kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır ? Nedir ?

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nereden Alınır ? Nedir ?

A+
A-

Vukuatlı nüfus kayıt örneği nedir ? Vukuatlı nüfus kayıt örneği nereden alınır ? Vukuatlı nüfus kayıt örneği e devletten nasıl alınır ?

 

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nedir?

Bizim , 1. dereceden akrabalarımızın ( kardeş, anne, baba  )  ve eşimizin doğum yeri , tarihi vs gibi önemli nüfus bilgilerini gösteren ve vize işlemlerinde , miras intikal işlemlerinde, emekli olma işlemlerinde ve nadiren de iş başvurularında istenen resmi bir evraktır . Gelen sorular üzerine nüfus kayıt örneği nasıl alınır, nüfus kayıt örneği nereden edinilir detaylı olarak açıklayacağız.

Nüfus kayıt örneği istenen diğer adıyla vukuatlı nüfus kayıt örneği arasında bir fark yoktur.  Ailenin tüm bireylerinin  bilgilerinin açıkça bulunduğu için aynı belgeye aile nüfus kayıt örneği de denilebilmektedir.  Açık adresiniz, evlenmenizin akabinde soyadı değişikliği yaşayan eşinizin kızlık soyadı ,  çifte vatandaşlığı olanların tüm vatandaşlık bilgileri gibi bilgiler nüfus kayıt örneğinde yeralacaktır.

İllerimizde Haftalık 100.000 Nüfusa Karşılık Gelen Toplam Vaka Sayıları Karşılaştırma Tablosu

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneğini Kimler Alabilir?

T.C. İçişleri Bakanlığı mevzuatına  göre nüfus kayıt örneği bizzat kişi tarafından alınabileceği gibi , almak isteyen şahsın eşi , ailesi yani babası, dedesi ya da dedesinin babası vb üst soyları ile  çocukları , torunları ve torunlarının çocukları gibi alt soyları tarafından ilgili  şahsa ait vekaleti ibraz edenler tarafından alınabilecektir . kamu haber

Nüfus Kayıt Örneği  İçin Gereken Belgeler Nelerdir?

Nüfus kayıt örneği almak için  ek bir belgeye gerek yoktur. Eğer  kişinin kendisi tarafından nüfus kayıt örneği çıkartılacaksa kimlik belgesi yeterli gelmektedir ancak yukarıda saymış olduğumuz kişiler tarafından çıkartılacaksa vekalet  belgesi şarttır.

Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Nasıl Alınır ?

Vukuatlı nüfus kayıt örneği almak istediğiniz takdirde üzerinde T.C. kimlik numaranızın yer aldığı kimliğiniz ile size en yakın bulunan Nüfus Müdürlüğüne müracaat etmelisiniz. Bu belgeyi almak için sadece bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğüne gitmenize kesinlikle gerek yoktur. Herhangi bir Nüfus Müdürlüğünden rahatlıkla biçimde bu belgeyi çıkartabilirsiniz. Ayrıca bu belge için müdürlükte sizden herhangi bir ücret de talep edilmeyecektir. Sonuç olarak tamamen ücretsiz bir şekilde kısa süre içerisinde belgenizi alabilirsiniz.

Ülkemizde Nüfusu En Az Olan Üç İl Bayburt, Tunceli ve Ardahan Oldu

E-Devlet Nüfus Kayıt Örneği Alma

E-Devlet Kapısı üzerinden bu  işlemi dakikalar içerisinde , kamu kurum ve kuruluşlarında gidip sıra  beklemeden, internet ortamında online olarak yapabiliyorduk . Fakat nüfus kayıt örneği çıkartma  ne yazık ki E-Devlet üzerinden gerçekleştirebildiğimiz işlemlerden bir tanesi değildir . 2012 yılında internet üzerinden nüfus kayıt örneği çıkartmak imkanı kaldırılımıştır. Önceden E-Devlet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği rahatlıkla çıkartılabiliniyordu. Fakat zamanla malesef sahte belgelerin çoğaltılması ve bunun engellenememesi sebebiyle bu işlem daha sonra e-devlet sisteminden kaldırıldı.

Vukuatlı nüfus kayıt örneği neden istenir?

Genelde vize başvurularında istenilmektedir. Tam tekmil vukuatlı nüfus kayıt örneği genellikle vize başvurularında istenen bir belgedir.

Yorumlar

  1. Yukselyasamenekse Avatar Yukselyasamenekse dedi ki:

    29939025