kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Uzlaştırmacı Ücretleri 2020 Ne Kadar?

Uzlaştırmacı Ücretleri 2020 Ne Kadar? Uzlaştırmacı Nedir? Kimdir? Uzlaştırmacı Ne İş Yapar? Kimler Uzlaştırmacı Olabilir? Uzlaştırmacı Ücretleri 2020 Yılında Ne Kadar Oldu?

A+
A-

Adalet sisteminde taraflar yalnızca mahkeme salonunda karşı karşıya gelmemektedir. Davalı olmak dışında uzlaşmak da bir seçenektir. Bu kapsamda günümüzde uzlaştırmacı olarak görevlendirilen kişiler sorun yaşayan taraflarla anlaşmaya çalışmaktadır. Bu sayede taraflar uzlaşı, müzakere yolunda adımlar atar. Taraflar anlaşırsa konu mahkemeye taşınmaz ve yargıda yük hafifler. Bu süreçte uzlaştırmacı olarak görev yapan kişiler ise sistemin merkezinde yer almaktadır. Peki uzlaştırmacı nedir? Kimdir? Uzlaştırmacı ne iş yapar? Uzlaştırmacı ücretleri 2020 ne kadar?

Uzlaştırmacı Nedir? Kimdir?

Uzlaşma, herhangi bir konuda tartışan, sorun yaşayan, ayrı düşen kimselerin bir araya gelerek ortak bir noktada buluşmasıdır. Uzlaştırma da sanık ile mağdur arasında Cumhuriyet savcısı tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı ile yürütülen süreci anlatır. Uzlaştırmacı da iki taraf arasındaki müzakereleri yöneten, tarafları uzlaştırmaya çalışan avukat veya hukuk eğitimi alan uzman kimsedir. Kamu Haber

Uzlaştırmacı Ne İş Yapar?

Hukuk eğitimi almış pek çok kişi, avukatlar, uzlaştırmacı olmak istemektedir. Ancak uzlaştırmacı ne iş yaptıkları, üstlendikleri görevleri bilen pek azdır. Peki uzlaştırmacı ne iş yapar?

  • Suçun toplum üzerindeki etkilerini giderir.
  • Toplum barışına katkı sağlar.
  • Vatandaşın adalet tecrübesini artırır.
  • Sorunların adli birimlere yansımadan çözümüne katkı sunar.
  • Mahkemelerdeki yükü azaltır.
  • Adalet sistemine güveni artırır.
  • Uzlaşı kültürünü yaygınlaştırır.

Kimler Uzlaştırmacı Olabilir?

Konuyla ilgili sorulan bir diğer soru da kimlerin uzlaştırmacı olabileceğiyle ilgilidir. Çünkü her isteyenin bu görevi üstlenmesine imkan yoktur. Peki kimler olabilir?

  • Avukatlar
  • Hukuk eğitimi almış kişiler
  • Üniversitelerin hukuk fakültelerinden mezun olan kişiler
  • Hukuk eğitimi veren İİBF (4 yıllık lisans)

Uzlaştırmacı Ücretleri 2020 Ne Kadar?

2020 yılında uzlaştırmacıya ödenecek ücretleri belirleyen asgari ücret tarifesi belli oldu. Bu kapsamda hangi durumlarda görevlendirilen uzlaştırmacıya ne kadar ücret verileceği de ortaya çıktı. Buna göre ulaştırma süreci başlamasına ve uzlaştırılacak olan taraf sayısına göre 145 TL ile 1018 TL aralığında ücret ödemesi yapılacak. Uzlaştırma teklifte olumsuz sonuçlanırsa 145-218 TL arasında ödeme yapılacak. Uzlaştırma olumsuz sonuçlanırsa taraf sayısına göre 218 TL ile 508 TL arasında ödeme yapılacak. Uzlaştırma süreci olumlu sonuçlarınsa kaç kişinin uzlaştığına göre 436 TL ile 1018 TL arasında ücret ödemesi yapılacak.

Uzlaştırma teklif aşamasında olumsuz sonuçlanırsa 145-218 TL

Uzlaştırma sürecinin olumlu sonuçlanması halinde;

2-3 kişinin uzlaştırılması için 436-582 TL,

4-6 kişi için 582-727 TL,

7-9 kişi için 727-872 TL,

10 ve daha fazla kişi için 872-1018 TL ödeme yapılır.

Uzlaştırma süreci, denemeleri olumsuz sonuçlanırsa;

Taraf sayısı 2-3 kişi ise 218-290 TL,

Taraf sayısı 4-6 kişi ise 290-363 TL,

Taraf sayısı 7-9 kişi için 363-436 TL,

Taraf sayısı 10 ve daha fazla kişi ise 436-508 TL ödeme yapılır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.