kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Tıp Kazanmak İçin YKS’de Kaç Net Yapmak Gerekir?

Tıp fakültesinde okumak için kaç net yapmak gerekir? Tıp fakültesi kaç net yaparak kazanılır? Tıp kazanmak için YKS’de kaç net gerekir? 2018 YKS Tıp fakültesi taban puanları kaçta kalır? Tıp fakültesini kazanmak için TYT ve AYT netleri kaç net olmalıdır? Bu soruların cevabını yazımız içerisinde okuyabilirsiniz.

YKS
A+
A-

Okul hayatının lise dönemini Fen Bilimleri ve Matematik dersleri ağırlıklı okuyarak tamamlayan öğrencilerin ilk hedefi tıp fakültesini kazanmaktır. Tıp fakültesi, hem toplumsal saygınlığı hem de okuyan kişilere kattığı beşeri sermayesi açısından geçmişten günümüze gücünü koruyan fakültelerden biridir. Tıp fakültesinde okumak, okuyan kişi açısından garanti istihdam kapısı yaratmasının yanı sıra, okutulan derslerin mezunlarını baştan aşağı donatması da bilinen bir gerçektir. Kişinin insanlarla olan iletişiminden, güncel ekonomik, siyasi ve sosyal olayları değerlendirmesine değin bir çok noktada fakülte mezunları güçlü bir donanım katmaktadır. Bunun yanı sıra Tıp Fakültesi sadece 2018 YKS sonuçlarına göre alınan puana göre tercih edilmesi gereken bir bölüm değildir, kişinin bireysel olarak Tıp’ı okumak istemesi durumunda tercih etmesi gereken bir bölümdür.

Tıp Kazanmak İçin Neler Yapılmalıdır?

Arkadaşlar bu başlıkta sizlere, klasik rehber hocalarının klişelerinin dışına çıkarak; disiplinli, düzenli ve çok çalışın gibi önerilerin dışına çıkarak farklı şeyler söylemek istiyoruz. Arkadaşlar, bildiğiniz üzere ÖSYM sınavları için son aylar oldukça önemli ve değerlidir. Son aylarda yapılan çalışmaların hatırlanması çok daha kolay ve sınav için ayrıcalıklı olduğunu söylemeliyiz. Hele ki, test şeklinde uygulanan genel sınavlarda yakın zamanda tekrarlanan bilgilerin hatırlanması daha kolaydır. Son aylarda,  çalışmaya pek fırsat bulamadığınız bazı derslerin tekrarlarına ağırlık vermelisiniz. Türkçe dersi için paragraf sorusu çözmeli, anlatım bozukluğu sorularına ağırlık vermelisiniz. YKS sayısal puan türünün hesaplanmasında önceliği olmayan TYT Sosyal Bilimler konularını da ihmal etmemelisiniz. Son olarak sizlere çok çalışın sıkı çalışın demek yerine şu tavsiyelerde bulunalım: TYT ve AYT sınavları için geri sayım başladı arkadaşlar, çözeceğiniz her bir soru Tıp Fakültesini kazanmanız için sizin bir adım daha ilerlemenizi sağlayacaktır.

2017 Yerleştirme Sonuçları Tıp Fakültesi Taban Puanları (Bazı Devlet Üniversiteleri)

Bazı devlet üniversitelerinin tıp fakültesi taban puanlarına baktığımız da üniversiteler arası puan aralığının oldukça geniş olduğunu söylemek doğru olacaktır. 440 ile 530 arasında değişen taban puanların ortaya çıkmasında, üniversitenin tıp alanında yapmış olduğu çalışmalar, üniversitenin vermiş olduğu eğitim kalitesi, üniversitenin akademik kadro kalitesi ve üniversitenin uluslararası alanda tanınır olup olmaması gibi etkenler ön plana çıkarmaktadır. Bu puan aralığında olan öğrencilerin MF-3 puan türü sıralamasına göre ilk 22.500 içerisinde yer almaları gerekmiştir. Hacettepe için ilk 1.350 kişi arasında ve diğer büyük devlet üniversiteleri için de ilk 5.000 kişi arasında yer almak gerektiği yıllar içerisinde çok fazla değişmemiştir.

  • Akdeniz Üniversitesi Taban Puanı: 485,954
  • Adıyaman Üniversitesi Taban Puanı: 454,240
  • Ankara Üniversitesi Taban Puanı: 501,050
  • Dicle Üniversitesi Taban Puanı: 461,696
  • Dokuz Eylül Üniversitesi Taban Puanı: 490,061
  • Ege Üniversitesi Taban Puanı: 497,298
  • Hacettepe Üniversitesi Taban Puanı: 515,088 – 523,361 (İNG)
  • Cerrahpaşa Üniversitesi Taban Puanı: 509,638 (İNG) – 511,162
  • Karadeniz Teknik Üniversitesi Taban Puanı: 464,209
  • Hitit Üniversitesi Taban Puanı: 442,808

Taban puanlarına ait tablonun tamamını için tıklayınız . Bu puanlara göre 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavından kaç net yaparsak Tıp Fakültesini kazanabiliriz? Temel Yeterlilik Testi ve Alan Yeterlilik Testlerinden kaç net yaptığımızda tıp fakültesini kazanırız? İşte detaylar…

YKS 2018 Tıp Kazanmak İçin Kaç Net Gerekir?

İyi bir tıp fakültesine girebilmek için, Sosyal Bilimler testi de dahil olmak üzere bütün alanlardan çok iyi netler çıkarılmalıdır. Özellikle, sınav süresinin de YKS için yeterli olması nedeniyle boş bırakılması düşünülen sosyal bilimler testinde de en az 10 net ve üzerinde yapmanız gerekmektedir.

2018 YKS sayısal puan türünden 460 puan alabilmek için, ortaöğetim başarı puanı 50 puan olan bir öğrenci: TYT’de 35 Türkçe, 35 Temel Matematik, 15 Fen Bilimleri ve 10 Sosyal Bilgiler neti yaptığında; AYT için 30 Matematik-Geometri ve 30 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapması bu puanı almasını sağlayacaktır.

2018 YKS sayısal puan türünden 485 puan alabilmek için, ortaöğetim başarı puanı 55 puan olan bir öğrenci: TYT’de 35 Türkçe, 35 Temel Matematik, 15 Fen Bilimleri ve 10 Sosyal Bilgiler neti yaptığında; AYT için 32 Matematik-Geometri ve 34 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapması bu puanı almasını sağlayacaktır.

2018 YKS sayısal puan türünden 500 puan alabilmek için, ortaöğetim başarı puanı 55 puan olan bir öğrenci: TYT’de 37 Türkçe, 37 Temel Matematik, 18 Fen Bilimleri ve 14 Sosyal Bilgiler neti yaptığında; AYT için 34 Matematik-Geometri ve 34 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapması bu puanı almasını sağlayacaktır.

2018 YKS sonucuna göre Hacettepe Tıp Fakültesini kazanabilmek için, ortaöğetim başarı puanı 55 puan olan bir öğrenci: TYT’de 35 Türkçe, 38 Temel Matematik, 17 Fen Bilimleri ve 14 Sosyal Bilgiler neti yaptığında; AYT için 35 Matematik-Geometri ve 36 Fizik-Kimya- Biyoloji neti yapması bu puanı almasını sağlayacaktır. YKS

Yorumlar

  1. Necla atık Avatar Necla atık dedi ki:

    mezuniyet puanı 79 olan biri tıp için kaç net yapmalı ?

  2. Necla atık Avatar Necla atık dedi ki:

    mezuniyet puanı 79 olan biri tıp için kaç net yapmalı ?

  3. Necla atık Avatar Necla atık dedi ki:

    mezuniyet puanı 79 olan biri tıp için kaç net yapmalı ?