kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

VHKİ Nedir? Nasıl Olunur? Görevleri Nelerdir?

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) günümüzde çok popüler bir meslektir. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) nedir? VHKİ ne iş yapar? VHKİ açılımı nedir? VHKİ nasıl olunur? VHKİ iş imkanları ve çalışma şartları nasıldır? İşte VHKİ ile ilgili her sorunun cevabı…

A+
A-

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) milyonlarca kişinin hem en büyük sınavıdır hem de hayallere giden bir köprüdür. Kamu kurum ve kuruluşlarında memur olmak isteyen binlerce kişi Kamu Personeli Seçme Sınavına(KPSS) hazırlanmaktadır. KPSS’de başarılı olan memur adayları hayallerine kavuşur ve kamu personeli veya devlet memuru olarak atanır. KPSS’ye hazırlanan binlerce kişi alan üzerinden tercih yapmıyorsa birçok meslekle karşılaşır. Özellikle Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni (VHKİ) mesleği yüksek atama puanına sahip olmasıyla dikkat çeker. Yüksek atama puanı ve yüksek maaşıyla pek çok kişinin hayallerini süsleyen Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)mesleğiyle ilgili pek az şey bilinmektedir. Peki veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) nedir? VHKİ ne iş yapar? VHKİ görevleri nelerdir? VHKİ açılımı nedir? İşte veri hazırlama ve kontrol işletmeni (VHKİ) ile ilgili tüm merak edilenler…

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nedir?

2000’li yıllarla birlikte pek çok yeni meslek hayatımıza girerken pek çok meslekte tarihin tozlu sayfaları arasına karıştı. Yeni yüzyılda yeni başlıklar önem kazandı. Öyle ki 21. Yüzyılda bilgi, veri ve bu alanlarla ilgili meslekler hayatın merkezine geldi. İşte o mesleklerden biri:Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni… VHKİ 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında Genel İdare Hizmetleri (GİH) kapsamında istihdam edilen memurluk dallarından birisidir. VHKİ KPSS’ye hazırlanan binlerce kişinin karşılaştığı geri kalan insanların pek bilmediği bir meslektir. “VHKİ nedir?” sorusuna en doğru cevap veri analizi yapan, verileri sınıflandıran ve saklayan kişidir. “VHKİ’nin açılımı nedir?” sorusu da çok sık sorulmaktadır. VHKİ, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeninin kısaltılmış halidir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Ne İş Yapar?

VHKİ olarak çalışan personelin pek çok sorumluluğu,görevi ve geniş yetkileri bulunmaktadır. VHKİ bünyesinde çalıştığı kuruma göre farklı alanlarda çalışabilir. “VHKİ ne iş yapar?” sorusunun pek çok cevabı bulunmaktadır. Ancak Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) temelde verileri işler, kontrol eder, iletir ve saklar. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ)  birimler arasında veri trafiğini yürütür. Evrakların, belgelerin, bilgilerin hazırlanması, işlenmesi,imzalanması ve arşivlenmesi VHKİ’nin sorumluluğundadır.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) iyi derecede yabancı dil, bilgisayar, programlama ve Office programlarını bilmelidir.Verilerin hazırlanması, oluşturulması, sunulması, tablo haline getirmesi ve saklanması için bilgili olmak gerekmektedir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Görevleri Nelerdir?

VHKİ olarak çalışan personeller deyim yerindeyse joker personellerdir. Her görevi yapar ve her görevi üstlenirler. Üstlerinin,müdürlerinin kendilerinden beklentileri çok fazladır. Büyük işleri kısa süre içerisinde yaparlar. VHKİ görevleri olarak pek çok başlık sıralanabilir. İşte Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeninin (VHKİ) görevleri …

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni verileri ve bilgileri istenilen şekilde bir araya getirir, derler, inceler ve kaydeder.

VHKİ bilgilerin ve verilerin doğruluğunu teyit eder.Verilerin tam, eksiksiz, ve doğru olduğunu doğrular. Verilerdeki hatalar ve eksiklikleri düzeltir.

VHKİ bilgi ve verileri tablo haline getirir. İstenilen şekilde düzenler. Verileri düzenli olarak kaydeder ve arşivler. Bilgi ve verilerin tarihsel veya alfabetik olarak sıralar.

VHKİ verilerin sisteme girişini denetler. Hataları ve sorunları düzeltir. Verilerin işlenmeden önce düzeltilmesini sağlayarak sistemi korur.

VHKİ elektronik ortamda veri işlemleri yürütür. Verileri oluşturur, yazar, kaydeder, oluşturur.

VHKİ üstleri, yöneticileri ve müdürleri tarafından verilen görevleri eksiksiz yerine getirir. İstenilen veri ve bilgileri oluşturur, bulur ve gerekli yere yönlendirir.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Nasıl Olunur?

KPSS’ye hazırlanan binlerce kişi seçeceği mesleği merak etmektedir. KPSS’de en yüksek atama puanı olan meslekleri incelemektedir. İşte bu noktada karşımıza Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) çıkar. VHKİ KPSS’deki en yüksek atama puanına sahip meslek grubudur. Öyle ki pek çok kişi VHKİ olmak istese de olamayacağını düşünür. VHKİ olmak isteyen binlerce kişi bulunmaktadır. Peki “VHKİ nasıl olunur?” VHKİ olmak için belirli bir prosedür yoktur. Hemen hemen bütün kamu kurum ve kuruluşları VHKİ kadroları için farklı başvuru şartları aramaktadır.

VHKİ olmak isteyen kişilerde öncelikle eğitim şartı aranır. Ortaöğretim mezunu, önlisans mezunu, ve lisans mezunu olan adaylar VHKİ ilanlarına başvuru yapabilir. Ayrıca VHKİ olmak için temel şart KPSS’den gerekli puanı almaktadır. KPSS’den istenilen puanı alan adaylar VHKİ ilanlarına başvuru yapabilir.

Yani VHKİ olmak için KPSS’den yüksek puan almalı ve kurumların istediği özel şartları sağlamanız gerekmektedir. Bu nedenle VHKİ ilanlarını takip etmeniz önerilir. www.tercihiniyap.net ailesi olarak VHKİ ilanlarını sitemizde düzenli olarak paylaşıyoruz. Ayrıca forum sayfamız üzerinden de VHKİ ile ilgili her konuyu tartışıyoruz.

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) Çalışma Şartları

Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) mesleği ile ilgili pek çok konu merak edilmektedir. VHKİ iş imkanları nasıldır? VHKİ nerelerde çalışır? VHKİ çalışma şartları nasıl? VHKİ çalışma saatleri nasıl?İşte VHKİ ilgili cevabı merak edilen sorulardan bazıları bunlardır. www.tercihiniyap.ne ailesi olarak tüm bu sorulara cevap aradık.

VHKİ meslek grubunun iş imkanı oldukça geniştir. Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (VHKİ) olarak pek çok kamu kurum ve kuruluşunda iş imkanı bulabilirsiniz. Valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, bakanlıklar,genel müdürlükler, vakıflar çok sayıda VHKİ istihdam eder. Veri ve bilginin önem kazandığı günümüzde her geçen gün VHKİ ilan sayısı ve kadro sayısı da artmaktadır.

VHKİ olarak çalışan personeller tıpkı diğer memurlar gibi 09.00-17.00 arasında günde 8 saat olmak üzere haftada en fazla 40 saat çalışırlar. Çalışma şartları diğer memurlara kıyasla daha iyidir. İlk olarak diğer memurlara kıyasla VHKİ maaşları daha yüksektir. VHKİ olarak göreve yeni başlayan bir personel en az 3 bin TL maaş almaktadır. Ayrıca bilgisayarı olmadan çalışan memurlara kıyasla VHKİ’nin sahip olduğu donanımlar daha fazladır. Ayrıca kendilerine tahsis edilen bir ortam ve özel odalar bulunmaktadır.

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

NEDİR ?

5882 1 d9d265950186d827c5abc2c800a333d6

Yorumlar

  1. VHKİ Avatar VHKİ dedi ki:

    VHKİ olmak istiyordum. Yazınıza denk geldim. Teşekkür ederim mesleği, görevleri çalışma şartlarını harika anlatmışsınız.

    1. Buket Avatar Buket dedi ki:

      Ben VHKİ olarak görev yapıyorum

      1. Şahin Avatar Şahin dedi ki:

        Çalışma şekli nasil? Ve nasil girdiniz detay verebilirmisiniz?