynağı elektriktir. Elektrik ile ilgili çalışan sektörler, şirketler, firmalar ülkedeki en büyük şirketler arasındadır. Bu şirketlerin başında Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi kısaca TEİAŞ gelmektedir. Türkiye’de yüksek gerilim seviyesindeki iletim dizgesini Enerji Nakil Hattı işletmenliğini yapan ve tekel olan kamu iktisadi teşekkülü TEİAŞ’ın önemi ülke için çok büyüktür. Firma hemen hemen Türkiye’nin her yerinde faaliyet gösterir. Bu nedenle çok sayıda personele ihtiyaç duyar. Bu kapsamda her yıl sık sık personel alımına çıkar. Binlerce kişi de TEİAŞ iş ilanlarına, personel alımına ilgi gösterir. İşte istihdama katkı sağlayan şirketlerin başında gelen TEİAŞ’ın işe alım süreciyle ilgili tüm merak edilenler…

TEİAŞ Nedir? Açılımı Nedir?

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi kısaca TEİAŞ Türkiye’deki elektrik hizmeti veren, devlet tarafından kurulan ve tekel olan bir şirkettir.

8 Haziran 1984 tarihinde 233 sayılı KHK ve 1990 ile 339 sayılı KHK sonrasında 4628 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu kapsamında kurulmuştur. Türkiye’deki yüksek gerilim seviyesindeki iletim dizgesini yani Enerji Nakil Hatının işletmeliğini yapmaktadır. Tekel konumundaki bir devlet firmasıdır.

TEİAŞ binlerce personeli ile yatırımlarına ve faaliyetlerine devam etmektedir. Enerji sektöründeki en önemli aktörlerden biri olan firma yatırımlarını da artırmaktadır. Elektriğin önemi arttıkça TEİAŞ’a duyulan ihtiyaç da artıyor. Bu nedenle firma her yıl sık sık çok sayıda personel alımı yapmaktadır. Binlerce kişi TEİAŞ iş ilanları ve personel alımı ile TEİAŞ iş başvurusu ve iş başvuru formu hakkında araştırma yapmaktadır.

TEDAŞ İş İlanları ve Personel Alımı

2020’li yıllarda istihdama büyük katkı sağlaması planlanan TEİAŞ’ın 2020,2021,2022 ve 2023 yıllarında çok sayıda personel alımı yapması bekleniyor. Elektriğin ülke için önemi arttıkça ve elektrik tüketimi arttıkça TEİAŞ da yatırımlarını artırıyor. Yurt genelindeki teşkilatı, faaliyetleri, binaları, tesisleri, bakım ve dağıtım birimleriyle büyük bir organizasyon olan TEİAŞ’ın personel ihtiyacı da artıyor. Bu kapsamda TEİAŞ yüzlerce kişilik işçi, eleman, memur, mühendis, teknisyen, personel alımı yapacak. Yayınlanan iş ilanlarına lise mezunu, ilköğretim mezunu, üniversite mezunu olanlar başvuru yapabilecek. Ayrıca kadın-erkek tüm adaylar sözleşmeli, geçici, kadrolu, daimi olarak istihdam edilecek.

TEİAŞ personel alımlarını farklı kadro ve pozisyonlar için yapıyor. Çalışanlar yurt genelindeki birimlerde görev yapabiliyor. TEİAŞ müfettiş yardımcısı, engelli işçi, önlisans mezunu, güvenlik görevlisi, temizlikçi, şoför, tekniker, teknisyen, harita mühendisi, endüstri mühendisi, işletme mühendisi, avukat, yazılımcı, ziraat mühendisi, şehir ve bölge plancısı, mimar, inşaat, elektrik, orman mühendisi, avukat, yazılımcı, bilgisayar mühendisi, veri uzmanı gibi kadrolara eleman alacak.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) İş Başvurusu Nasıl ve Nereden Yapılır?

Türkiye’de istihdamı destekleyen, personel alımı yapan her şirkete büyük ilgi gösterilmektedir. Bu noktada enerji sektörü yapılan büyük personel alımları ile öne çıkmaktadır. TEİAŞ da yaptığı personel alımları ile iş arayanların, işsizlerin dikkatini her zaman çekmeyi başarıyor. TEİAŞ iş ilanları ve personel alımı kurumun resmi internet sitesi olan teias.gov.tr adresi üzerinden paylaşılmaktadır. Ayrıca kariyer siteleri ve İŞKUR üzerinden de alımlar paylaşılabilir. Bu nedenle hem kurumun sitesini hem de kariyer siteleri ile İŞKUR’un iş ilanları sayfasını takip etmelisiniz. Başvurular internet üzerinden gerçekleştirilir. İş ilanlarında başvuru tarihleri, gereken belgeler yer almaktadır. Başvurunuzu tamamladıktan sonra insan kaynakları tarafından süreç işletilir ve yazılı sınav ya da sözlü sınav için bilgi paylaşılır..

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.