kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

TYT Geometri Konuları 2018

TYT geometri konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi geometri konuları nelerden oluşmaktadır gibi soruların cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

TYT geometri konuları 2018 nelerdir, Temel Yeterlilik Testi geometri konuları nelerden oluşmaktadır, TYT geometri konuları hangi puan türünde kullanılmaktadır, TYT geometri kaç sorudan oluşmaktadır, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın TYT geometri konularından kimler sorumludur gibi sorulara sizin için cevaplar hazırladık.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarına yerleşmek için kullanılacak puan türlerini almak amacıyla girilen sınavdır. TYT toplamda 4 farklı test grubundan oluşmaktadır. Bunlar matematik, Türkçe, fen bilimleri ve sosyal bilimlerdir.

TYT GEOMETRİ KAÇ SORUDAN OLUŞMAKTADIR VE HANGİ PUAN TÜRLERİNİ ETKİLEMEKTEDİR?

TYT matematik 120 soruluk TYT’nin 40 sorusunu kapsamaktadır geometri de bunun içinde 8 10 soruluk kısımdır. YKS sisteminde farklı puan türleri bulunmaktadır. Bunların en genel hali MF, TM, TS ve DİL puan türleridir. TYT YKS sistemindeki ilk basamağa denk geldiği için hem TYT puanlarının hesaplanmasında hem de TM, TS, MF ve DİL puan türlerinin hesaplanmasında az veya çok etki etmektedir. Bu yüzden TYT geometri konuları tüm puan türlerini etkilemektedir diyebiliriz.

TYT GEOMETRİ KONULARI 2018

TYT geometri konuları matematik testinin ortalama olarak 8-10 sorusunu kapsamaktadır ve matematiği kullanma gücü ve geometri bilgisine dayanmaktadır. Konu başlıkları farklı kaynaklarda farklı biçimde geçebilir fakat birçok kaynağı inceleyerek çıkardığımız liste temelde aşağıdaki gibidir.2018 sistem değişikliği sebebiyle bazı belirsizliklere gebe olsa da konu başlıkları size ışık tutacaktır. TYT 2018 geometri konuları aşağıdaki gibi oluşmaktadır.

·        Açılar ( Üçgen ve Doğru )

·        Açı ve Kenar Bağıntısı

·        Dik Üçgen

·        İkizkenar Üçgen

·        Eşkenar Üçgen

·        Üçgende Alan

·        Üçgende Açıortay ve Kenarortay

·        Eşlik

·        Benzerlik

·        Çokgen

·        Dörtgen

·        Yamuk

·        Paralel Kenar

·        Dikdörtgen

·        Kare

·        Eşkenar Dörtgen

·        Çember

·        Açı

·        Uzunluk

·        Daire ve Alan

·        Küre

·        Prizma

·        Piramit

·        Analitik Geometri ( Koordinat, Nokta Analitiği, Doğru Analitiği )

·        Vektör

·        Simetri

·        Döndürme

*TYT geometri konuları farklı kaynaklar içinden düzenlenmiştir ve yol gösterici olması amacıyla yayımlanmıştır. Yapılacak değişiklikler veyahut farklı kaynaklarda bulunan farklı konu dağılımları için MEB’in uyguladığı müfredatı incelemenizi öneririz. YKS

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.