kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Ankara Fen Liseleri Taban Puanları 2019 2018

Ankara fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Ankara fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır sorularının cevaplarına buradan ulaşabilirsiniz.

Ankara fen liseleri taban puanları 2019 yılı için 2018 yılında kaçta kalmıştır, Ankara ilinde kaç fen lisesi bulunmaktadır, Ankara’da bulunan bu fen liseleri için kaç kontenjan ayrılmıştır, Ankara fen liseleri en düşük ve en yüksek kaç taban puanları ile kapatmıştır, bunlar hangi tarihe ait yerleştirmelerin taban puanlarıdır gibi soruların cevaplarına yazımızdan ulaşabilirsiniz. Üniversite Rehberi

Sık sık değişen liselere yerleştirme sistemi en son hali ile Liseye Geçiş Sistemi (LGS) adını almıştır. Ortaokul eğitimini tamamlayan bireyler bu sınava girerek istedikleri liselere/ortaöğretim kurumlarına yerleşmenin mücadelesini vermektedir. Bireyler için oldukça önemli olan bu yerleştirme işlemlerinde adayların aklındaki belki de en önemli soru aldığım puan istediğim liseye yetecek mi sorusudur. Bizler bu sorunun cevabı noktasında fikir vermesi amacıyla liselerin taban puanları listelerini derlemeye ve yayımlamaya çalışıyoruz.

ANKARA FEN LİSELERİ 2019 TABAN PUANLARI

Ankara fen liseleri 2019 2018 taban puanları listesi aşağıdaki görseldedir. Görseli incelemeden önce verdiğimiz bilgilere göz atmak isteyebilirsiniz.

Ankara iline bağlı toplamda 14 fen lisesi bulunmaktadır. Bunlar: Ankara Fen Lisesi, Ankara Pursaklar Fen Lisesi, Cumhuriyet Fen Lisesi, Özkent Akbilek Fen Lisesi, Keçiören Fen Lisesi, Polatlı TOBB Fen Lisesi, Meliha Hasanali Bostan Fen Lisesi, Mustafa Hakan Güvençer Fen Lisesi, Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi,Mehmet Doğan Fen Lisesi, Yavuz Sultan Selim Fen Lisesi, Hatice-Cemil Ercan Fen Lisesi, Bilal Güngör Fen Lisesi ve Hasan Hüseyin Akdede Fen Lisesi’dir.

Bu liselere ait toplamda 1920 kontenjan bulunmaktadır. Ankara’da bulunan fen liseleri kontenjanları 120 ve 150 şeklinde değişmektedir.

30 Temmuz 2018 tarihinde yapılan yerleştirmelere göre Ankara ilindeki bir fen lisesine yerleşmek için alınması gereken en düşük taban puan 261,8843 olarak belirlenirken en yüksek taban puan ise 464,1656 olarak belirlenmiştir.Bunlar sırasıyla Hasan Hüseyin Akdede Fen Lisesi’ne ve Ankara Fen Lisesi’ne aittir.

Her yıl olduğu gibi bir sonraki yılın tercihlerinde kullanılmak üzere kontrol edilecek taban puanlar bir önceki yıldaki puanlar üzerinden oluştuğu için sizlere 2019 taban puanları için 2018 yerleştirmeleri puanları ile derleme yaptık. Bu puanlar yukarıda da bahsettiğimiz gibi fikir vermek amacıyla hazırlanmıştır. Unutulmamalıdır ki her sene yapılan sınav kendi içinde değerlendirilmektedir. Sınav zor olduğunda taban puanlar düşebilir, kolay olduğunda ise yükselebilir. Tercih yaparken bu detayları göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyiniz.

Fen liseleri, LGS, diğer liseler, ders konuları, tercihler ve yerleştirmeler ile ilgili konularda deneyim sahibi üyelerin bulunduğu forum sayfalarımızı ziyaret edebilirsiniz. Foruma ulaşmak için TIKLAYINIZ

*Bilgiler ve taban puan verileri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kaynaklarından ve resmi sitesinden derlenmiştir. Yapılacak değişikliklerde,yeni yerleştirme puanları ile ilgili verilerin belirlenmesinde MEB’in yapacağı duyurular ve yayımlayacağı bilgiler esas olacaktır. Biz de bu bilgiler ışığında verilerimizi güncellemeye çalışacağız fakat MEB’in resmi web sitesini düzenli olarak ziyaret etmeniz sizin için faydalı olacaktır.

5315 1 d0859033866225c3b764ec9b3a0561b9

Yorumlar

  1. LGS'li Avatar LGS'li dedi ki:

    Ankara merkez ilçeleri ile taşrada bulunan ilçeleri arasında uçurum puan farkı var. Sanki bir taraf Fen Lisesi diğer taraf Anadolu İmam Lisesi gibi.