kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

YKS 2018 Hukuk Kaç Puan ve Sıralamada Kalır?

2018 YKS hukuk kaç bine düşer, hukuk kaç puanda kalır, hukuk sıralamaları nereye düşer gibi soruların cevaplarını sizin için yaptığımız analizde topladık. Buradan ulaşabilirsiniz.

YKS
A+
A-

2018 YKS tercih işlemleri 7 Ağustos 2018 tarihi itibariyle başladı. Kendileri için doğru tercihi yapmayı düşünen adaylar, devlet üniversitelerinde yer alan hukuk bölümünün kaç puanda ve hangi sırada kalacağını merak ediyor. Biz de bu konuda adaylara fikir vermek istiyoruz.

2018 YKS sonuçları açıklandı ve tercih işlemleri başladı.Adaylar, YKS sonuçlarında yer alan YKS Eşit Ağırlık puanına göre hukuk bölümü tercihinde bulunacak. 2018 YKS ile hukuk bölümünü tercih etmek isteyen adaylar,geçen yıl devlet üniversitelerinin 410 puan ve 30 bin sıralamada kaldığını biliyor. Ancak hukuk bölümünün 2018 yılı içinde aynı sıralamada kalacağı kestirilemiyor. Bu durumun netlik kazanması adına YÖK, MEB, ÖSYM ve 2018 YKS sınavına katılan adaylardan aldığımız sonuç verilerinden hareketle hukuk bölümü kaç puan ve sıralamada kalır sorusunun cevabını veriyoruz. YKS

Hukuk Bölümü Hangi Sırada Kalır?

2018 Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarına göre adaylardan aldığımız veriler ışığında 2018 YKS Eşit Ağırlık puan türüne göre devlet üniversitelerinde yer alan hukuk bölümlerinden en düşük sıralama ile kapatacak olan üniversiteler: 35 bin ile 38 bin arasında kalacaktır. Normalde eşit ağırlık puan türüne göre hukuk bölümüne son sırada giren adayın eşit ağırlık sıralaması 17 bin civarındadır. Burada sıralamayı etkileyen başlıca unsur: Sayısal puanıyla tercih yapacak olmasına rağmen, eşit ağırlıkta da sıralaması iyi olan adayların var olmasıdır. Örneğin, YKS Sayısal puan türünde 6.684 sırada yer alan bir aday, Eşit Ağırlık puan türünde de 15.872 sırada yer almaktadır ve bu aday kuvvetle muhtemel Eşit Ağırlık bölümlerini tercih etmeyecektir.

Hukuk Bölümü Kaç Puanda Kalır?

Hukuk bölümünün hangi sırada kalacağını konuştuğumuza göre şimdi de bu sıralamaların kaç puana tekabül edeceğini de konuşalım. 2018 YKS sonuçlarından aldığımız verilere göre, YKS Eşit Ağırlık sıralaması 35.000’lerde olan bir adayın YKS EA puanı 380 civarında iken, 38 binlerde olan bir adayın puanı da 375 civarındadır. Devlet üniversitelerinde yer alan hukuk bölümlerinin 373 puan altına düşmeyeceğini belirtmemiz yanlış olmayacaktır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.