kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

2021 HGS Geçiş Cezaları Ne Kadar Oldu?

HGS geçiş cezaları 2021 ne kadar? HGS olmadan geçiş yapınca ne yapılır? Güncel HGS geçiş ücretleri 2021’de ne kadar oldu? Hızlı Geçiş Sistemi kartı nereden alınır?

A+
A-

Otoyollardan ve köprülerden geçmeyi kolaylaştırmak amacıyla geliştirilen HGS yani hızlı geçiş sistemi birçok açıdan sürücülerin hayatını kolaylaştırdı. Her iyi şeyin tabi ki kötü tarafları da bulunmaktadır, HGS konusunda sıkıntı ise HGS olmadan geçiş yapmanın cezalarının bulunmasıdır. Peki HGS nedir, nasıl alınır ve HGS olmadan geçiş yapmanın cezaları ne kadardır?

HGS NEDİR?

Hızlı Geçiş Sistemi otoyol ve köprülerde kullanılan ücretli geçiş sistemidir. Özellikle İstanbul trafiğindeki sorunların giderilmesi maksadıyla uygulamaya konulan sistem milyonlarca sürücünün hayatını kolaylaştırmıştır. HGS hızlı geçiş sistemine verilen kısa addır. Bu sisteme geçilmeden önce otoyol ve köprülerde bilet ile geçiş sistemi uygulanmaktaydı ve bu durum uzun trafik kuyruklarının oluşmasına sebep veriyordu. HGS ile daha etkin, daha hızlı ve daha kullanışlı bir trafik sistemi kurulmuş oldu.

HGS KARTI NEREDEN ALINIR? NASIL ALINIR?

Hızlı Geçiş Sisteminin sağlıklı bir şekilde işlemesi için gereken en önemli materyal HGS kartlarıdır. Kart sahibi sürücüler HGS’ye kartlarını okutarak trafiğin hızla sürmesini sağlarlar. Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kartı almak isteyen sürücüler bankalara ve PTT şubelerine başvuru yapabilir. Sürücüler alınan karta bakiye ekleyebilir veya bankalar üzerinden kredi kartı ile otomatik ödeme işlemi yapabilirler.

<div></div>

HGS OLMADAN GEÇİŞ YAPANLAR NE YAPMALIDIR? HGS GEÇİŞ CEZALARI 2021

hgs gecis para cezalari 2021 ne kadar

HGS kullanmadan gerçekleştirilen geçişlerde sürücülere en çok 15 iş günü süre verilmektedir ve bu sürede sürücülerin yapması gereken ilk işlem HGS kartı almak ve bakiye yüklemektir. Eğer sürücü bahsedilen süre içerisinde HGS almış ise kaçak geçiş için ödemesi gereken ücret normal bir biçimde bakiyeden düşecek ve sürücü ceza ödemek durumunda kalmayacaktır. Eğer 15 iş günü olarak belirtilen zaman zarfı aşılır ve gereken işlemler yapılmazsa yüklü miktarlarda ceza ödemesi ile karşı karşıya kalmak mümkündür. Bu durumda cezayı ödemekten başka çare bulunmamaktadır. Bu nedenle hem HGS ceza soruglama hem de HGS bakiye sorgulama işlemlerini düzenli olarak yapmak sürücülerin yararınadır.

HGS için alınan kartlar sadece tek bir araç plakasına kayıtlıdır ve bu nedenle başka araçlarda kullanılamaz. Kullanılması ve kullanılmaya çalışılması durumunda her iki sürücü için de cezai işlemi uygulanır.

HGS olmadan geçişlerde, kaçak ve yanlış kullanımlarda sürücülere, araç sahiplerine kesilen ceza normal geçiş ücretinin 4 katıdır. Yani örneğin 27,50 TL olan geçiş ücretini yukarıda bahsi geçen şekilde gününde karttan çektirmemiş ise sürücüden daha sonra 110 TL tahsil edilecektir.

<div></div>

HGS BAKİYE VE BORÇ SORGULAMA

Sürücülere cezalardan kaçınmak için HGS durumlarını sorgulamaları ve bakiye kontrol işlemi yapmaları önerilmektedir. Bu sorgulama işlemi için farklı metotlar mevcuttur. HGS sorgulama için PTT, bankalar, e-Devlet sistemi ve 444 1 778 ile 0850 460 60 60 numaralı hat kullanlabilir. Bu yollardan birini seçen vatandaş istediği sorgulama işlemini yapabilir.

GÜNCEL HGS ÜCRETLERİ 2021

Otoyol ve köprülerde uygulanan HGS geçiş ücretleri 2021 şu şekildedir:

1. Köprü Olan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü HGS Ücretleri 2021

Otomobiller 13,25 TL

Hafif ticari araçlar 17,00 TL

Motosikletler 5,25  TL

2. Köprü – Fatih Sultan Mehmet Köprüsü HGS Ücretleri 2021

Otomobiller 13,25 TL

Hafif ticari araçlar 17,00 TL

Motosikletler 5,25 TL

Osmangazi Köprüsü HGS Ücretleri 2021

Otomobiller 147,50 TL

Hafif ticari araçlar 236,00 TL

Motosiklet 103,00 TL

3.sınıf araçlar 280,00 TL

4.sınıf araçlar 371,50 TL

5.sınıf araçlar 468,50 TL

3. Köprü – Yavuz Sultan Selim Köprüsü HGS Ücretleri 2021

Otomobiller 27,50 TL

Hafif ticari araçlar 36,50 TL

Motosiklet 19,90  TL

3.sınıf araçlar 67,50 TL

4.sınıf araçlar 171,50 TL

5.sınıf araçlar 213,50 TL

Köprü ücretleri listesindeki 3. sınıf araçlar; aks sayısı 3 olan 4. sınıf araçları; aks sayısı 4 ve 5 olan 5. sınıf araçları aks sayısı 6 ve üstü olan araçları kapsarken otomobiller 1. sınıf,  hafif ticari araçlar ise 2. sınıf olarak sınıflandırılıyor.

Avrasya Tüneli HGS Ücretleri 2021

Otomobil / Kamyonet 46 TL

Minibüs 69 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.