kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TOKİ İndirim Kampanyası 2019 Ne Zaman?

TOKİ İndirim Kampanyası 2019 Ne Zaman? Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayesinde ev sahibi olan binlerce kişi için 2019'a özel indirim kampanyası düzenlendi. Peki TOKİ indirim kampanyası başvuru şartları nelerdir? İşte tüm detaylar…

A+
A-

Türkiye’de binlerce kişinin hayali onlarca yıldır ev sahibi olmaktı. Az kazanan da çok kazanan da ev sahibi olmanın hayalini kurdu ve hala kuruyor. Bu amaçla da pek çok kişi gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. İşte binlerce kişinin bu hayali Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) sayesinde bir süredir gerçek oluyor. Vatandaş bir miktar peşin para ödeyip daha sonra da taksitle ev sahibi olabiliyor. Bu kapsamda binlerce kişi TOKİ sayesinde ev sahibi oldu. Binlerce kişi de ev sahibi olmak için başvuru yaptı ve borçlandı. Son olarak TOKİ’ye borcu olanları ilgilendiren de önemli bir açıkama geldi. TOKİ’nin indirim kampanyası yapılacağı duyuruldu. Buna göre borcunu 2019 yılında peşin ödeyenler yüzde 22 oranında indirimden faydalanmaya hak kazanacak. Peki TOKİ indirim kampanyası 2019 ne zaman? TOKİ indirim kampanyası 2019 başvuru şartları nelerdir? İşte indirim kampanyası ile ilgili tüm detaylar…

TOKİ İndirim Kampanyası 2019

TOKİ’ye başvurarak ev sahibi olmak isteyen pek çok kişi uygun gördüğü projelere başvuru yapmaktadır. Bu kapsamda belirli bir miktarda peşin para ödedikten sonra kalan borcunu taksitlendirmektedir. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından milyonları ilgilendiren bir açıklama yapıldı. Buna göre TOKİ’ye olan borcunu erken ödeyerek tapusunu hemen almak isteyen konut ya da iş yeri sahiplerine özel bir indirim kampanyası oluşturuldu. Bu doğrultuda başvuru talepleri ve başvuru şartları açıklandı.

TOKİ İndirim Kampanyası 2019 Ne Zaman?

TOKİ borç ödeme sistemi içerisinde iş yeri veya konut alıcısı önce peşin para ödemekte ardından da kalan borcunu taksitlendirmektedir. Ancak pek çok kişi de borcunu erkenden tamamlayıp tapusu almak istemektedir. Bu şekilde düşünen alıcıların yoğun talepte bulunması nedeni ile TOKİ de indirim kampanyası başlattı. Böylece geri ödemesi devam edecen iş yeri ve konut alıcıları için büyük bir kolaylık sağlanmış oldu.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından açıklanan indirim kampanyası milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiriyor. TOKİ 2019 yılı içerisinde borcunu peşin ödeyerek kapatan vatandaşlara yüzde 22 oranında indirim yapacak. Yapılan indirim kampanyasından 2019 yılı içerisinde 210 bin konut ve iş yeri alıcısının faydalanması bekleniyor. Kampanyadan faydalanacak kişiler için kritik başvuru tarihleri ise 21 Mart 2019 tarihinde başlayacak. Vatandaş son başvuru tarihi olan 19 Nisan 2019 tarihine kadar başvuru yapabilecek.

TOKİ İndirim Kampanyası 2019 Başvuru Şartları

İndirim kampanyasından faydalanmak isteyen binlerce kişi bulunuyor. Bu nedenle pek çok kişi TOKİ’nin indirim kampanyası ile ilgili detayları araştırıyor. TOKİ’nin yüzde 22’lik indirim kampanyasından borcunun tamamını kapatacaklar dışındaki vatandaşlar da faydalanabilecek. Bütün borcunu kapatmayacak kişiler de indirim kampanyasına başvuru yapabilecek. Borcunun tamamını kapatmayacak kişiler borçlarının yüzde 25’inden az olmaması şartı ile yaptıkları peşin ödemelerinde yüzde 22 indirim kampanyasından faydalanabilecek. Kampanyadan faydalanmak isteyen kişilerin başvuru tarihlerine dikkat etmesi gerekiyor. 21 Mart 2019 ile 19 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak başvurular dışındaki hiçbir başvuru dikkate alınmayacak. Konut ve iş yeri alıcıları başvurularını bankalardan yapabilecek. Bu tarihten sonra borç ödemeye kalkan vatandaş indirim kolaylığından faydalanamayacak. Kamu Haber

İndirim kampayasından faydalanmak isteyenlerin TOKİ’ye ödemek zorunda oldukları emlak vergisi, vergi, aidat vb. borçlarının bulunmaması gerekmektedir.

İndirim kampanyasından satışları 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilen ve taksidi 2017 yılı içerisinde başlayan alıcılar faydalanabilecek.

İndirim kampanyasından taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan alıcılar faydalanamayacak.

tokii

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.