kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TM 2 Bölümleri 2023

2017 TM 2 bölümleri hangileridir, TM 2 puan türü nasıl hesaplanır, TM 2 puanlı bölümler nelerdir? gibi soruların cevaplarınızı sizin için derledik. TM 2 bölümleri 2017 listesine buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TM 2 bölümleri nelerdir, TM 2 puan türü ile hangi bölümlere girebilirim, 2023 TM 2 bölümleri hangileridir, TM 2 puan türü nasıl hesaplanır,TM 2 puanlı bölümler nelerdir? sorularının cevaplarını yazımızda bulabilirsiniz.

TM puan türleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) gibi iki farklı sınava girerek kazanılan puan türleridir. TM puan türlerinin hesaplanabilmesi için LYS 1 yani Matematik sınavı ve LYS 3 yani Edebiyat-Coğrafya sınavlarına girmek gerekmektedir. TM 2 puan türü de bu sınavlar üzerinden hesaplanan üç adet TM puan türlerinin ikincisidir.

İl Göç Uzman Yardımcılığı Alım Sayıları ve Taban Puanları

TM puan türlerinin hesaplanmasında % 40 YGS, % 60 LYSetkili olmaktadır.

TM 2 puan türünden barajı geçen adaylar üniversitelerinlisans programlarını tercih etme hakkı kazanırlar. Lisans programları dört, beşveya altı yıllık eğitim sürelerine sahip olabilmektedir.

TM 2 BÖLÜMLERİ 2023

2023 ÖSYM verilerine göre hazırlanmış TM 2 Bölümleri 2023 listesi aşağıdaki gibidir.

1)      Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği

2)      Eşit Ağırlıklı Programlar

3)      Grafik Tasarım

4)      Grafik Tasarımı

5)      İktisadi ve İdari Bilimler Programları

6)      Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı

7)      ModaTasarımı (Fakülte)

8)      Moda ve Tekstil Tasarımı

9)      Öğretmenlik Programları

10)  Sınıf Öğretmenliği

11)  Takı Tasarımı

12)  Tekstil Tasarımı

13)  Tekstil ve Moda Tasarımı

Yukarıdaki liste “2023-ÖSYS : Kılavuz ve Başvuru Bilgileri” içinden alınmıştır. Yapılacak değişiklikler ile ilgili olarak ÖSYM tarafından yapılacak bir duyuru esas olacaktır.

Yıllara Göre Okul Öncesi Öğretmenliği Atama Sayıları Kaçtır? En Fazla Okul Öncesi Öğretmeni Ataması Ne Zaman Yapılmıştır?

Antrenörlük Eğitimi ve Perfüzyon bölümleri ÖSYM tarafından yapılan bir duyuru ile LYS puan türlerine kaydırılmıştır. Bununla ilgili net bir bilgi olmadığı için listelere eklenememiştir. Antrenörlük Eğitimi YGS’nin eşit ağırlıklı puan türüyle yerleştirme yapılan bir programı olduğundan dolayı bu bölümün TM puan türlerinden birine aktarılma olasılığı yüksektir.

TM Puan türleri çoğunlukla ortaöğretim kurumlarının eşit ağırlık programlarından mezun olan öğrenciler tarafından kullanılmaktadır.Üniversitelerin eşit ağırlık programlarını kapsayacak şekilde düzenlenmiştir.

 

2581 1 6e9c1ab2939ed1f50f42cde560650e09

2023 ÖSYM verilerine göre hazırlanmış TM 2 Bölümleri 2023 listesi aşağıdaki gibidir.

1)      Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
2)      Eşit Ağırlıklı Programlar
3)      Grafik Tasarım

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.