kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Trafikte Spin ve Drift Atmanın Cezası 2021 Ne Kadar?

Trafikte spin atmak suç mu? Drift yapmak yasak mı? Trafikte spin ve drift atmanın cezası 2021 yılında neler? Spin ve driftin 2021 cezaları ne kadar oldu?

A+
A-

Trafik kazalarında her yıl binlerce insan ölmekte, yaralanmakta, sakat kalmakta, türlü mal kayıpları yaşanmaktadır. Bu kazaların büyük bir çoğunluğu sürücülerin trafik kurallarına uymamasından kaynaklanmaktadır. Trafik kuralları insanların can ve mal güvenliğini tesis etmek için konulan kurallardır ve bu kurallara uymak hayat kurtarır fakat yine de bazı sürücüler eğlence adı altında bu kuralları ihlal etmektedir ve geri dönüşü olmayan hasarlara yol açmaktadır.

Trafikte spin atmak, drift yapmak da bu kural ihlallerinden birisidir ve özellikle hız tutkunu, araba tutkusu olan sürücüler bu tarz yanlış hareketlerde bulunmaktadırlar. Peki trafikte spin atmak, drift yapmak nedir, suç mudur, cezası 2021 yılında ne kadar olmuştur?

TRAFİKTE SPİN ATMAK VE DRİFT YAPMAK NE DEMEKTİR?

Spin atmak sürücünün kontrollü veya kontrolsüz bir biçimde aracın arka kısmını sağa sola savurması durumudur. Drift ise filmlerde işlendiği için daha çok bilineceği üzere aracın dönüş esnasında, virajdayken ön tekerleklerini sabit konuma getirip arka kısmının döndürmesi ile manevra yapmasıdır. Özellikle tehlikeli denebilecek ve sert olan virajlarda bu hareketle dönüş yapılabilir. Ancak gerçek hayat tabi ki film sahnelerinden farklıdır. Gerçek hayatta yapılan bir hatanın ne yazık ki geri dönüşü yoktur bu nedenle de bu hareketlerin yapılmasın kaçınılması gerekmektedir.

TRAFİKTE SPİN ATMAK SUÇ MU? DRİFT YASAK MI?

Türkiye’de her gün yüzlerce büyüklü küçüklü trafik kazası meydana gelmektedir. Bu kazalar sonucunda vatandaşlar yaşamlarını kaybetmekte veya yara almakta ya da maddi hasarlar yaşamaktadır. İşte tüm bu kayıpların önüne geçmek için trafiğin seyrini, sürücüleri ve araçları tehlikeye atacak hareketlerden uzak durmak kurallar ile yasaklanmıştır ve bu kuralları uyulması zorunludur. Spin atmak ve drift yapmak da trafiği tehlikeye atan hareketlerden olduğu için yasaklanmıştır ve suçtur.

TRAFİKTE SPİN VE DRİFT ATMANIN CEZASI 2021 NE KADAR?

trafikte drif ve spin atmanin cezalari 2021

Trafik cezaları 2020 yılında büyük oranda artırıldı ve kazaların önüne geçilmesi hedeflendi. Bu hedefe uygun olarak da her yıl bu cezalara zam yapılmakta. Trafikte spin atan veya drift yapan yani el freni çekerek, frene basarak veya başka şekillerde aracın ani yönünü değiştiren, aracı kendi etrafında döndüren ve bu hareketler ile trafiğin akışına zarar vererek insanları tehlikeye sokan sürücüler için ceza miktarları 5 bin ile 10 bin TL arası olarak belirlendi. Ayrıca bu vatandaşların sürücü belgelerine yani ehliyetlerine 60 gün süre ile el konulması yönünde karar alındı ve uygulanmaya devam ediliyor.

Spin attığı veya drift yaptığı gerekçesi ile ceza alan sürücüler ceza sonunda psiko-teknik değerlendirmesinden geçmelidirler. Psikiyatri uzmanı uygundur derse sürücü belgeleri iade edilebilir. Ayrıca 60 gün süre ile trafikten men edilen araç da uyarı niteliğinde bir cezalandırma denebilir. Bu ceza kesildikten sonra 5 yıl içinde ikinci kez sürücü belgesine el konursa ehliyet tamamen iptal edilecek.

<div></div>

TRAFİKTE SPİN ATAN VE DRİFT YAPAN SÜRÜCÜLER NEREYE VE NASIL ŞİKAYET EDİLİR?

Pek çok kişi trafikte spin atan veya drift yapan başka sürücülere denk gelmektedir ve rahatsız olmaktadır. Ancak bu trafik magandaları şikayet edilmedikçe bu manzaralar ortadan kalkmayacaktır. Bu nedenle vatandaşların bilinçli davranarak şikayet mekanizmalarını kullanması önemlidir. Trafikte spin atan veya drift yapan sürücüleri ALO 155 Polis İmdat hattına, fahri trafik müfettişlerine veya trafik polislerine şikayet ederek ceza almalarını sağlayabilirsiniz.

<div></div>

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.