kpss
taban puanlar
başarı sıralamaları
atama puanları
yks
tyt

Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar? Jeomorfolog Nedir? Ne Demek? Jeomorfolog Nasıl Olunur? Jeomorfolog Ne İş Yapar? Jeomorfolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023 Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

A+
A-

Türkiye’deki en az bilinen mesleklerin başında ‘jeomorfolog’ mesleği gelmektedir. Türkiye’de en ilgi çeken mesleklerden biri olan bu meslek hakkında pek çok soru sorulmaktadır. Özellikle de bu mesleği kimlerin icra ettiği, çalışma şartlarının nasıl olduğu, personellerin ne kadar ücret aldığı, mesleğin iş olanakları hakkında sorular sorulmaktadır. Peki jeomorfolog nedir? Kimdir? Jeomorfolog çalışma şartları ve saatleri 2023 nasıl? Jeomorfolog personel maaşları 2023 ne kadar?

Devlette Hangi Teknik Personel İlave 1 Derece Alamaz?

Jeomorfolog Nedir? Ne Demek?

Yer şekillerini inceleyen, inceleme ve analizler sonucunda veriler elde eden kişilere jeomorfolog denir. Bu kişiler ulaştıkları verileri, geçmişteki verilerle kıyaslar, geleceğe yönelik tahminlerde bulunur. Bu kapsamda açıklamalarını ve incelemelerini raporlaştırarak paylaşır.

Jeomorfolog Nasıl Olunur?

Bu mesleği icra eden personeller hem devlette hem de özel sektörde iş bulabilmektedir. Devlette de atamaları bulunur. Bu işi yapabilmek için gereken eğitim ülkede verilmemektedir. Bu nedenle gereken eğitimi coğrafya bölümlerinden verilen sertifikalar ve diplomalarla aldığınızı ispatlamalısınız. Daha sonra yaptığınız stajlarla özel sektörde veya KPSS puanınızla devlette dikkat çekebilir ve işe girebilirsiniz.

Jeomorfolog Ne İş Yapar?

Bu personellerin ne iş yaptıkları oldukça merak konusudur. Çünkü az bilinen bir iş dalında çalışan personellerin ne yaptıkları bilinmez. 

  • Jeomorfologlar yer şekillerini inceler. Sahayı analiz eder.
  • Maden ve petrol araması yapar.
  • Tünel, köprü, yol çalışmalarına katılır.
  • Yer kabuğu tabakalarını analiz eder.
  • Yerleşim yerleriyle ilgili çalışmalar yapar.
  • Yer şekillerinin turizme kazandırılması için analiz yapar.
  • Erozyon, heyelan gibi afetlere karşı tedbir alır.

Jeomorfolog Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri 2023

Personellerin çalışma şartları oldukça zorludur. Personeller hem sahada hem de ofis ortamında çalışır. Sahada analiz yapılır, inceleme yapılır. Alınan veriler laboratuvar ortamında incelenir. Çıkan sonuçlarla ilgili rapor ve analiz hazırlanır. Üstlerle veya kamuoyu ile sonuçlar paylaşılır. Personellerin çalışma saatleri ise hem devlette hem de özel sektörde değişebilir. Devlette diğer memurlar gibi sabah 08.00 akşam 17.00 saatleri arasında mesai sürerken özelde bu saatler daha esnektir.

Jeomorfolog Maaşları 2023 Ne Kadar?

Çalışanların aldığı ücretleri belirleyen pek çok unsur bulunmaktadır. Aile yardımı, eş yardımı, sigorta ve BES kesintisi, Asgari Geçim İndirimi (AGİ), döner sermaye ücreti, ek tazminat gibi unsuralra bağlı olarak personellerin maaşları değişebilmektedir. Bu türk ödemelerden faydalanan ortalama bir personelin aldığı ücret 500-1000 TL arasında artabilmektedir. Bu kapsamda derece ve kıdemlerine göre jeomorfolog maaşları 2023 şu şekildedir;

8/1 derecesinde yeni başlayan jeomorfolog maaşları 2023 ortalama 15 bin TL’dir.

 

SORU GÖRÜŞ VE BİLGİ PAYLAŞIMI İÇİN FORUM.TERCİHİNİYAP.NET

J ile başlayan kelimeler

Jeomorfolog ne iş yapar?

 Karalar üzerinde ve denizlerin altında litosferin yüzeyinde görülen şekilleri inceleyen, oluşum ve evrimlerini açıklayan, bunları sınıflandıran, coğrafi yayılış ve gruplanmalarını nedenleri ile birlikte araştıran bilim dalıdır 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.