kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Vagon Teknisyeni Nedir? Nasıl Olunur?

Vagon Teknisyeni Nedir? Nasıl Olunur? Ne İş Yapar? Revizör Ne Demek? Görevleri Nelerdir? Vagon Teknisyeni Olma Şartları Nelerdir? Vagon Teknisyeni Maaşları Ne Kadar? Revizör Ücretleri Ne Kadar?

A+
A-

Vagon Teknisyeni Nedir? Nasıl Olunur?

Gençler artık her türlü mesleği araştırarak kendilerine uygun olanı bulmaya çalışıyorlar. Bizler de farklı olan ve bilinen meslekleri yazılarımızda tek tek ele alıyoruz. Farklı mesleklerden biri olarak da karşımıza Vagon teknisyeni çıkmaktadır.

Türkiye’de en önemli sorun olarak işsizlik gösterilmektedir. Farklı eğitim durumlarındaki binlerce kişi işsiz durumdadır. Bu nedenle iş olanağı olan her meslek koluna büyük ilgi gösterilir. Özellikle de ulaşım alanındaki meslekler bu ara popülerdir.

Türkiye’de demir yolu yükselen bir ulaşım biçimidir. Bu alandaki her meslek grubuna da ilgi büyüktür. Bunların başında da vagon teknisyeni mesleği gelmektedir. Revizör olarak da bilinen bu meslek grubu bünyesinde yüzlerce çalışan bulunmaktadır. Bu pozisyon hakkında ne iş yaptığı, çalışma şartları, nasıl olunduğu ve maaş bilgisi merak edilmektedir.

Vagon Teknisyeni Nedir? Revizör Ne Demek?

Vagon teknisyeni pozisyonu halk arasında revizör olarak da bilinmektedir. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü bünyesinde, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı çatısı altında istihdam edilen teknik alanda çalışan bir personeldir. TCDD her sene onlarca kişilik vagon teknisyeni alımı yapmaktadır.

Bu nedenle bu meslek her dönem popülerdir. Trenler onlarca vagondan oluşan araçlardır. Teknisyen de bu vagonlarda çalışan olmazsa olmaz bir personeldir.

Vagon Teknisyeni Ne İş Yapar? Görevleri Nelerdir?

Trenlerin sağlıklı, sorunsuz, kazasız bir şekilde hareket etmesi için görev yapan bu personelin pek çok görev ve sorumluluğu bulunur. Türkiye’deki iş yükü en ağır olan mesleklerin başında gelir. Tren yolu taşımacılığının güvenilir olması çok önemlidir.

Bu meslekte bunun için vardır. Trenleri oluşturan vagonların işletilmesi, birbirine bağlanması, bakımları, tamir edilmeleri, seyir güvenliği gibi konular vagon teknisyeninin sorumluluğundadır.

  • Tren kazalarının yaşanmasını engellemek.
  • Can ve mal kaybının önüne geçmek.
  • Meslek onuruna uygun davranmak.
  • Memuriyetin kurallarına dikkat etmek.
  • Her koşulda görev yapmak.
  • Vagonların durum takibini, kontrolünü, bakımını ve tamiratını gerçekleştirmek.
  • Tren vagonlarını incelemek.
  • Arızaları tespit edip raporlamak.
  • Trende eksik olan ihtiyaçları belirlemek ve bu ihtiyaçları gidermek.
  • Trenin ve vagonların görev öncesinde ve sonrasında bakımını yapmak.

Vagon Teknisyeni Nasıl Olunur? Olma Şartları Nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi bu meslekte de bazı şartları yerine getirmek gerekir. Öncelikle adayların eğitim şartını karşılamaları gerekir. Vagon teknisyeni olmak isteyen kişilerin en az ortaöğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmaları istenir.

Bu bölümlere örnek olarak raylı sistemler teknolojileri, demiryolu işletmeciliği, bilgisayar işletmeciliği, bilgisayar işletim teknisyenliği gösterilebilir. Ayrıca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile TCDD tarafından yayınlanan iş ilanları takip edilmelidir.

Devletin yayınladığı iş ilanlarında vagon teknisyenliği alımı için adaylarda KPSS puan şartı aranır. Adayların Kamu Personeli Seçme Sınavına girmesi ve olabildiğince yüksek puan alması gerekir. Daha sonra yazılı/sözlü sınava aşamaları olur. Tüm aşamaları başarıyla geçen adayların göreve başlamaları için tarih belirlenir.

Vagon Teknisyeni Maaşları Ne Kadar?

Meslekle ilgili en çok merak edilen konu gelirler, kazançlardır. Bu mesleği icra eden memurların aylık gelirleri sık sık araştırılır.

Vagon teknisyenlerinin maaşları 4-5 bin TL seviyesindedir. Derece ve kıdem, hizmet yılı, eğitim durumu, fazla mesai, görev bölgesi gibi unsurlara göre maaşlar değişebilmektedir.

Yorumlar

  1. ahmet Avatar ahmet dedi ki:

    keşke bizde kazansak olmuyor böyle bölüm başı 550 lira dedir abi ya

  2. mahmut konur Avatar mahmut konur dedi ki:

    atnacak vagon teknisyenleri ile ilgili not=demiryollarında en zor.en kritik en özel en önemli görevi yürüterek seyrüsefer emniyetini temin eden bu kişiler direkt bölge müdürüne bağlanmalıdırlar. asla depolarda görevlenmdirimemelidir.maddi mağduriyetleri giderilmeli çalışma ortamları iyileştirilmelidir.hatta ünvanlar (eğitimlerden sonra)vagon kontrolürü veya tren denetim müfettişi gibi.değiştirilmelidir.teknik görevde en önemli görevi yürüten faal personeldirer.

  3. Ali Avatar Ali dedi ki:

    Vagon teknisyeniyim maaşlar dediğiniz gibi değil. İlk 6 ay asaletiniz tasdiklenene kadar %8 eksik ücret alırsınız. Onda da sözleşme ücreti 8.500 küsür ek ödeme olarak da 1.091 TL alıyorsunuz kesintiler ile birlikte 8-8.5 arası maaşınız oluyor. Asaletten sonra da 9-9.5 arasına çıkıyor.
    Bilginize

  4. atalay konur Avatar atalay konur dedi ki:

    maaşları fena değil.ancak aldıkları sorumluluk görevlerini çok dikkatli bilinçli çabuk..tam ve doğru yapılmasını gerektiriyor..tren muayene kontrol bakım ve tamiratta en ufak bir hata seyir güvenliğini tehlikeye sokar.taşımaların konforlu hızlı emniyetli ve sağlıklı olması bu elemanlara bağlı.özverili çalışmak mecburiyetinde olan bu faal elemanlara başarılar dilerim